blank
Berkay Doğan tarafından
13 Nisan, 2025 13:54 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de Çevre Kirliliğine Tepki

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, tüm uyarılara rağmen vatandaşların çevreyi kirletmeye devam ettiğini belirterek, temiz bir çevre için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Başkan Karakaş yaptığı açıklamada, “Yenice ilçemiz evimiz dedik! Ama ne yazık ki tüm uyarılara rağmen çevremizi kirletmeye devam ediyoruz. Unutmayalım ki temizlik medeniyettir.” ifadelerini kullandı.

Karakaş, çöp atma saatlerine uyulması ve çöplerin mutlaka konteynerlere atılması gerektiğini hatırlatarak, “Temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek demektir. ‘Temizlik imandandır’ sözüyle büyüdük; şimdi uygulama zamanı. Kirletmek kolaydır, temiz tutmak erdemdir.” dedi.

Çevreyi kirletenlere idari para cezası uygulanacağını belirten Karakaş, bu tür cezalarla karşılaşmamak ve daha yaşanabilir bir Yenice için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Başkan Karakaş, çağrısını şu sözlerle tamamladı: “Hep birlikte hareket edersek daha yaşanabilir, daha temiz bir Yenice mümkündür. Temiz tut Yenice’yi, örnek olsun Türkiye’ye.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Ağustos, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Otomobil, yaya geçidinde duran araca böyle çarptı: 2 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde yaya geçidinde duran araca arttan çarpan arabadaki 2 kişi yaralandı. Kaza anı güvenlik kamerasına anbean yansıdı.
Kaza, Çorum Caddesi üzerinde Selin Şahin Ortaokulu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, sanayi istikametinden meydan tarafına seyreden Alisya Zuriye Ş. yönetimindeki 06 S 8429 plakalı araba, yaya geçidinde bir vatandaşa yol vermek için durdu. Birebir istikamette ilerleyen Yasin Y. idaresindeki 19 AGE 106 plakalı araba, şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle öndeki araca çarptı. O anlar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.
Çarpmanın tesiriyle Yasin Y. ile yanında yolcu olarak bulunan Vahide Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, polis ve jandarma grupları sevk edildi. Yaralılar, birinci müdahalenin akabinde Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin