blank
Berkay Doğan tarafından
13 Nisan, 2025 13:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de Çevre Kirliliğine Tepki

Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, tüm uyarılara rağmen vatandaşların çevreyi kirletmeye devam ettiğini belirterek, temiz bir çevre için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Başkan Karakaş yaptığı açıklamada, “Yenice ilçemiz evimiz dedik! Ama ne yazık ki tüm uyarılara rağmen çevremizi kirletmeye devam ediyoruz. Unutmayalım ki temizlik medeniyettir.” ifadelerini kullandı.

Karakaş, çöp atma saatlerine uyulması ve çöplerin mutlaka konteynerlere atılması gerektiğini hatırlatarak, “Temiz bir çevre, sağlıklı bir gelecek demektir. ‘Temizlik imandandır’ sözüyle büyüdük; şimdi uygulama zamanı. Kirletmek kolaydır, temiz tutmak erdemdir.” dedi.

Çevreyi kirletenlere idari para cezası uygulanacağını belirten Karakaş, bu tür cezalarla karşılaşmamak ve daha yaşanabilir bir Yenice için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi. Başkan Karakaş, çağrısını şu sözlerle tamamladı: “Hep birlikte hareket edersek daha yaşanabilir, daha temiz bir Yenice mümkündür. Temiz tut Yenice’yi, örnek olsun Türkiye’ye.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kahverengi kokarcaya karşı sülün

Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bilhassa Karadeniz Bölgesi’nde tarım alanlarında büyük ziyana yol açan kahverengi kokarca ile çabada tabiatın istikrarından faydalanarak dikkat cazip bir uygulamaya imza attı. Akademik çalışmalarla sülünlerin bu ziyanlı böcekle beslendiği ortaya konurken, bu kapsamda toplam bin 200 sülün, Ordu ve İstanbul’daki çeşitli noktalarda tabiata salındı.
Samsun Gelemen ve İstanbul Polonezköy Sülün Üretim İstasyonlarında yetiştirilen sülünlerden 400’ü İstanbul’un Şile ve Sarıyer ilçelerine, 800’ü ise Ordu’nun Fatsa, Perşembe ve Çamaş ilçelerine bırakıldı. Zararlının ağır olarak görüldüğü bölgelerde tabiata bırakılan sülünlerin, kimyasal kullanımına gerek kalmadan etraf dostu bir tahlil sunması hedefleniyor.
Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, biyolojik çabanın tabiata ve tarıma en az ziyan veren sistem olduğunu vurgulayarak, sülünlerin doğal ömür döngüsündeki rolü sayesinde tarım zararlısı kahverengi kokarca ile tesirli uğraş sağlanabileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.