Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2016 11:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice’de 23 Genç Çiftçi Hibe Desteği Almaya Hak Kazandı

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında, Yenice İlçesinde 23 genç çiftçi hibe desteği kazandı. 18-40 yaş arası, herhangi bir sosyal güvencesi olmayan, köyde yaşayan internetten başvuru yapan ve gerekli evrakları tamamlayan 23 bay-bayan çiftçi hayvancılık (Besi ve Süt), arıcılık, küçükbaş ve bağcılık alanlarında hibe kapsamına alındı.

Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat; 30.000 TL hibe desteğiyle, genç çiftçilerin hayvancılık, arıcılık ve mantar üretimi alanlarında iş sahibi olacağını söyledi.

Projenin hayata geçirilmesiyle, gençlerin iş sahibi olacağını ve 36 ay projenin takibinin İlçe Tarım Müdürlüğü teknik ekibiyle yapılacağını ifade eden Kaymakam Oğuz Cem Murat, “Genç çiftçilerimizin teknik sorunları veya projeyle ilgili gelişen problemleri için, İlçe Tarım Müdürlüğü 7/24 saat iş başında olacaktır. İşin takibi, hayvancılıkla ilgili sorunlar, çıkabilecek başka problemlerin takibi de projenin gerçekleşmesi için önem kazanmaktadır. Umarım, genç çiftçilerimiz hibe projeyle kendilerine parlak bir gelecek kurarlar. Zaten, incelediğim kadarıyla 36 ayın sonunda, gerek projeyle temin edilen büyük-küçükbaş hayvanlar, arı kovanları ve teknik ekipmanların proje sonunda, genç çiftçimizin sahipliğine geçmesi söz konusudur. Burada önemli olan genç çiftçimizin, iş hayatına kendini adapte etmesi olacaktır. Tabii hayvancılıkta, en büyük girdi yem temini, bunu temin edecek ve bunu süte ve ete çevirecek ve buradan kazanç sağlayacak. Bunun içinde çok çalışmak gerekir” dedi.

Kaymakam Murat, “İlçemizde 23 genç çiftçimizin hibe proje almaya hak kazanması çok sevindirici bir olay. Kırsalda gençlerimizin iş yapmasını teşvik edici bu tip projeler, her zaman devletimizden destek görmüştür. Bakanlığın bu güzel planlaması ile genç çiftçilerimizin kalıcı işlerini kuracağını, bununla hayatlarına yön vereceğini düşünüyorum. Ben projeyi hayata geçiren başta İlçe Tarım Müdürlüğü teşkilatına teşekkür etmek isterim. Planlaması bile yüz güldüren bu tip projelerin hayata geçirilmesi, ilçemize beklenenden daha fazla bir ivme kazandıracağı kanaatindeyim” dedi.

Kaymakam Oğuz Cem Murat,  “Bu hibe projelerin devamında, sayın Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız, başarılı olan genç çiftçilerimizin düşük faizli krediyle destekleneceğini söyledi. Haliyle iş, şu anda gencimize yani genç çiftçilerimize düşüyor. Bu arkadaşlarımız çabalayacak ve yapacak, gerekirse, kredi alarak işini büyütecek” diye konuştu.

 

 

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.