Yenice Kaymakamı ve Yenice Belediye Başkanı’ndan Rektör Polat’a Ziyaret

Karabük Postası tarafından
15 Şubat, 2017 14:05 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 16.02.2017 06:55
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, bazı Yenice sivil toplum kuruluşu yöneticileri ile beraber Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Refik Polat’a başarı ve tebrik dileklerini ileten Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, yeni dönemin Üniversite ve Karabük adına verimli ve hayırlı olması temennisinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Polat da geçtiğimiz ay Yenice Kaymakamı olarak atanan Demirel'e yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaretin sonunda Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Rektör Prof. Dr. Refik Polat'a hediye takdiminde bulundu. Ziyarette Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel ve Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı'nın yanı sıra Yenice Fakülte - Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Aycan Telli, Yenice Esnaf Odası Başkanı Muzaffer Şık, Yenice Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sedat Çakıl, Yenice Muhtarlar Derneği Başkanı Niyazi Çenesiz, İş adamı Ertan mısırlı ve Yenice Fakülte - Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Basın Sözcüsü Mücahit Toprak da yer aldı.

Az Tehlikeli İş Yerlerinde İSG Hizmetleri Kolaylaştırılıyor

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), az tehlikeli iş yerleri ve 50’nin altında çalışanı bulunan işletmeler için İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) hizmetlerinin kolaylaştırılması talebinde bulundu.

Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Şubat, 2025 13:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından bu talep dikkate alındı ve talepleri şöyle sonuçlandı!

TALEPLER VE GERÇEKLEŞEN SONUÇLAR

TÜRMOB'un sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda: İlk talep, yeterli sayıda anlaşmalı eğitim kurumu bulunmadığı yönünde oldu. İSG eğitimleri yaygınlaştırılarak işverenlere ve çalışanlara eğitim verecek kurum sayısı artırılmasını talep etti.
Gerçekleşen Sonuç: İşverenlere, İSG eğitimi için uzaktan eğitim yöntemiyle online eğitim alma imkanı sağlandı.

İkinci talep, yeterli sayıda İSG uzmanı bulunmadığı oldu. İşverenlere ve çalışanlarına anlaşmalı eğitim kurumlarından tek seferlik eğitim verilerek belge almaları kolaylaştırılması talep edildi.
Gerçekleşen Sonuç: İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini kendileri vermek isteyen işverenlere, almak zorunda oldukları 16 saatlik eğitim İSGÜM tarafından uzaktan eğitim yöntemiyle verilecek. Taleplerin toplanması süreci devam ediyor. Kayıt için: Online Başvurular alınıyor.

Üçüncü talepte ise yeterli sayıda işyeri hekimi bulunmadığı yer aldı. Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri ve çalışanları, aile hekimlerine yönlendirilmeli ve iş yeri hekimi hizmetini buradan almaları kolaylaştırılmalıdır, talepleri oldu.
Gerçekleşen Sonuç: Az tehlikeli iş yerlerinin işverenleri, iş yeri hekimlerinden alabilecekleri hizmetin yanı sıra kamu sağlık hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de hizmet alabileceklerdir. Bu hizmetler; işe giriş/periyodik muayene hizmetlerini ÇASMER'lerden, aile hekimlerinden veya diğer kamu sağlık hizmeti sunucularından (kamu hastaneleri, devlet üniversite hastaneleri vb.) alabilme imkanı tanımaktadır. TÜRMOB’un paylaşımında: “T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımıza ve İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğümüze, bu önemli gelişmeler için teşekkür ederiz! İSG hizmetlerinin kolaylaştırılması, iş yerlerimizde daha sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturacaktır." ifadeleri yer aldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.