Yedikuğular Kuş Cenneti’nin nadir görülen misafirleri: 12 ötücü kuğu kışı geçirmek için geldi - Karabük Haber Postası
yedikugular kus cennetinin nadir gorulen misafirleri 12 otucu kugu kisi gecirmek icin geldi edWiOwS5
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Yedikuğular Kuş Cenneti’nin nadir görülen misafirleri: 12 ötücü kuğu kışı geçirmek için geldi

Amasya’da öbür ismi Yedikuğular Kuş Cenneti olan Yedikır Baraj Gölü’ne ismini veren ötücü kuğu sürüsü az bir biçimde görüntülendi. Geçen yıl 1 tane ötücü kuğu görülen göle bu yıl 12 kuğu kışı geçirmek için geldi. Saflığın ve asaletin sembolü ötücü kuğular iri gövdeleri, şık boyunları ve bembeyaz tüyleriyle doğaseverlere görsel şölen sunuyor.

170’ten fazla kuş tipinin yaşadığı Amasya’nın Suluova ilçesinde bulunan Yedikır Baraj Gölü’nde kış periyodu takibi yapan Tabiat Muhafaza ve Ulusal Paklar Amasya Şubesi vazifelileri suyun içinde süzülen ötücü kuğu sürüsüyle karşılaştı. Dürbünle izlenen konuk kuşların kanatlanıp uçtuğu anlar da kaydedildi. Geçen yıl 1 tane görüldüğü kaydedilen ötücü kuğudan bu yıl 12’si not edildi.

Türkiye’nin kıymetli sulak alanlarından biri olan gölün kuş çeşitleri açısından kıymet taşıdığını belirten Dr. Öğr. Üyesi zoolog Murat Karavin, “Ötücü kuğular olağanda Türkiye’de üremiyor. Kışı geçirmek üzere kuzeyden ülkemize geliyorlar. İlkbahar ile birlikte tekrar kuzeye göç ediyorlar” dedi.

Su bitkileriyle beslenen ötücü kuğuların iri gövdeleri, şık boyunları ve bembeyaz tüyleriyle doğaseverlere görsel şölen sunduğuna değinen Karavin, “Suda alımlı süzülüşleriyle insanların izlemekten en çok hoşlandıkları kuş cinsleri ortasında yer alırlar” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda iki cip ile otomobil carpisti 1 yarali zUN2smmq
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mart, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu’da iki cip ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Kastamonu’da D-100 karayolu üzerinde cip ile otomobil çarpıştı. Kazada takla atan otomobilin sürücüsü yaralanarak, hastaneye kaldırıldı.

Kaza, Tosya’da D-100 karayolu üzerinde Aşağı Sanayi Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, R.K. idaresindeki plakası öğrenilemeyen otomobil ile sürücüsü öğrenilemeyen cip, kavşak içerisinde çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle savrula otomobil takla atarak durabildi. Kazada otomobil sürücüsü yaralandı. R.K., olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin