karabuk
İmsak 06:04
Güneş 07:29
Öğle 13:08
İkindi 16:07
Akşam 18:37
Yatsı 19:57
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
İlyas Erbay tarafından
30 Eylül, 2025 11:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

İNSAN DOSTUNA BUNU YAPAR MI?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatını kesmesini istiyor.

Anadolu'da, halk arasında, haddini aşan taleplerde bulunanlara veya kendine ayrıcalık isteyenlere "Anan güzel mi?" denir.
Akla mantığa yatmayan bu tuhaf talebinden sonra aslında hak ettiği cevap budur. Fakat biz Türkler o yaşta bir insana Anan güzel mi diyecek kadar kaba ve saygısız değiliz. O yüzden SHUT UP ( Kapa çeneni ) diyorum. "Emrin olur gülüm" de diyebilirdim. O da çok hafif kalır. Amerikalılar Shut up'ı çok sık kullanırlar. Anladıkları dil budur.

İkili ilişkilerde karşındaki güçlü ise sana her türlü kabalığı yapma özgürlüğü olduğunu düşünüyor. Bu sarı kafa da onlardan. Zelenskiye yaptıklarını gördük. Aslında diplomaside bu tür kabalıklara yer yok.
Köşe yazısı ayrı, bizim de o kadarcık özgürlüğümüz olsun.
Kızmaz herhalde, hem ülkesinde basın özgürlüğü de var neden kızsın ki! Küfür mü ettik!

Şimdi, Anadolunun bağrından gazetemdeki köşemden sesleniyorum. Sevgili Donald
bu istediğin o kadar kolay değil Rusya hem petrolde hem de doğalgazda Türkiye’nin ithalatında ilk sırada yer alıyor. Özellikle petrol ithalatının büyük bir bölümü Rusya’dan gerçekleştiriliyor. Sen Türkiye’nin enerji ithalatından daha fazla pay almak istiyorsun diye Putinle arayı mı bozalım?

Geçen yıl Rusya’dan 32.2 milyon ton petrol ve petrol türevleri ithal ettik. Petrol ithalatında Rusya’nın payı yüzde 66.7. İkinci sırada yer alan Irak’tan yapılan petrol ve petrol türevlerinin ithalat miktarı 4.7 milyon ton. Irak’ın ithalattaki payı yüzde 9.84. Üçüncü sırada yer alan Kazakistan’dan yapılan ithalat miktarı 2.9 milyon ton. Kazakistan’ın payı yüzde 6.11. Dördüncü sırada ise 1.9 milyon tonluk ithalat ile Suudi Arabistan geliyor. Yüzdelik olarak payı 3.94
Gördüğün gibi ithalatımızı çesitlendirmişiz. Uygun görürsek senden de alırız. O bizim bilecegimiz iş!
Ama, Rusya’dan ithalatı tamamen kesin diyorsun. Aynı fiyattan da vermiyorsun. Seninki çok daha pahalı. Üstelik taa Amerika'dan yıllık 30-40 milyon ton petrolü Türkiye'ye nasıl.taşıyacaksın? Boru hattı mı dòşeyeceksin. Gemilerle bu miktarı taşımanın mümkün değil. Rusyadan yılda 16 milyar metreküp de doğalgaz alıyoruz. Bizim boru hatlarımız var. Hadi seni ķırmayıp Rusyadan alımı keselim. Bu kadar doğal gazı ve petrolü Türkiye'ye verebilecek misin? Biraz düşün de konuş reca ederim. Rusyadan ithalatı kestiğimiz anda ülke felç olur. Benzinin ve motorinin litresi 100 TL yi geçer. Biz alışmışız 50 liralık almaya, 100 liralık alamayız dostum!

Dostum dostum diyorsun. İnsan dostuna bunu yapar mı?
Bu tüccar kafası nereden geliyor? Şu soyunu da bir araştır, İngilterenin de senin gibi sarı kafalı bir başbakanı vardı, Johnson. Çankırı çıkmıştı. Sende Kayserili olabilirsin.
Senin yaptığını Kayserili yapmaz!

Hadi öptüm kendine iyi bak.
Kind regards…

İlyas Erbay

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
21
Şubat Cumartesi
1447 HİCRİ Ramazan 3
Yatsı Vakti
Şuanki vakit
Yatsı
İmsak vaktine kalan süre
 
  İmsak
06:04
  Güneş
07:29
  Öğle
13:08
  İkindi
16:07
  Akşam
18:37
  Yatsı
19:57

Öne Çıkan Haberler

blank
Köşe Yazıları

BASIN ÖZGÜR OLMAZSA…

blank
Karabük

TEMİZLİK Mİ YAPILIYOR TALAN MI EDİLİYOR?

blank
Karabük

CHP Milletvekili Akay’dan KARDEMİR’e Çağrı

blank
Safranbolu

Safranbolu’da camilerde temizlik çalışmaları tamamlandı

blank
Karabük

Çay yolu için yenileme çağrısı