blank
Avatarı
Fikret Gökçe tarafından
02 Nisan, 2025 10:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

GÜLE GÜLE KUZEYİN UŞAĞU…

25 Haziran 2005'te vefat eden Kazım KOYUNCU'nun cenazesi mezarlığa götürülürken Volkan KONAK tabutun hemen yanındaydı ve ağlıyordu. O'nunla birlikte yürüyen imam; "Ne ağlıyorsun, ağlama, Allah sevdiği kulunu yanına alır" deyince: "seni niye almadı, sen Allah'ın sevmediği bir kulu musun" diyen Volkan KONAK' a bugün yine bir imam sataştı.

Çatalca Müftüsü olan Ahmet Mehmetalioğlu adındaki bu imamın ağzından fışkıran küfürle, yüreğinden taşan kin ve nefretle "Sahnede gebermiş, bizim için içen, bizim için yanar da" demiş.

Ey Müftü Efendi kendine gel., Sataştığın bu insan bu milletin çok sevdiği bir sanatçı olmanın yanı sıra, Atatürkçü, Cumhuriyet sevdalısı, vatansever, devrimci yiğit bir adamdı. Sen ve senin gibilerin hiç kabul etmedikleri bu özellikleri için mi nefret ve kin kusuyorsun ?

Biz sizleri biliriz. Hiç bir zaman bu milletin Türklüğüne, bu devletin yüceliğine inanmayanların, vatanımıza "Dar-ül Harp" diyenlerin mensup olduğu cemaatleri de biliriz biz,.

Vatan parçalanıyor, vatan evlatları yedi cephede heba oluyorken İngiliz zırhlısıyla kaçan padişahın şeyhülislamını da biliriz.

Akranları savaş meydanlarında can verirken askerlikten muaf olmak için medreselere kapanan korkakları da biliriz.

"Keşke Yunan kazansaydı" diyeni de biliriz Müftü Efendi…

Sen niye gebermiyorsun (!), yoksa, Allah'ın sevmediği kullardan mısın ?

Sabah acı haberi duyduğumda inanamadım. Hemen kuzeni, arkadaşım Selanik Caddesi'ndeki Konak Kırtasiye'nin sahibi Oktay KONAK'ı aradım. Doğruymuş. Edip AKBAYRAM'ın vefatının üzüntüsü devam ederken şimdi de Volkan KONAK'ı yitirmemiz toplumda derin bir sarsıntı yarattı. Allah rahmet eylesin. Ailesine ve tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum. Ruhu şad olsun.

Fikret GÖKÇE
Kıbrıs Gazisi – Mak. Müh.

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
3
Ekim Cuma
1447 HİCRİ Rebiulahir 11
İkindi Vakti
Şuanki vakit
İkindi
  İmsak
05:17
  Güneş
06:41
  Öğle
12:44
  İkindi
15:59
Akşam vaktine kalan süre
 
  Akşam
18:36
  Yatsı
19:55

Öne Çıkan Haberler

blank
Eğitim

Karabük, Muhtemel Eğitim Süresinde Türkiye Lideri Oldu

blank
Karabük

Köy Yollarında Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

blank
Eskipazar

Akay, Karabük’ün Sulama Projelerini TBMM Gündemine  Taşıdı

blank
Dünya

İNSAN DOSTUNA BUNU YAPAR MI?

blank
Karabük

Kırsal Kalkınma Projelerine Teknik Ziyaret