Çocuğuma kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırabilirim? - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:33
Güneş 06:58
Öğle 13:04
İkindi 16:22
Akşam 19:00
Yatsı 20:19
İftara son --:--

Çocuğuma kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırabilirim?

Peri Dilbaz
08 Ağustos, 2022 11:58 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 05.10.2024 08:12
0
0

Merhaba sevgili okurlarım. Sizlerle her hafta buluşmanın verdiği heyecan ile sizlere selam ederim.  Bu hafta sizlerle çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı nasıl kazandırabiliriz, neler yapmamız lazım, nelere dikkat etmemiz lazım bunlardan bahsedeceğim.

Kitap okuma alışkanlığı, her ebeveynin, çocuklarının sahip olmasını istediği bir alışkanlık olup, günümüz teknoloji çağında çocukları kitaplarla haşır neşir etmek gittikçe zorlaşmaktadır. Bu noktada anne babalara büyük iş düşmektedir.

  1. Anne babalar kitap okumayı sevmeli ve alışkanlık haline getirmeliler ki çocuklar da onları örnek alarak kitapları sevsin ve onlara değer versin. Unutmayın çocukları büyükleri taklit ederler.
  2. Kitap sevgisi çok küçük yaşta aşılanmalıdır, çocuklarınızın okuma yazma bilmediği dönemlerde de onlara sadece resimlerden oluşan kitaplar alın ve kitaplarla içli dışlı büyümesini sağlayın.
  3. Aile olarak bir kitap okuma saati seçin ve o saatlerde tüm aile bireyleri bir araya gelip kitap okusun ya da çocuğunuz ufaksa siz kitap okurken o da resimli kitaplarına baksın.
  4. Çocuklarınız küçükken onlara bol bol kitap okuyun.
  5. Beraber kitapçıya giderken okumak istediği kitabı kendi seçmesine izin verin.
  6. Onu ödüllendirmek için hediye aldığınız zamanlarda kitap hediye edin. Böylece çocuğunuz kitapların değerli şeyler olduğu fikrini benimseyecektir.
  7. Okuduğu kitapları koyabileceği bir kitaplık yapın, o kitaplıktaki kitap sayısı arttıkça motivasyonu da olumlu yönde etkilenecek ve artacaktır.
  8. Kitap okuduğu zaman çocuğunuzu takdir edin, onun yanına sevdiği yiyeceklerden, meyve sularından getirin bu onu mutlu edecektir.
  9. Başkalarının yanında çocuğunuzun kitap okuduğunu, onu överek anlatın.
  10. Örnek aldığı kişilerin çok kitap okuduğunu söyleyin.
  11. Ne yaparsanız yapın kitap okumayı bir yatırım olarak kullanmayın, bu en iyi soğutma yöntemidir, çocuklarınızdaki kitap sevgisini sonsuza kadar kaybedebilirsiniz.
  12. Çocuğunuzun takip etmesi için haftalık, aylık çocuk dergilerine abone olun.
  13. Okuduğu kitapları size anlatmasını isteyin ve sonunda teşekkür edin.

Sevgili anne babalar unutmayın, “ Terbiyenin sırrı çocuğa saygı ile başlar.”

Merak ettiğiniz sorular ve iletişim için [email protected]

Sevgiyle kalın.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
13
Mart Cuma
1447 HİCRİ Ramazan 23
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:33
  Güneş
06:58
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
13:04
  İkindi
16:22
  Akşam
19:00
  Yatsı
20:19