Avatarı
Mustafa AKAY tarafından
08 Aralık, 2024 13:18 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 1

BİR YERDE İHANET VARSA HAİN DE VARDIR

Eskipazar, ilimizin şirin bir ilçesi… İki adım ötesinde Gerede bulunuyor.
Gerede de ise, Karma Organize Sanayi Bölgesi kurulmuş.
Burada tam 72 deri üreten fabrika faaliyet gösteriyor. Ayrıca 20 de tekstil fabrikası üretim yapıyor.
Bu fabrikaların atık suları hiç arındırılmadan, Köroğlu Dağları'ndan gelen akarsuya akıtılıyor.
Bu ise, başlı başına bir çevre sorunu yaratıyor.
Suyu kirletiyor, börtü böceğin yaşamalarını olumsuz etkiliyor.
Toprağı kirletiyor, tarıma zarar veriyor.
Çankırı, Eskipazar, Karabük, Yenice, Gökçebey ve Çaycuma sınırlarını geçerek Filyos'ta denize dökülen bu akarsu, havaya dayanılmaz derecede koku yayarak insan sağlığını da tehdit ediyor.
Bir grup yurtsever, bu duruma el koymak için Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Emin Arslan önderliğinde, "Gerede Çayı Temiz Aksın" isimli bir platform kurdular. İçlerinde çevre severler, akademisyenlerden oluşan kaliteli bir insan topluluğu var.
Kısa adı GEÇTAP olan bu oluşum tam anlamıyla bir yurtsever kadrosu.
İçlerinde gazetemiz yazarı Fikret Gökçe ağabeyimiz de var.
Toplumun her sorununa duyarlı yaklaşımıyla bilinen Fikret Gökçe, geçtiğimiz günlerde köşesinde bu konuyla ilgili doyurucu ve aydınlatıcı bilgiler verdi.
Onun yazdıklarına eklenecek çok fazla bir şey yok.
Biz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın su konusunda yaptığı bir açıklamayı değerlendirmek istiyoruz.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Su Vatandır" adıyla düzenlenen toplantıda, "Bu ülkenin suyunu kirleten kim olursa olsun, hesap sorulmasını istiyoruz." demiş. Ve suyu kirletenlere ihanet ettiklerini dillendirmiş.
Bu duyarlılığı kutluyoruz. Ancak, şunu anımsatmakta yarar görüyoruz. Tayyip Erdoğan, hesap sorulmasını isteyecek bir makamda değil. Hesap soracak da kendisidir. Bir de hıyanetin olduğu yerde hainlik vardır. Bu hainlere haddini bildirmek de onun görevidir.
Fikret Gökçe, çeşitli platformlarda sorunu gündeme getirdiğini de vurgulamış ve Mehmet Ali Şahin ile olan diyaloğundan sonuç alamadığını belirtmiş.
Doğrudur. Mehmet Ali Şahin, çevre olaylarına karşı duyarlılık gösteren bir siyasetçi değil. Aynı tepkiyi, Yenice'deki atık bertaraf tesisi için mücadele edenlere de karşıda vermiş ve "Katı Atık Bertaraf Tesisi mutlaka kurulacak" demişti.
Ancak, Yenice Platformu yılmamış ve mücadelesini vererek, tesisin Yenice Ormanlarında yapılmasını engellemişti.
Demek istediğimiz, yerinde haklı olan mücadeleler mutlaka kazanılıyor. GEÇTAP da kazanacaktır.
Karabük'te güçlü bir basın var. Tarihi çok eskilere dayanan Karabük Postası gibi bir gazetemiz yayınlanıyor.
İnternet sitelerimiz, televizyonumuz, yazılı basınımız halkı bilgilendirici faaliyetlerini aksatmadan sürdürüyorlar.
Demek istediğimiz, Karabük Basını artık GEÇTAP'ı görmeli ve yayınlarıyla desteklemelidir.

MUSTAFA AKAY

Yorumlar

  1. İlhan

    Yazınız için tebrik ve teşekkür ederiz Mustafa bey.
    Kirletilen Çevremiz ve sularımız için muhteşem bir yazı olmuş.
    👏👏👏👍✋🇹🇷

Yeni yorumlara kapalı.

Yazarın Kaleminden

Namaz Vakitleri

Karabuk
4
Ekim Cumartesi
1447 HİCRİ Rebiulahir 12
Güneş Vakti
Şuanki vakit
Güneş
  İmsak
05:18
  Güneş
06:42
Öğle vaktine kalan süre
 
  Öğle
12:43
  İkindi
15:58
  Akşam
18:35
  Yatsı
19:54

Öne Çıkan Haberler

blank
Eğitim

Karabük, Muhtemel Eğitim Süresinde Türkiye Lideri Oldu

blank
Karabük

Köy Yollarında Asfalt Çalışmaları Devam Ediyor

blank
Eskipazar

Akay, Karabük’ün Sulama Projelerini TBMM Gündemine  Taşıdı

blank
Dünya

İNSAN DOSTUNA BUNU YAPAR MI?

blank
Karabük

Kırsal Kalkınma Projelerine Teknik Ziyaret