Karabük Postası tarafından
20 Ocak, 2017 14:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yardım Tırları Halep İçin Yola Çıktı

Karabük’te öğrencilerden Halep´e 3 tır dolusu yardım malzemesi gönderildi Karabük’te Kredi Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı yurtlarda kalan öğrenciler tarafından gerçekleştirilen kampanyada toplanan 3 tır dolusu yardım malzemesi Halep’e gönderildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türk Kızılayı işbirliğinde düzenlenen kampanya sonucu KYK’da kalan öğrencilerinin topladığı bir 3 tır dolusu 32,5 ton gıda, yatak, battaniye, temizlik ve ev eşyalar dualar eşliğinde Halep’e gitmek üzere yola çıktı. Karabük kent meydanında düzenlenen uğurlama merasimine, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Uzun, TSO Başkanı Tuncay Özcan, MÜSİAD Başkanı Ahmet Nur, KYK Karabük İl Müdürü Kadir Öztürk, öğrenciler ve hayırsever işadamları katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan KYK İl Müdürü Kadir Öztürk, KYK’da kalan üniversite öğrencilerin yardımlaşma duygularını harekete geçirmek adına başlattıkları “Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir” kampanyası kapsamında 32,5 ton insani yardımların toplandığını söyledi. Karabük Valisi Mehmet Aktaş ise, “Aziz milletimiz 81 ilimizde misafir ettiğimiz Suriyeli vatandaşlara yardım ettiğimiz gibi sınırımıza yakın bölgelerde yaşayanlara da yardım etmek için seferber oldular. Birçok kamu kurum ve kuruluşu ile hayır kuruluşu öncülük etti. Kredi Yurtlar Kurumunda kalan öğrencilerimizin öncülüğünde ve Kızılay Derneğimizin desteğiyle hazırlanan insani yardım malzemesi dolu 3 tırı yolcu ediyoruz. Öğrencilerimize ve onlara yardım edenlere teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşmalarından ardından Vali Mehmet Aktaş, kampanyada emeği geçenlere ve destekte bulunan iş adamlarına teşekkür belgesi verdi. İl Müftüsü Halil Bektaş tarafından yapılan duanın ardından 3 tır, yardım malzemelerini Halep’e götürmek üzere yola çıktı. https://youtu.be/AoDADCXWoj4

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 12:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de vatandaşlar köylerine yapılması planlanan köpek barınağına tepki gösterdi

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde vatandaşlar kendilerine haber verilmeden inşasına başlanan bin hayvan kapasiteli köpek barınağı projesine reaksiyon gösterdi.
Kelkit ilçesi İhtimam köyünde Gümüşhane Valiliği tarafından verilen karar doğrultusunda yaklaşık 15 dönüm arazi üzerine yapılacak olan bin köpek kapasiteli ve 6 kısımdan oluşan hayvan barınağı projesi Özen köyü sakinlerini mağdur etti. Köylüler barınağın yapılacağı bölgenin kendilerine sorulmadığı ve çalışmaların da bilgileri dışında başlatıldığını söyleyerek projenin iptal edilmesini istedi. Kelam konusu alanın köylerine yakın bir noktada hem hayvancılığın yapıldığı hem de piknik alanlarına çok yakın olduğunu tabir eden köylüler barınağın öbür yere yapılması için talepte bulundu.
Hayvancılık ve piknik alanları dışında tarım alanlarına da yakın olan bölgede yapılacak barınağın hem çevreyi pisleteceğini hem de bölgeyi kullanılamayacak hale getirerek başıboş köpek sıkıntısını arttıracağını savunan Özen köyü sakinleri projenin köylerine yapılmaması için her türlü çabayı vereceklerini belirtti. Barınağın yapılacağı alana yakın bir noktada bulunan ‘kral mezarları’ nedeniyle SİT alanı olarak da müdafaa altında bulunan toprakta av yasağı da bulunuyor.

"Biz buraya köpeklerin endişesinden daha gelemeyiz"
Özen köyüne yakın bölgede bulunan alanda hem hayvancılık hem de tarım yaptıklarını aktaran Yıldız Kılıç, "Bizim haberimiz olmadan bu barınağı buraya yapmaya başladılar. Biz bunun yapılmasına razı değiliz. Biz burada hayvancılık yapıyoruz ve hayvanlarımızı daima bu bölgede otlatıyoruz. Sularımız burada, çeşmelerimiz burada, yaylamızın yolu burası. Biz burada kuşburnu topluyoruz her şeyimizi burada yapıyoruz, yapılmasını istemiyoruz. Biz buraya bu köpeklerin endişesinden daha gelemeyiz ki. İlerleyen vakitte burada köpekler ölecek, başıboş köpekler çoğalacak biz buraya pikniğe geliyoruz çoluğumuz çocuğumuza ziyan verecek. Öteki yere yapsınlar, biz bunu istemiyoruz" dedi.

"Arpa, buğday içinde köpeklerin pislikleriyle mi uğraşacağız"
Köylerinde hayvanlarını otlatacak arazi bulmakta da sorun yaşadıklarını ve bu projenin kendilerini yeterlice zora soktuğunu açıklayan İbrahim Yıldırım, "Bizim köyümüzden öteki bir yerde yapsınlar biz karşı değiliz. Yapılmasına hiçbir vakit karşı değiliz lakin gitsin diğer boş yerlerde yapsınlar. Hayvanların ulaşmadığı yere yapsınlar biz burada hayvancılık yapıyoruz, süt üretiyoruz. Hayvanlarımızın otlayacağı alan yok. Biz hayvanlarımızı buralarda ne yapalım. Gitsin diğer yerde yapsınlar, biz bütün yetkililere sayın Cumhurbaşkanımıza bile sesimizin ulaşmasını istiyorum. Gümüşhane’de birçok yer var oraya değil de buraya yapıyorlar. Burada tabiata yaban keçileri bıraktılar biz onları koruyoruz artık nasıl koruyacağız onları. Keklik üretim tesisi var burada, bunların içerisinde barınak olur mu? Biz hayvancılığı bırakacağız burada köpeklere bakacağız. Burada tarım toprağı de var biz buğday ekiyoruz, arpa ekiyoruz buğday içerisinde köpeklerin kıllarıyla mı uğraşacağız" diye konuştu.

"Biz burayı orman yapılsın diye verdik, köpek barınağı yapacaklar"
Mehmet Batuhan Yıldırım ise "Bu arazi daha evvelki yıllarda orman statüsü olarak değiştirildi. Biz burayı orman olarak verirken buralar ağaçlandırılsın diye verdik. ’Köyümüzün karşısı hoş görünsün, doğal bir hoşluk olsun’ diye verdik. Ama 2-3 sene evvel çam ağaçları diktiler lakin şu anda sessiz ve sakin bir formda bizim yeni haberimiz oldu ki burayı düzlemişler ormanı sökmüşler ve köpek barınağı yapacaklarmış. Yansımız yanlış anlaşılmasın, biz hayvanlara, köpeklere karşı değiliz. Onların da barındırılmasını istiyoruz ama seçilen yer köylüye sorulmadan, memnuniyet yahut etrafa yönelik bir yoklama yapılmadan geldiler, başladılar. Bizim sonradan haberimiz oldu. Daha evvel Kelkit’in birkaç köyünü mahalle yaparken referandum yaptılar, burası için de yapsınlar. Şayet yüzde 51 çıkarsa gelsin yapsınlar. Buradaki bütün köylüler buna karşı. Burası bizim büyük ve küçükbaş hayvanlarımızın yayılım alanıydı" sözlerini kullandı.
Öte yandan vatandaşların talepleri doğrultusunda Vilayet Özel Yönetimi ve Orman İşletme Müdürlüğü grupları de bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Vatandaşların hassasiyetlerini dinleyen gruplar barınak üretimi için alternatif noktaların tespiti için çalışma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.