Karabük Postası tarafından
07 Ağustos, 2023 13:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yaban mersini hasadını Romanyalı kızlar yaptı

Yaban mersini üreticiliği hakkında bilgi almak için Türkiye'ye gelen Romanyalı kız öğrenciler, tarlaya girip hasada katıldı. Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki bir çiftliğin sahibi olan Ahmet Kahrıman, kızı Saliha Kahrıman'ı Erasmus eğitimi için Romanya'ya gönderdi. Saliha Kahrıman'ın eğitim sürecinde tanıştığı Romanyalı kız öğrenciler Paula Anghelache, ikiz kardeşler Maria Alecsa Olaru ve Loana Elise Nicol Olaru, yaban mersini üreticiliği hakkında bilgi almak için Türkiye'ye geldi. Bursa'nın Orhaneli ilçesinin yolunu tutan Romanyalı kızlar Çivili Mahallesi'nde çiftçi ve aynı zamanda Yaban Mersini Kooperatif Başkanı Ahmet Kahrıman’ın çiftliğinde yılın son yaban mersini hasadını yaptılar. Ahmet Kahrıman, “Kızımız Romanya’da Erasmus eğitimi alırken tanışmış olduğu arkadaşlarına yaban mersini ürettiğimizi anlatmış. Onlar da gayet meraklı bir şekilde bahçemizi görmek istemişler. Bu kızlar daha önce Romanya'da, İtalya'da yaban mersininin tadına bakmışlar, ne olduğunu biliyorlar. Biz de bu tarlamızı gösterelim dedik onlara. Yılın son hasadını yaptırdık. Geldiler tadına, lezzetine, dayanıklılığına, aromasına hayran kaldılar. Yaban mersininin değişik çeşitleri olduğunu her bir cinsinin ayrı tat, lezzet ve aromasının olduğunu kendilerine anlattık. Dağ yöresi yaban mersininin Türkiye’de ve dünyada bir numara olduğunu kendilerine gösterdik ve onlar da dokunarak, koklayarak ve tadına bakarak bu kaliteyi tescillemiş oldular” dedi. Romanyalı kız öğrenciler öğrenmek istedikleri yaban mersini üreticiliği ve yetiştiriciliği hakkında bilgiler edinirken, ıhlamur çiçeği de toplayarak ailelerine götürdüler. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’nin yüksek kesimleri kara teslim oldu

Gümüşhane’nin yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu. Yaylalar beyaza büründü.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Kazıkbeli Yaylaları ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen Yaylası kara teslim oldu. Dün akşam saatlerinde tesirli olan soğuk hava dalgası ve yağmur, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yaylalar kısa müddette beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.
Kadırga Yaylası’nda esnaflık yapan Galip Gülbahar, "Bugün 12 Ekim, Kadırga Yaylası’nda kar yoğunluğunu arttırarak devam ediyor. Meteoroloji uyarmıştı aslında, şu anda ağır bir kar yağışı var. Yollarda 5-6 santimetre kar var, yollar ulaşıma her an kapanmak üzere" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin