Karabük Postası tarafından
04 Nisan, 2016 13:29 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Vakıf Kadınlar ve Vakfın Önemi Konferansına Büyük İlgi

Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı, Safranbolu Müftülüğü ve Yağmur Yardımlaşma Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği ''Vakıf Kadınlar Ve Vakfın Önemi''  konulu konferans  Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen Evi'nde gerçekleştirildi. Karabük Valisi Orhan Alimoğlu'nun eşi Rana Alimoğlu, Safranbolu Müftüsü Hasan Güneş'in eşi Esma Güneş'in de katıldığı konferansa hanımların ilgisi oldukça yoğundu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Yağmur Yardımlaşma Derneği Onursal Başkanı Hacer Pekuz ile Safranbolu Hayır Çarşısı sorumlusu ve Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez Safranbolu ve çevresi kapsamında yapılan yardımların genişletilerek dünyaya ulaştırılma hedeflerini ve yapılan yardımları anlatarak katılımcıları bilgilendirmesiyle devam etti. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Basın Yayın Müdürlüğü editörü Sümeyye Zeren’in sunuculuğunu üstlendiği konferansta İstanbul Ümraniye Sancaktepe Müftülüğü Fasl-ı Bahar Kur'an Kursu Öğreticisi Zehra Yolcu Vakıf kadınlar ve vakfın önemi konulu konferans verdiler. Konferansta özellikle Osmanlı Vakıf Medeniyetinden ve Hz. İbrahim’in  vakfın babası olduğundan bahsedildi.  Vakfın kelime anlamı olarak durmak, bağlamak olsa da asıl manasının Allah’ta durmak, Allah’a bağlamak olduğu ifade edildi. Hz. Peygamberimizin mübarek eşleri Hatice ve Sevde r.a validelerimizin vakıf ve hayırda yarıştıklarını, canlarıyla mallarıyla insanlığa hizmet ettikleri anlatıldı. Hatta Hz. Hatice Validemizin Müslümanların boykot edildiği zaman da tüm mal varlığını Müslümanlara vakfettiğinden bahsedildi. Konferansta yine, diğer yandan Osmanlı’da kurulan yirmialtıbin küsur vakfın bindörtyüz küsur kadarının hanımlar tarafından kurulmuş olması da, ayrıca câlib-i dikkattir. Bunlardan Nur Bânû Vâlide Sultan,  Mâhpeyker Kösem Vâlide Sultan,  Hatice Turhan Sultan, Pertevniyâl Valide Sultan,  Bezmiâlem Valide Sultan’ın hayatlarından kesitlerin ve hizmetlerinden anlatıldığı konferans soru cevap bölümü ile sona erdi.    

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Kastamonu Üniversitesi’nde 4 lisans programı daha akredite edildi

Kastamonu Üniversitesi’nde Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 4 lisans programı daha akredite edildi.
Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesindeki Fen Bilgisi Öğretmenliği, İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Sınıf Öğretmenliği ve Toplumsal Bilgiler Öğretmenliği lisans programları, Öğretmenlik Eğitim Programları Kıymetlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından 3+2 yıl mühletle akredite edildi. Kelam konusu akreditasyon, 1 Mayıs 2028 tarihine kadar geçerliliğini koruyacak. EPDAD tarafından verilen akreditasyon ile Eğitim Fakültesi’nin öğretmenlik alanındaki nitelikli ve esaslı eğitim anlayışı bir kere daha tescillenmiş oldu.
Dört programın tıpkı anda akreditasyon kazanmasının büyük bir memnunluk ve gurur kaynağı olduğunu söz eden Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kaçar, bu muvaffakiyetin güçlü akademik takım, öğrenci odaklı yaklaşım ve daima uygunlaştırma anlayışının bir sonucu olduğunu vurguladı.
Akreditasyon sürecinde katkı sunan öğretim üyeleri, öğretim vazifelileri, araştırma vazifelileri ile sürece takviye veren Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal’a teşekkür eden Prof. Dr. Kaçar, "Bu süreç, sadece mevcut durumu değerlendirmekle kalmayıp, programlarımızın ulusal ve milletlerarası seviyede sürdürülebilir kaliteye ulaşmasını da hedeflemektedir. Yapılan çalışmalar, mezunlarımızın mesleksel yeterliliklerinin ve istihdam imkanlarının artmasına da değerli katkılar sunacaktır" dedi.
Fakültedeki akreditasyon çalışmalarının, 2025 yılı içinde müracaatları kabul edilen Türkçe Öğretmenliği ve Okul Öncesi Öğretmenliği lisans programlarıyla sürdürüleceğini belirten Prof. Dr. Kaçar, bu durumun Kastamonu Üniversitesi’nin ve fakültenin eğitim kalitesine verdiği ehemmiyetin bir göstergesi olduğunu tabir etti.
Prof. Dr. Kaçar, öğretmen yetiştirme alanındaki akademik standartların daima olarak güzelleştirilmesi için çalışmaların kararlılıkla devam edeceğini de kelamlarına ekledi.
Konuya ait değerlendirmelerde bulunan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ise, EPDAD tarafından tescillenen bu muvaffakiyet nedeniyle tüm akademik ve idari işçiye teşekkür etti.
Bu muvaffakiyetin, özverili çalışmalarla mümkün olduğunu belirten Rektör Topal, sürece katkı sunan öğrenci ve mezunların da takviyelerinin son derece kıymetli olduğuna dikkat çekti.
"Akreditasyon sırf bir evrak değil; tıpkı vakitte kalite garantisi, daima gelişim ve ulusal/uluslararası seviyede tanınırlığın bir göstergesidir" diyen Rektör Topal, öğretmen adaylarının daha donanımlı yetişmesine katkı sunan bu sürecin, eğitim dünyasında fark oluşturan bireylerin yetişmesine imkan sağlayacağını belirtti.
Akademik standartların daima güzelleştirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini belirten Rektör Topal, bu süreçte verdikleri dayanaklardan ötürü herkese teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.