blank
Haber Merkezi tarafından
07 Ocak, 2025 12:29 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite Şehir Buluşmaları Devam Ediyor

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Safranbolu mahalle muhtarlarıyla düzenlenen toplantıda üniversitenin şehre katkıları ve gelecekteki iş birliği fırsatları üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Senato Toplantı Odasında, Safranbolu ilçesinin mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Rektör Danışmanları Doç. Dr. Nihat Yılmaz, Öğr. Gör. Hüseyin Kurt ve Öğr. Gör. Mesut Doğan, Genel Sekreter Lütfü Köm, Genel Sekreter Yardımcıları ve daire başkanları katılım sağladı.

Safranbolu mahalle muhtarlarının yoğun katılım gösterdiği toplantıya Safranbolu Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Ragıp Tunç, Safranbolu Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Alkan,  Aşağı Tokatlı Bağları Mahalle Muhtarı Necip Kürüz, Atatürk Mahalle Muhtarı Mustafa Oktay Akerdoğan, Babasultan Mahalle Muhtarı Mehmet Ceylan, Bağlarbaşı Mahalle Muhtarı Osman Soykal, Barış Mahalle Muhtarı Ertuğrul Akarsu, Camıkebir Mahalle Muhtarı Sezai Özdemir, Cemalcaymaz Mahalle Muhtarı Hayati Çalıova, Çeşme Mahalle Muhtarı Mehmet Altay, Esentepe Mahalle Muhtarı Özlem Gürsel, Hüseyin Çelebi Mahalle Muhtarı Nermin Bozkurt, İzzetpaşa Mahalle Muhtarı Mehmet Ergin, İsmetpaşa Mahalle Muhtarı Ahmet Akın, Karaali Mahalle Muhtarı Samet Gökmen, Musalla Mahalle Muhtarı İlhami Özdemir, 15 Temmuz Mahalle Muhtarı Ebru Yavuz, Yeni Mahalle Muhtarı Mehmet Yurt ve Emek Mahalle Muhtarı Hilmi Dilaver katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin yerel yönetimle olan iş birliğini vurgulayarak, “Bizim için muhtarlar son derece önemli. Hem Karabük’te hem de Safranbolu’da fakültelerimiz ve meslek yüksekokullarımız var. Tabii ki bunların işleyişi ve öğrencilerimizin hizmetleri ile ilgili sizinle istişare etmek istediğimiz hususlar var. Bu anlamda hem bu konuları istişare edelim hem de üniversitemizin yapmış olduğu faaliyetleri sizlerle paylaşalım istiyoruz. Muhtarlık gerçekten çok önemli bir görev. Bir mahallenin hem muhtarısınız hem kanaat önderisiniz hem liderisiniz.” ifadelerini kullandı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık toplantıda yaptığı sunumda üniversitenin ulusal ve uluslararası alandaki başarılarının, Karabük’ün tanıtımına önemli katkılar sunduğunu dile getirdi.

Rektör Kırışık, üniversitenin şehirle olan iş birliğini güçlendiren projelerinin toplumun her kesimi için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Toplantıya katılan mahalle muhtarları, üniversite yönetimine teşekkürlerini ileterek, mahallelerinde daha fazla eğitim fırsatı ve iş birliği için çeşitli görüş ve önerilerde bulundular.

Etkinlik, günün anısına çekilen fotoğrafla son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Haziran, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’nin Artabel Gölleri’nden nefes kesen manzaralar

Gümüşhane’nin 20’den fazla buzul gölüne konut sahipliği yapan Artabel Gölleri Tabiat Parkı, yaz mevsiminin gelişiyle birlikte ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor.
Torul ilçesi hudutları içerisinde yer alan ve 1998 yılında tabiat parkı ilan edilen Artabel Gölleri, yamaçlarından buz üzere akan suları, gürül gürül çağlayan dereleri, şelaleleri ve 20’yi aşkın buzul gölüyle adeta bir yeryüzü cenneti.
Türkiye’nin en büyüleyici dağ görünümlerinden birine sahip olan bu park, "yüksek dorukların cenneti" ve "Gümüşhane’nin çatısı" üzere unvanlarla da anılıyor.
Haziran ayının son günlerine yaklaşılmasına karşın parkın birçok noktasında hala kış mevsiminden kalma dev kar kütleleri gözlenirken, bu durum bölgeye farklı bir atmosfer katıyor.
Alçak kesitlerden yüksek kısımlara yanlışsız açan birbirinden hoş ve kokulu çiçekler, ziyaretçilere huzur veren eşsiz görünümler sunuyor.
Kristal berraklığındaki sularıyla ünlü 20’den fazla göl, yalçın dorukların çevrelediği buzul gölleri, endemik bitki ve canlı tipleri, güçlü flora ve faunasıyla bilhassa yaz aylarında tabiat tutkunlarını cezbediyor.
Artabel Gölleri Tabiat Parkı yalnızca doğal güzellikleriyle değil, tarihi dokusuyla da ön plana çıkıyor. Osmanlı-Rus Harbi devrinden kalma şehit mezarları, siperler, savaş yolları ve karargah yıkıntıları üzere tarihi kalıntılar barındırması tabiat parkını yalnızca bir tabiat olağanüstüsü olmaktan çıkarıp, geçmişin izlerini taşıyan derin manalı bir destinasyon haline getiriyor.
Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) üyeleri, her yıl olduğu üzere bu yıl da Artabel Gölleri Tabiat Parkı’na tabiat yürüyüşü düzenledi.
Kulüp üyesi 37 atlet 10 kilometrelik parkuru yürüyerek vadide belirlenen rotada birinci olarak 2 bin 890 metre rakımdaki Adalı Göle ulaştı. Buradan kar üstünde geçiş yaparak 2 bin 980 metre rakımdaki Ah Tabur Gölüne ulaşan sportmenler bu sırada çok sayıda irili ufaklı göl görme bahtı yakaladı. Son olarak 2 bin 720 metre rakımdaki Küçük Göle ulaşan grup buradan başladığı noktaya giderek parkuru tamamladı.

"Eşimle hayalimizdi buraya gelmek"
Gümüşhaneli olmasına rağmen Artabel Gölleri Tabiat Parkı’na birinci defa geldiğini ve eşiyle birlikte bir hayallerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Aslı Ateş, "Pandemiden beri eşimle hayalimiz buraya gelmek lakin bir türlü nasip olmamıştı. Kış kuralları var dorukta lakin yürüyüş yolu çok keyifliydi. Yani bir su sesi eşliğinde 4-5 kilometre çok rahat yürüyorsunuz. Bu beni mest etti diyebilirim. Eldivenli bereli olmama aldanmayın. O kadar soğuk değil. Doruğa çıkana kadar çok hoş keyifli bir hava vardı" dedi.

"Artabel, Türkiye’nin en özel yürüyüş parkurları ve tırmanış güzergahlarına sahip"
Gümüşhane Üniversitesi akademisyenlerinden Sinan Kösedağ ise Artabel Gölleri Tabiat Parkının Gümüşhane’nin en özel destinasyonlarından birine sahip olduğunu belirterek "Hem buzul gölleriyle hem sahip olduğu çeşitli faunası ve florasıyla Türkiye’nin geneli düşünüldüğünde en özel yürüyüş parkurları ve tırmanış güzergahlarına sahip. Biz de bugün grup olarak burayı deneyimledik. Ekolojik turizm açısından düşündüğümüzde Gümüşhane’nin en özel, en bakir kalmış alanlarından birisi Artabel Gölleri Tabiat Parkı’dır. Bütün Türkiye’deki vatandaşları burayı gezmeye, Gümüşhane’nin özel parkurlarını yürümeye, tırmanmaya davet ediyorum. Bilhassa tabiat yürüyüşçüleri ve tabiat fotoğrafçıları için burada birbirinden farklı çiçekleri ve keçisi, tilkisi, kurdu, ayısı üzere farklı hayvanları gözlemleme imkanına sahipler. Ekolojik turizm açısından Gümüşhane Türkiye’nin genelini düşündüğümüzde birçok farklı imkana sahip. Bizler de hem burayı kendimiz açısından deneyimlemeyi hem de Gümüşhane’yi turizm açısından tanıtmayı kendimize vazife bulunmaktayız. Herkesi Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nı yürümeye davet ediyorum" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin