Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencisi, Kastamonu’nun tarihi ve turistik yerlerini enstrümanıyla tanıtıyor

Kastamonu Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitim gören üniversite öğrencisi, şehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına keman çalarak katkıda bulunuyor.
Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Merve Ay, lise öğrencisiyken çalmayı öğrendiği kemanla Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını tanıtıyor. Farklılık oluşturmak için şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çalmaya başlayan üniversite öğrencisi Ay, keman çaldığı anları ise sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Ay’ın kentin tarihi ve turistik mekanlarında keman çaldığı anların görüntüleri sosyal medya kullanıcılarından büyük ilgi görüyor.
“Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum”
Müziğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladığını belirten Ay, “Müziğe olan ilgim çok fazla, bu yüzden Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum. Ben, kemana Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladım. Eğitimi Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladım. Benim, küçüklüğümden itibaren müziğe olan ilgim çok fazlaydı. Sürekli keman konservatuarları dinliyordum ve zamanla da kemana olan ilgimi daha da arttı. Keman çalmak istiyordum ama tek başına olacak bir iş değildi. Hocalarımın yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesine yazıldım. Burada eğitimi tamamladım ve müzik öğretmenliğine yöneldim. Şu anda Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyorum” dedi.
Şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çaldığını ifade eden Merve Ay, “Çanakkale Türküsü Kastamonu’ya özgür bir türküdür. Bende bu türküyü Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle Kurtuluş Savaşı’nda 3 dönem mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde keman çalarak seslendirdim. Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle aynı zamanda Kastamonu Kalesi’nde ve Kastamonu Saat Kulesinde de keman çaldım. Cumhuriyetimizin 100. yıl marşını çaldım. Benim için çok güzeldi, bu yüzden Turizm Fakültesinde Hikmet Haberal hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum”
Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istediğini kaydeden Merve Ay, “Kastamonu’nun çok fazla tarihi ve turistik yerleri bulunuyor. Buralar çok güzel. Ben de buralara giderek kemanımla tanıtımına katkıda bulunuyorum. Bu sayede hem şehrimizi tanıtıyorum hem de kendi tanıtımım oluyor. Aynı zamanda buralarda keman çalmak benim çok hoşuma gidiyor. Buralarda dinleyicilerin tepkileri de beni çok mutlu ediyor. Ben de bu şeklide tarihi yerlerde, tarihi mekanlarda keman çalmayı seviyorum. Kastamonu Kalesinde, Kastamonu Saat Kulesinde de zaman zaman kemanımla müzik çalışıyorum. Bundan sonrada çalmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
“Kastamonu’yu seviyorum ve tarihi değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor”
Kastamonu’yu çok sevdiğini ve tarihi değerlerine katkıda bulunmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyen Merve Ay, “Diğer şehirlerde de farklı üniversitelerde bölümler kazandım ama Kastamonu Üniversitesi ilk tercihim oldu. Çünkü Kastamonu’yu seviyorum ve buranın tarihi ile kültürel değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor. Şu anda müzik öğretmeni olmak ve mezun olunca da bir an önce atanmak istiyorum. İnşallah keman virtüözü de olmayı hayal ediyorum. Umarım bu hayalimi gerçekleştiririm. Halen keman ile ilgili çalışmalarımı da devam ettiriyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ağustos, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkoğlu, “Üreticinin emeğini yok saymayın”

ZONGULDAK (İHA) – Karadeniz Bölgesi’nin en kıymetli tarım eserlerinden biri olan fındıkta fiyatlar süratle yükseliyor. Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde özgür piyasada 255 TL’yi gören fındık fiyatlarının, kısa müddette 300 TL düzeyine ulaşabileceği belirtiliyor.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, bu yıl fındık fiyatlarının dolar bazında 10 düzeyine çıkmasının kimseyi şaşırtmaması gerektiğini söyledi. Türkoğlu, "Sezon başında 200 TL’den başlayan fiyatlar, arzın azalması ve talebin sabit kalması nedeniyle yükselişini sürdürüyor. Dolar karşılığı 400 TL’ler artık konuşuluyor" dedi.
Fiyatlardaki artışın en değerli nedenlerinden birinin zirai don ve kahverengi kokarca üzere zararlılar olduğunu belirten Türkoğlu, düşük rekoltenin piyasada önemli daralma yaşandığını tabir etti.

"Üreticinin emeğini yok saymayın"
Tüccarlara davette bulunan Türkoğlu, üreticinin alın terinin karşılığını alması gerektiğini vurgulayarak, "Geçtiğimiz yıl kahverengi kokarca ziyanı mazeret edilerek fındık 30 TL üzere çok düşük fiyatlardan alındı. Bu yıl da emsal oyunlar oynanmak isteniyor. Tüccarlara sesleniyorum; üreticinin eserini yok kıymetine almayın" dedi.

"Bu yıl üretici daha bilinçli"
Düşük rekolte nedeniyle fındığın paha kazandığını kaydeden Türkoğlu, çiftçilerin eserine sahip çıkacağını belirterek, "Ne yaparsanız yapın, bu yıl üreticinin fındığına muhtaçsınız. Biz bunun şuurundayız. Çiftçinin düşmanı olmayın, adil fiyat siyaseti izleyin" tabirlerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin