Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Haziran, 2024 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Üniversite öğrencisi, Kastamonu’nun tarihi ve turistik yerlerini enstrümanıyla tanıtıyor

Kastamonu Üniversitesi’nde Müzik Öğretmenliği bölümünde eğitim gören üniversite öğrencisi, şehrin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına keman çalarak katkıda bulunuyor.
Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümü öğrencisi Merve Ay, lise öğrencisiyken çalmayı öğrendiği kemanla Kastamonu’nun doğal güzelliklerini ve tarihi mekanlarını tanıtıyor. Farklılık oluşturmak için şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çalmaya başlayan üniversite öğrencisi Ay, keman çaldığı anları ise sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Ay’ın kentin tarihi ve turistik mekanlarında keman çaldığı anların görüntüleri sosyal medya kullanıcılarından büyük ilgi görüyor.
“Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum”
Müziğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladığını belirten Ay, “Müziğe olan ilgim çok fazla, bu yüzden Kastamonu’nun kültürel özelliklerini yansıtan yerlerde keman çalmaya özen gösteriyorum. Ben, kemana Kastamonu Güzel Sanatlar Lisesi’nde başladım. Eğitimi Güzel Sanatlar Lisesinde tamamladım. Benim, küçüklüğümden itibaren müziğe olan ilgim çok fazlaydı. Sürekli keman konservatuarları dinliyordum ve zamanla da kemana olan ilgimi daha da arttı. Keman çalmak istiyordum ama tek başına olacak bir iş değildi. Hocalarımın yönlendirmesiyle Güzel Sanatlar Lisesine yazıldım. Burada eğitimi tamamladım ve müzik öğretmenliğine yöneldim. Şu anda Kastamonu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyorum” dedi.
Şehrin tarihi ve turistik yerlerinde keman çaldığını ifade eden Merve Ay, “Çanakkale Türküsü Kastamonu’ya özgür bir türküdür. Bende bu türküyü Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle Kurtuluş Savaşı’nda 3 dönem mezun veremeyen tarihi Abdurrahmanpaşa Lisesi’nde keman çalarak seslendirdim. Cumhuriyetimizin 100. yılı sebebiyle aynı zamanda Kastamonu Kalesi’nde ve Kastamonu Saat Kulesinde de keman çaldım. Cumhuriyetimizin 100. yıl marşını çaldım. Benim için çok güzeldi, bu yüzden Turizm Fakültesinde Hikmet Haberal hocama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum”
Şehrin tarihi yerlerinin tanıtımına katkıda bulunmak istediğini kaydeden Merve Ay, “Kastamonu’nun çok fazla tarihi ve turistik yerleri bulunuyor. Buralar çok güzel. Ben de buralara giderek kemanımla tanıtımına katkıda bulunuyorum. Bu sayede hem şehrimizi tanıtıyorum hem de kendi tanıtımım oluyor. Aynı zamanda buralarda keman çalmak benim çok hoşuma gidiyor. Buralarda dinleyicilerin tepkileri de beni çok mutlu ediyor. Ben de bu şeklide tarihi yerlerde, tarihi mekanlarda keman çalmayı seviyorum. Kastamonu Kalesinde, Kastamonu Saat Kulesinde de zaman zaman kemanımla müzik çalışıyorum. Bundan sonrada çalmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.
“Kastamonu’yu seviyorum ve tarihi değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor”
Kastamonu’yu çok sevdiğini ve tarihi değerlerine katkıda bulunmaktan dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyen Merve Ay, “Diğer şehirlerde de farklı üniversitelerde bölümler kazandım ama Kastamonu Üniversitesi ilk tercihim oldu. Çünkü Kastamonu’yu seviyorum ve buranın tarihi ile kültürel değerlerine katkı sağlamakta çok hoşuma gidiyor. Şu anda müzik öğretmeni olmak ve mezun olunca da bir an önce atanmak istiyorum. İnşallah keman virtüözü de olmayı hayal ediyorum. Umarım bu hayalimi gerçekleştiririm. Halen keman ile ilgili çalışmalarımı da devam ettiriyorum” ifadelerini kullandı.

blank
blank
Haber Merkezi tarafından
22 Ocak, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 3dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Yurdum Spor Kulübü Futbol Faaliyetleri Durduruldu mu?

Karabük’te amatör futbolun desteklenmesi amacıyla kurulan Yurdum Spor Kulübü’nün faaliyetlerinin sınırlandırılması, özellikle velilerin büyük tepkisine yol açtı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kurulan bu kulüp, amatör futbolun gelişimi ve yaygınlaştırılması için önemli bir adım olarak görülüyordu. Ancak, kulübün futbol faaliyetlerinin kısıtlanması, amatör futbolun geleceği açısından ciddi bir tehdit olarak değerlendirilmeye başlandı

Amatör futbolun desteklenmesi için Karabük’te de kurulan Yurdum Spor Kulübü’nün faaliyetlerinin sınırlandırılması, velilerin ortak isyanına dönüştü.

Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Karabük’te Amatör Futbolun gelişimini desteklemek ve futbolun yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıyla Yurdum Spor Kulübü kuruldu. Ancak, bazı veliler tarafından Karabük’te kurulan kulübün futbol faaliyetlerinin sınırlandırılmasının, amatör futbolun geleceği için ciddi bir tehdit oluşturduğu öne sürüldü. Amatör ligler ise, kulüplerin daha iyi bir organizasyon yapısına kavuşmasını ve genç yeteneklerin yetişmesini hedefliyor. Düzenlenen futbol karşılaşmalarının artık yapılmaması geleceğe yönelik bu hedeflerin tehlikeye girdiği yönünde görüşler dile getiriliyor.

KARABÜKSPOR’UN TARİHİ: BİR ZAMANLARIN SÜPER LİG TEMSİLCİSİ

1969 yılında Demir ve Çelik Fabrikaları işçileri tarafından kurulan Karabükspor, bir zamanlar Süper Lig ve Avrupa’da mücadele eden bir kulüp olarak biliniyordu. Ancak, yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle profesyonel liglere veda etti. Son yıllarda ise genç futbolcuların hayalleri amatör kulüpler aracılığıyla yeniden canlandırılmaya çalışılıyor. Ailelerde ücretsiz olan kurslara daha fazla eğilim gösteriyor.

YURDUM SPOR’UN AMACI: GELECEĞİN YETENEKLERİNİ YETİŞTİRMEK

Karabük Yurdum Spor, çocuklara ücretsiz futbol eğitimi sunarak yetenekli oyuncular yetiştirmeyi hedeflemek için kuruldu. Bu çocukların hem il içinde hem de il dışında takımlara katılması ve nitelikli futbolcular olarak yetiştirilmesi için çaba harcandı. Birkaç futbol oyuncusunu akademi liglerine transfer etmeyi başaran kulübün, son günlerde futbol alanında antrenman sayılarının düşürüldüğü ve maçlara çıkmalarının engellendiğini dile getiren bazı veliler, kulüpteki çocuklarını özellikle ücretli kulüplere göndermek zorunda kaldıklarını ifade etti.

VELİLERDEN ORTAK SES: “ÇOCUKLARIMIZ TEHLİKEDE”

Bazı veliler, Karabük Yurdum Spor Kulübü’nde yaklaşık 100 öğrencinin bulunduğunu, ancak kulübün futbol faaliyetlerinin tamamen sınırlandırıldığını belirterek: “Artık çocuklarımızın bazıları sporla vakit geçiremedikleri için zararlı alışkanlıklara başladı. Sigara içen çocuklarımız var. Önceden antrenman yapan, maçlara çıkan çocuklar şimdi zararlı alışkanlıklar ediniyor.” dedi.  Veliler, çocuklarının antrenmansız kaldığını ve bu durumun tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Diğer spor branşlarının faaliyetlerini sürdürebilmesine karşın, Yurdum Spor Kulübü bünyesindeki futbol karşılaşmalarının durdurulması veliler tarafından merak ediliyor.

ÇÖZÜM İÇİN YETKİLİLERE ÇAĞRI

Veliler,Yurdum Spor’un futbol faaliyetlerine devam etmesini ve çocukların sağlıklı ve güvenilir bir ortamda spor yapabilmesini talep ediyor. “Takımlar, lige katılsın, çocuklarımız değerlendirilsin ve eğitimleri boşa gitmesin” diyen aileler, yetkililerden destek bekliyor.

Karabük Yurdum Spor’un sadece bir kulüp değil, gençlerin sporla buluşma şansını da artırdığını ve çocuklarının maçlara çıkmadıklarında iyice mağdur olduklarını ileri süren bazı veliler, yetkililerin duruma el koymasını ve Yurdum Spor’un futbol branşını yeniden faaliyete geçirmesini bekliyorlar.

COŞKUN GÜVEN’DEN AÇIKLAMA: MAĞDUR EDİLEN YOK !

Tarafsız gazetecilik anlayışımız gereği konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ise, Karabük Birlik Medya’ya yaptığı açıklama da; gençlerin spor faaliyetlerinden mahrum bırakıldığı ve mağduriyet yaşandığı iddialarını net bir şekilde yalanladı.

“45 BRANŞTA FAALİYETLER KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Güven, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Gençlik ve Spor olarak yalnızca futbol alanında değil, toplamda 45 farklı branşta faaliyetlerimiz kesintisiz devam ediyor. Ayrıca Yurdum Spor Kulübü kapatılmadı; aktif bir şekilde faaliyet gösteriyor. Yurdum Spor Kulübü, voleybol, okçuluk ve masa tenisi gibi branşlarda sporcu yetiştirmeye devam ediyor.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Kulübü olarak ise U13, U14, U15 ve U16 futbol başta olmak üzere 45 branşta çalışmalarımız devam ediyor. Yurdum Spor Kulübündeki gençlerimizi de Gençlik Spor Kulübü’ne lisanslıyoruz. Tüm gençlerimizi davet ettik, Gençlik Spor’da antrenmanlar aralıksız sürüyor. Kimseyi antrenmanlardan dışlamamız söz konusu bile değil. Mağdur edilen tek bir gencimiz yok.”

Biz de Karabük Birlik Medya olarak hem bize ulaşan velilerin şikayetlerini hem de İl Müdürlüğünün açıklamasını tarafsız bir şekilde kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.