Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Ağustos, 2024 11:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin Yeni Katmanlı Hava Savunma Sistemi

Türkiye'nin yeni katmanlı hava savunma sisteminin ismi " Çelik Kubbe " olacak ,ülkenin savunma kapasitesini artırmak ve hava sahasını korumak amacıyla geliştirilen bir projedir. Bu sistem, farklı irtifa ve menzillerde etkili olan çeşitli hava savunma unsurlarını bir araya getirerek, çok katmanlı bir koruma sağlar.
Katmanlı Hava Savunma Sisteminin Unsurları Kısa menzilli ve alçak irtifa hava savunma füzesi olan Hisar-A, helikopter, uçak ve insansız hava araçları gibi tehditlere karşı koruma sağlar. Taşınabilir ve hareketli bir sistem olan Hisar-A, taktiksel birliklerin korunmasında etkilidir. 35 mm çift namlulu hava savunma topu olan Korkut, kısa menzilli tehditlere karşı etkilidir. Hem sabit hem de hareketli versiyonları bulunur. Orta menzilli ve orta irtifa hava savunma füzesi olan Hisar-O, hem sabit hem de hareketli platformlarda kullanılabilir. Uçaklar, insansız hava araçları ve seyir füzeleri gibi tehditlere karşı etkili bir koruma sağlar.Uzun menzilli ve yüksek irtifa hava savunma sistemi olan Siper, balistik füzelere, savaş uçaklarına ve diğer yüksek tehdit unsurlarına karşı koruma sağlar. Türkiye'nin katmanlı hava savunma sistemi, ülkenin stratejik ve taktiksel savunma kapasitesini artırarak, hava sahasının güvenliğini sağlamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu sistem, Türkiye'nin savunma sanayisindeki bağımsızlık hedeflerine katkıda bulunmakta ve ulusal güvenliği güçlendirmektedir.Türk savunma sanayi, ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE gibi kurumlar işbirliği ile bu projeyi yürütmektedir.      
Mustafa Akgün tarafından
23 Nisan, 2025 14:02 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te İhracat Söyleşileri Semineri Gerçekleşti

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Dış Ticaret Elçileri (DTE) iş birliğiyle düzenlenen İhracat Söyleşileri Semineri, Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Seminere, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Birol Cangi, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Hüseyin Kılıç, Karabük Teknokent Genel Müdürü Samet Nohutçu ve çok sayıda öğrenci ile iş insanları katıldı.

Seminerde Afrika Ticaret Merkezleri Kurucusu Utku Bengisu, Afrika pazarının önemi ve gelecekteki büyüme potansiyeli hakkında bilgiler verdi. Bengisu, Afrika'nın hızla artan nüfusu, genç iş gücü ve dijitalleşme ile ekonomik açıdan güçlendiğini belirtti. Ayrıca, altyapı projeleri, sanayi yatırımları ve teknoloji sektöründeki gelişmelerin kıtanın kalkınmasına katkıda bulunduğunu vurguladı. Türkiye ile Afrika arasındaki ticari ilişkilerin son dönemlerde ivme kazandığını anlatan Bengisu, Türk firmalarının Afrika pazarına girişte izlemeleri gereken adımlar ve çözüm önerileri hakkında bilgiler paylaştı. Ayrıca, Karabük Üniversitesi’nde öğrenim gören Afrikalı öğrencilerle iş birliklerinin nasıl kurulabileceği konusunda da katılımcılara önerilerde bulundu.

Programın sonunda, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Çapraz, Afrika pazarına yönelik çalışmalar ve bölgenin ihracatını geliştirmeye katkılarından dolayı Utku Bengisu’ya plaket takdim etti. Katılımcılar, seminer sonunda Bengisu ile bire bir görüşme fırsatı da yakaladı. Seminer, toplu fotoğraf çekimi ve öğrenci kulüplerinin stantlarının ziyaret edilmesiyle sona erdi. Başkan Çapraz, ihracat konusunda detaylı bilgi ve destek almak isteyenlerin Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Dış Ticaret ve Proje Geliştirme Birimi’ni ziyaret edebileceklerini belirtti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu web sitesinde en iyi deneyimi yaşamanızı sağlamak için çerezler kullanılmaktadır. Detaylar için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.