blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Şubat, 2025 16:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’nin en yaşlı ili Sinop’ta 22 bin 115 hastaya evde sağlık hizmeti

Türkiye’nin en yaşlı nüfusu bulunan Sinop’ta meskende sıhhat hizmetleri kapsamında 7 bin 844 bireye ulaşıldı ve 22 bin 115 hasta ziyareti gerçekleştirildi.
İl Sağlık Müdürlüğü, 2024 yılı faaliyetlerini açıkladı. Vilayet Sıhhat Müdürlüğü’nce 2024 yılında Sinop Vilayet genelinde 53 bin 407 aşı uygulaması gerçekleştirilerek çocukların ve toplum sıhhatinin korunması sağlandı. 20 bin 166 kanser taraması gerçekleştirildi. Meskende sıhhat hizmetleri kapsamında, 7 bin 844 bireye ulaşıldı ve 22 bin 115 hasta ziyareti gerçekleştirildi. 450 hasta ve hasta yakını, hasta hakları ünitesine müracaat yaptı ve müracaatlar şikayete dönüşmeden çözüldü. Hastanelerde misyonlu 287 doktor, 2 bin 154 işçi ve bin 97 daima personele hasta irtibatı konusunda hizmet içi eğitim verildi.
Atatürk Devlet Hastanesi’nde Geriatri ve Romatoloji ve Onkoloji Kısımları hizmete açıldı. Sağlık Müdürlüğü KETEM Birimi’nde 6 bin 864 vatandaşa sıhhat tarama ve danışmanlık hizmeti verildi. UMKE grupları 11 tatbikat, 10 sıhhat önlemi, 7 arama kurtarma vazifesi ve 4 tanıtım aktifliğine katıldı. 2024 yılında 112 takımları 29 bin 804 acil davete müdahale etti. Bu davetlerden 18 bin 281’i hastaneye nakil ile sonuçlandı. Ağız ve Diş Sıhhati Merkezi’nde 178 bin 458 (diş çekimi, kanal tedavisi vb.) süreç gerçekleştirildi. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi, Sıhhat Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonucunda "Anne Dostu Hastane" unvanına layık görüldü.
İl Sağlık Müdürlüğü, "Sağlık alanında vatandaşlarımıza daha aktif, erişilebilir ve kaliteli hizmetler sunmak için durmaksızın çalışmalarımız devam edecek" açıklamasında bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2025 15:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te ilk kez yapılan ameliyatla 10 Yıldır yürüme zorluğu çeken hasta sağlığına kavuştu

10 yıldır yürümekte zorlanan 69 yaşındaki Hayriye Kalender, Sağlık Bakanlığının onayı ile Karabük'te ilk kez gerçekleştirilen total femur protezi operasyonu sayesinde sağlığına kavuştu.
Bartın'da yaşayan ve yaklaşık 10 yıldır yürüme güçlüğü çeken Kalender, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğine başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu hastaya total femur protezi ameliyatı uygulanmasına karar verildi.
Operasyon, Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Uygar Daşar ve ekibi tarafından hastanede ilk kez gerçekleştirildi. Kalça ve diz eklemleriyle birlikte uyluk kemiğinin tamamının protezle değiştirildiği ameliyat başarıyla tamamlandı.
Ameliyat sonrası yeniden yürümeye başlayan Hayriye Kalender, sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, "Uygar hocamız ve ekibi sayesinde ben yürümeye başladım. On senedir yürüyemiyordum. Allah'ım bin kere razı olsun. Ekibinden de hastanesinden de çok memnunum" dedi.
Daha önce iki kez ameliyat olduğunu belirten Kalender, bu süreçte zorluklar yaşadığını ancak Karabük'teki operasyonla umut bulduğunu ifade etti.
Ameliyat süreci hakkında bilgi veren Prof. Dr. Uygar Daşar, hastanın daha önce farklı merkezlerde birçok kez ameliyat geçirdiğini aktararak, "Hem diz hem kalça protezi daha önce yapılmış ancak bu operasyonlar sonrası kemik dokusu protezi tutamayacak hale gelmişti. Bu nedenle standart protezlerle çözüm mümkün değildi" şeklinde konuştu.
"Burada bu ameliyatı gerçekleştirmenin teknik olarak zor olduğunu çünkü kullanılacak malzemelerin çok farklı olduğundan bahsettik" diyen Daşar, "Ancak anladığım kadarıyla başka bir yere gidecekti. Maddi manevi çok fazla imkanları yoktu. Çok sabır gösterdi. Altı aylık süre içinde biz böyle bir hastamızın bilgilerini, filmlerini, kan sonuçlarını hepsini birleştirdik. Sağlık Bakanlığı'nın bir uygulaması var. Bilimsel kurula böyle hastaları bilgilendiriyoruz ve bu konuda çeşitli özel implant talebinde bulunuyoruz. Bu özel protez, genellikle kemik tümörlerinde kullanılan ve tüm uyluk kemiğini, kalça ve diz eklemleriyle birlikte kapsayan bir yapı" ifadelerine yer verdi.
Ameliyatla birlikte hastanın diz ve kalça ekleminin implanttan oluştuğunu, diz ile kalça eklemi arasındaki uyluk kemiğinin tamamen alındığını kaydeden Daşar, Sağlık Bakanlığının desteğiyle yaklaşık 300-400 bin lira değerindeki implantın ücretsiz olarak temin edildiğini söyledi.
Prof. Dr. Daşar, bu operasyonun Karabük'te ilk kez gerçekleştirildiğini dile getirerek hem hastane hem bölge için önemli bir adım olduğunun altını çizdi.

blank
blank
Bizi sosyal medyadan takip edin