Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
11 Haziran, 2023 13:44

Türkiye’nin 81 ilinden skolyoz tedavisi için buraya geliyorlar

A+ A-

Türkiye'nin dört bir yanından vatandaşlar, omurganın sağa veya sola eğrilmesi sonucu ortaya çıkan skolyoz tedavisi için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geliyor. Omurganın sağa veya sola eğrilmesi sonucu ortaya çıkan skolyoz hastalığı, çocukluk ve ergenlik dönemlerinde sıkça görülürken, yetişkinlerde de ortaya çıkabiliyor. Bu rahatsızlıkla mücadele eden Türkiye'nin dört bir yanındaki vatandaşların Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedavi olmak için geldiğini belirten Ortopedi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Cengiz Işık, tedavi olanların tavsiyesi üzerine 81 ilden hasta geldiğini ifade etti. Tedavi esnasında öncelikli gayelerinin hastalığın ilerlemesini önlemek olduğunu belirten Işık, "Tedavi yöntemlerinin en büyüğü, en önemlisi ve en çok yapılanı da mümkün oldukça hastaya koruyucu hekimlik yapmak. Cerrahi müdahaleden önce hastalığın önlenmesini sağlamak" dedi. "En çok görülen, yüzde 80 oranında sebebi belli olmayan ergenlik çağında gördüğümüz skolyoz" Skolyoz hastalığının hangi yaş gruplarında görüldüğünü açıklayan Prof. Dr. Cengiz Işık, "Skolyoz, omurganın yana doğru 10 dereceden fazla olan eğriliği. En çok gördüğümüz aslında gelişim çağındaki, ergenlik çağındaki çocuklarda 10 yaş üstü çocuklarda tüm skolyozun yüzde 80 oranında gözükmesi. Fakat tabii ki tek skolyoz nedeni o değil. Çünkü doğumsal skolyozlar var, travmaya bağlı olanlar var. Ya da herhangi bir tümörel kitleye bağlı olan var. Birçok nedeni olabiliyor. Bazen sadece bir sinir kökünün tahrişi sonrasında bile hastanın kendisini rahatlatmak için diğer tarafa eğildiğini, ona bağlı skolyozu gördüğümüz oluyor. En çok görülen yüzde 80 oranında sebebi belli olmayan ergenlik çağında gördüğümüz skolyoz" diye konuştu. "Her yerden hasta geliyor" Tavsiye üzerine Türkiye’nin 81 ilinden hasta geldiğini ifade eden Işık, "Omurgada oluşan skolyozun tedavisinde birçok tedavi yöntemi var. Tedavi yöntemlerinin en büyüğü, en önemlisi ve en çok yapılanı da mümkün oldukça hastaya koruyucu hekimlik yapmak. Cerrahi müdahaleden önce hastalığın önlenmesini sağlamak. Biz daha çok mümkün oldukça nasıl ilerlemesini durdurabileceğimiz, nasıl yavaşlatabileceğimizle uğraşıyoruz. Yılda ortalama 150-200 civarında omurga cerrahisi yapıyoruz. En çok gelen kısım Batı Karadeniz bölgesi; Bartın, Zonguldak, Karabük, Düzce, Bilecik gibi iller. Batı Karadeniz’de tekiz. Sadece Batı Karadeniz değil, Antalya'dan, Manisa'dan, Van'dan gelen de var. Bugün gelen hastalardan bir tanesi mesela Adana'dan gelmiş. Birkaç ay önce ameliyat ettiğimiz hasta da var. Bursa, İstanbul, Ankara'dan gelen de oluyor, tabii her yerden hasta geliyor. En çok yoğunluk olarak söylediğimiz tabii ki Batı Karadeniz. Herhalde ikinci sırada da İstanbul olur. Çünkü İstanbul'da tedaviye ulaşmak biraz daha zor olduğu için tedavi edilenlerin yakınları tarafından yönlendirilen kişiler oluyor bize" dedi. (İHA)

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

01 Kasım, 2024 04:22
blank
İhlas Haber A.

Artvin’de kooperatif başkanı eylemlerin yapıldığı alanda kaçak ağaç kesmekten gözaltına alındı

A+ A-

Artvin’in Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü köyünde konaklamalı mesire alanı projesine karşı eylemlerin yapıldığı Cankurtaran mevkiinde kaçak ağaç kesimi yaptığı tespit edilen kooperatifi başkanı gözaltına alındı.
Artvin Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Borçka ilçesine bağlı Çifteköprü köyü Çiftepınar mevkiinde 29 Ekim 2024 günü kaçak ağaç kesildiğine dair ihbar üzerine jandarma ekiplerinin devriye faaliyeti başlattığı belirtildi. Jandarmanın bölgede yaptığı incelemede Çifteköprü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı G.G. (38) koordinasyonunda kaçak ağaç kesimi yapıldığı, kesim ve taşımayı Y.A. (48) ve M.Ö. (44) adlı kişilerin yaptığının belirlendiği kaydedildi. Devam eden incelemelerde G.G.’nin evinde de kaçak kesilmiş ağaçlar bulunduğu belirtildi. Şüphelilerden Y.A. ve M.Ö. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, kooperatif başkanı G.G.’nin gözaltına alındığı kaydedildi.
Öte yandan Artvin İl Jandarma Komutanlığı, ekiplerin doğayı ve çevreyi koruma amacıyla görevlerine devam edeceklerini açıkladı.
Çifteköprü köyü Cankurtaran mevkiinde yapımı planlanan mesire alanı projesi, köy sakinleri tarafından uzun süre protesto edilmişti. Proje alanına 3 Eylül’de iş makineleri getirilmesi üzerine köylüler ile projeyi yapacak özel şirketin yetkilileri arasında gerginlik yaşanmıştı. Çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle şirket yetkililerinden Muhammet U. (42) silahını ateşlemiş, kurşunların isabet ettiği köylülerden Gökhan Koyuncu (38), Reşit Kibar ve Ersan Koyuncu (36) yaralanmıştı. Hopa Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Reşit Kibar hayatını kaybetmişti. Silahı kullanan Muhammet U. tutuklanırken, ruhsatlı silahın sahibi Fikret M. (41) adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

blankNöbetçi Eczaneler

Tuğba Eczanesi
Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427

Mutlu Eczanesi
Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Uygar Eczanesi
Uygar Eczanesi
Adres

Besbınevler 75. Yıl Mahallesi 31 Nolu Sokak No:4/B Karabük

Telefon

(370) 433-6969

İrem Eczanesi
İrem Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi Sevim Apt No:2/B Merkez / Karabük

Telefon

(370) 415-5560

Canan Aslan Eczanesi
Canan Aslan Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Sağlık Sokak, No:38/1-C Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-1226

Deniz Eczanesi
Deniz Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Bülent Ecevit Caddesi, No:6/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3689