Türkiye’de eşi benzeri olmayan yürüyüş yolu ve Canik Şelalesi beyaz gelinliği ile büyülüyor - Karabük Haber Postası
turkiyede esi benzeri olmayan yuruyus yolu ve canik selalesi beyaz gelinligi ile buyuluyor tznIZqSC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Türkiye’de eşi benzeri olmayan yürüyüş yolu ve Canik Şelalesi beyaz gelinliği ile büyülüyor

Türkiye’de eşi gibisi olmayan bin 800 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu ve Canik Şelalesi kar yağışının akabinde büründüğü beyaz imajı ile görenleri hayran bırakıyor.

Trabzon’un Tonya ilçesinde üretimi geçtiğimiz yıllarda tamamlanan yürüyüş yolu özellikleriyle Türkiye’de bir birinci oldu. Fol Deresi üzerindeki Canik Şelalesi’ne ulaşmak için projesi hazırlanarak hayata geçirilen yürüyüş yolu için hiçbir hafriyat çalışması yapılmadı. İş makinesi sokulmadan, derenin etrafı duvarla örülmeden, ağaç kesilmeden, taşların yeri bile değiştirilmeden yapılan yürüyüş yolunun yeri tabiata uygun ahşap ile döşendi. Ahşap korkulukları ile birlikte belli noktalarda seyir teraslarının da bulunduğu yürüyüş yolu ile ulaşılan Canik Şelalesi, kar yağışı ile görenleri kendine hayran bıraktı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Canik Şelalesi ve yürüyüş yolu beyaz gelinliği ile ziyaretçilerini büyüledi.

“Bu kar atmosferi çok daha güzel”

Giresun’un Görele ilçesinde gelen Ayhan Gençal, “Çok hoş bir ortam. İkinci kere geliyorum. Yazın gelmiştik. İnşallah bir daha geleceğiz. Çok hoş bir atmosfer var. Karlı hali daha güzel” derken, Gönül Gençal ise “Çok hoş. İkinci sefer geliyoruz. Bu kar atmosferi çok daha hoş. Buraya gelirken kar hayalim yoktu. Bu halini çok beğendim. Hoş bir ortam var” diye konuştu.

Ziyaretçilerden Nihat Beşel de “Burası çok şahane. Buraya her geldiğimizde kesinlikle burayı geziyoruz. Arap turistler buraya ilgi gösteriyor. Yürüyüş yaptıktan sonra dereye karşı çayımızı içiyoruz. Çok hoş bir yer” halinde konuştu.

Yürüyüş yolunun çok hoş yapıldığını belirten Cemile Beşel, “Kar olunca çok daha hoş oluyor. Yeşillik ve tabiatın ortasında yürüyüş yapıyoruz” tabirlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda 3 puduhepa kadin kultur festivali basladi 885H54F8
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da 3. Puduhepa Kadın Kültür Festivali başladı

Çorum’da bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hitit İmparatorluğu’nun güçlü kadın figürlerinden Puduhepa adına gerçekleştirilen kültür festivali yoğun katılımla başladı. Kortej yürüyüşü ve sahne gösterileriyle devam eden program, katılımcılardan ilgi gördü.

Çorum Belediyesi tarafından organize edilen festival için Hürriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, belediye bandosu eşliğinde Bedesten’e kadar yürüdü. Festivalde sahne alan halk oyunları ekibi, sergilediği gösteriyle izleyicilerden beğeni topladı. Kadınların toplumsal hayattaki yerini anlatan koreografi de katılımcılar tarafından uzun süre alkışlandı. Programda konuşan Vali Yardımcısı Yeliz Mercan, kadınların kültürü geleceğe taşıyan en önemli unsur olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin toplumsal farkındalığa katkı sağladığını ifade etti.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ise festivalin daha geniş kapsamlı hale getirildiğini belirterek, “Bu yıl daha neşeli yapıyoruz. Daha fazla etkinlikle yapıyoruz. Allah’ın izni ile kadının gücünü, kadının enerjisini tüm şehre yansıtacağız. Bundan sonra da geleneksel hale gelecek ve devam edecek” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin