Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Şubat, 2025 20:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Türkiye’de eşi benzeri olmayan yürüyüş yolu ve Canik Şelalesi beyaz gelinliği ile büyülüyor

Türkiye’de eşi gibisi olmayan bin 800 metre uzunluğundaki yürüyüş yolu ve Canik Şelalesi kar yağışının akabinde büründüğü beyaz imajı ile görenleri hayran bırakıyor.
Trabzon’un Tonya ilçesinde üretimi geçtiğimiz yıllarda tamamlanan yürüyüş yolu özellikleriyle Türkiye’de bir birinci oldu. Fol Deresi üzerindeki Canik Şelalesi’ne ulaşmak için projesi hazırlanarak hayata geçirilen yürüyüş yolu için hiçbir hafriyat çalışması yapılmadı. İş makinesi sokulmadan, derenin etrafı duvarla örülmeden, ağaç kesilmeden, taşların yeri bile değiştirilmeden yapılan yürüyüş yolunun yeri tabiata uygun ahşap ile döşendi. Ahşap korkulukları ile birlikte belli noktalarda seyir teraslarının da bulunduğu yürüyüş yolu ile ulaşılan Canik Şelalesi, kar yağışı ile görenleri kendine hayran bıraktı. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Canik Şelalesi ve yürüyüş yolu beyaz gelinliği ile ziyaretçilerini büyüledi.

"Bu kar atmosferi çok daha güzel"
Giresun’un Görele ilçesinde gelen Ayhan Gençal, "Çok hoş bir ortam. İkinci kere geliyorum. Yazın gelmiştik. İnşallah bir daha geleceğiz. Çok hoş bir atmosfer var. Karlı hali daha güzel" derken, Gönül Gençal ise "Çok hoş. İkinci sefer geliyoruz. Bu kar atmosferi çok daha hoş. Buraya gelirken kar hayalim yoktu. Bu halini çok beğendim. Hoş bir ortam var" diye konuştu.
Ziyaretçilerden Nihat Beşel de "Burası çok şahane. Buraya her geldiğimizde kesinlikle burayı geziyoruz. Arap turistler buraya ilgi gösteriyor. Yürüyüş yaptıktan sonra dereye karşı çayımızı içiyoruz. Çok hoş bir yer" halinde konuştu.
Yürüyüş yolunun çok hoş yapıldığını belirten Cemile Beşel, "Kar olunca çok daha hoş oluyor. Yeşillik ve tabiatın ortasında yürüyüş yapıyoruz" tabirlerini kullandı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mandıra Filozofu’ndan 80’ler hikayesi

Samsun’un Atakum ilçesinde, "Mandıra Filozofu" sinemasıyla tanınan direktör Müfit Can Saçıntı, "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi"ni sahneledi.
Atakum Belediyesi ile Atakum Kent Kurulu iş birliğinde düzenlenen tertiple "Mandıra Filozofu" sinemasıyla tanınan direktör, senarist ve oyuncu Müfit Can Saçıntı, sanatseverlerle buluştu. Sanatçı, 80’li yılların siyasi atmosferinden kesitler sunduğu gösterisiyle Cet Sahne Sanat Merkezinde seyircilere unutulmaz gece yaşattı. Büyük ilgi gören "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi", iki gün sahnelendi.
"Kemanın Efendisi" lakabıyla tanınan Suat Fazilet, şov öncesi, 80’lerin unutulmaz müziklerini kemanıyla seslendirdi. Salonda nostalji rüzgarı estiren resital seyircilerin büyük beğenisini topladı. Erdem’in kemanıyla ses verdiği, periyoda damga vurmuş müzikler seyirciler tarafından tek ağızdan seslendirildi.
Usta Sanatçı Müfit Can Saçıntı, 80’ler konserinin akabinde "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi"ni sahneledi. Saçıntı gösterisinde, 80 devrinin atmosferini anılarından kesitler sunarak anlattı. Sanatkarın kendine has üslubuyla anlattığı "Bir Trajikomik 80’ler Hikayesi" seyircileri kimi vakit güldürürken kimi vakit duygusal anlar yaşattı. 80’lerin trajikomik hikayesiyle Cet Sahne’de unutulmaz geceye imza atan Saçıntı, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.