blank
Haber Merkezi tarafından
02 Ocak, 2025 14:43 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programına Ev Sahipliği Yaptı

Karabük Üniversitesi tarafından Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’ın katılımıyla “Liderlik ve Sistem Dönüşümü: Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı” konulu etkinlik düzenlendi. Etkinlik, 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Programa Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Cumhuriyet Başsavcısı Selçuk Akman,  Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz Ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, İl Protokolü, Dekanlar, Müdürler, Akademik Ve İdari Personel, Öğrenciler ve çok sayıda Davetli katıldı.

Rektör Kırışık: “Karabük Üniversitesi, Ulusal ve Uluslararası Alanda Büyümeye Devam Ediyor”

Programın açılış konuşmasını yapan Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, üniversitenin ulusal ve uluslararası başarılarını, faaliyetlerini ve çalışmalarını katılımcılarla paylaştı. 

Üniversitenin sürekli geliştiğini vurgulayan Kırışık, “Yeni açılan bölüm ve programlarla çağın ihtiyaçlarına cevap verecek bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz. Karabük Üniversitesi hem ulusal hem de uluslararası alanda hızla büyümeye devam etmektedir. Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde olan ülkelerimizin üniversiteleri ve uluslararası iş birliklerimizle akademik gücümüzü artırıyoruz. Bilimsel alandaki uluslararası başarılarımız da giderek daha fazla dikkat çekiyor.” dedi. Rektör Kırışık, üniversitenin uluslararası alandaki başarısını şu sözlerle özetledi: “Bu yıl, disiplinler arası bilimsel çalışmalarımızda uluslararası düzeyde önemli başarılar elde ettik ve Türkiye çapında üniversiteler arasında 16. sıraya yerleştik. Ayrıca, URAP verilerine göre 64. basamaktan 54. basamağa yükseldik. Bu büyük başarı, bilimsel çalışmalarımızın ve araştırmalarımızın meyvelerini verdiğini gösteriyor.” 

Prof. Dr. Kırışık, Türkiye’de ilk defa Lisansüstü Eğitim Otomasyon Sistemini Karabük Üniversitesi olarak hazırladıklarını da belirterek, bunun büyük bir yazılım başarısı olduğunu vurguladı.

Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı

Programda konuşan Sağlık Eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Türkiye’nin sağlık sistemindeki dönüşümün uluslararası başarılarına dikkat çekti. Prof. Dr. Akdağ, 2003-2012 yılları arasında  Türkiye Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın dünya çapında büyük bir ilgiyle takip edildiğini ve birçok uluslararası yayında başarıyla ele alındığını belirtti. Özellikle The Lancet dergisinde 2013 yılında yayımlanan özel sayının, Türkiye’deki sağlık dönüşümünün büyük başarısını detaylı bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etti. Akdağ, The Lancet dergisinin, dünya tıbbı açısından en prestijli yayınlardan biri olduğunu hatırlatarak, Dünya Sağlık Örgütü (WHO), OECD, British Medical Journal ve Dünya Bankası raporları gibi saygın uluslararası kuruluşlar da Türkiye Sağlıkta Dönüşümünün başarısının dünyaya örnek olarak gösterildiğine işaret etti.

Sağlık Sisteminin Hedefleri

Konuşmasında sağlık sisteminin hedeflerinden söz eden Akdağ, “Hangi işi yaparsak yapalım, nihai gayelerimizi doğru belirlemişsek ve o gayelere bizi ulaştırdığını gösterdiğimiz göstergelere doğru belirlemişsek işimizi iyi takip edebiliriz. Aksi takdirde süreçlere saplanıp kalabiliriz. Bu da dönüşümün esaslarından birisi. Mutlaka nihai gayemizi koyacağız. Nihai gayeleri doğru koymak lazım. Sağlığın bir toplum açısından nihai gayelerini sağlık durumu, parasal açıdan vatandaşın korunması ve vatandaşın memnuniyeti olarak alabiliriz. Tabii ki sürdürülebilirlik seviyesinde olması lazım.” dedi.

Liderlik ve Yöneticilik

Programda liderlik kavramına da değinen Prof. Dr. Recep Akdağ, liderlik ve yöneticiliğin farklı olgular olduğunu belirtti. Akdağ, liderliğin doğuştan gelen bir özellik değil, zamanla geliştirilebilen bir pratik olduğunu söyledi. “Lider doğulur mu, yoksa geliştirilir mi?” sorusuna da yanıt veren Akdağ, liderliğin bir süreç olduğunu ve bu sürecin, kişinin karşılaştığı zorluklar ve kırılma noktalarından sonra gelişebileceğini ifade etti. Program, hediye takdimi ve hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Bıçakla dehşet saçan 17 yaşındaki sanığın yargılanmasına başlandı

Samsun’un Atakum ilçesinde bir pastane önünde yaşanan bıçaklı saldırıda 1 çocuk babası gemicinin hayatını kaybettiği olayla ilgili 17 yaşındaki sanığın yargılanmasına başlandı.
Olay, geçen yıl 17 Mayıs gecesi Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı’ndaki bir pastane önünde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte sahildeki bir restorana yemek yemek için giden gemici Halil Oral (45), yemek sonrası evine döndüğü sırada iddiaya göre ’laf atma’ meselesi yüzünden, hakkında 9 suç kaydı bulunduğu belirtilen 17 yaşındaki B.K.E.Ü. ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine B.K.E.Ü.’nün bıçakla saldırdığı Halil Oral, sol göğsünden ve sırtından bıçaklandı. Ağır yaralanan Oral, kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti.
Olayın ardından polis ekipleri tarafından yakalanan B.K.E.Ü., Samsun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. 17 Mayıs’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edilen B.K.E.Ü. tutuklanarak Kavak Çocuk Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Sanık hakkında Samsun 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşması, sanığın yaşının küçük olması nedeniyle kapalı olarak yapıldı. Tutuklu yargılanan B.K.E.Ü., savunmasında bıçağı ölen kişinin elinden aldığını iddia ederken, dinlenen tanıklar Halil Oral’ın elinde bıçak görmediklerini ifade etti.
Mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin