blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2024 12:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Türk balıkçı tekneleri okyanusları mesken tuttu

Türkiye’de bin 600 kadar endüstriyel balıkçı teknesi bulunurken bu tekneler yurt içi ve yurt dışı sularda avcılık yapıyor. Ülkemizde denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından bazı balıkçı tekneleri ağırlıklı olarak Atlas ve Hint Okyanusu’na yönelerek avcılık yapıyor.
Türkiye, Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaparken, 15 ülke ile de antlaşma yapmak üzere müzakereler sürüyor.
Türkiye’den yapılan uluslararası anlaşmalar kapsamında Türk balıkçı gemileri ağırlıklı olarak Atlas Okyanusu’nun Batı Afrika sahilleri olmak üzere Fas, Moritanya, Fildişi Sahili, Somali gibi ülkelerin sularında tıpkı Karadeniz, Ege, Marmara ve Akdeniz’de olduğu gibi farklı balık çeşitlerini avlıyor.
Uluslararası sularda avlanan gemilerin çoğunluğunu Doğu Karadeniz’den giden balıkçı gemileri oluştururken, Türkiye şu ana kadar Afrika ülkeleri başta olmak üzere 12 ülkeyle balıkçılık konusunda antlaşması yaptı. 15 ülke ile anlaşma yapmak üzere müzakereler devam ediyor.
Türkiye karasuları dışında onlarca balıkçı teknesi, 2 binin üzerindeki tayfası ile avlanma yaparken, son yıllarda ülkemizde gerek iklimsel değişiklik gerekse çevresel faktörlerden dolayı su ürünleri avcılığı üretiminde yaşanan dalgalanmalar endüstriyel balıkçılık yapan balıkçı teknelerinin zor duruma düşmesine neden oluyor. Hem balıkçıların avlanma miktarını nispi olarak artırmak hem yeni ürün alanları bulmak için son yıllarda Türkiye su ürünleri üretiminin olduğu ülkelerle beraber ikili balıkçılık antlaşmaları yaparak bu doğrultuda Atlas ve Hint Okyanusu’nun yolunu tuttu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ekim, 2025 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsunspor’un yıldızları, milli takımlarında parladı

Samsunsporlu futbolcular Tomasson, Mouandilmadji, Ndiaye, Satka ve Eyüp Aydın, ulusal gruplarında gösterdikleri performans ile dikkat çekti.
ABD, Kanada ve Meksika’da ortaklaşa düzenlenecek olan 2026 Dünya Kupası için oynanan eleme maçlarında forma giymek için ulusal kadrolarından davet alan Samsunsporlu futbolcuların performansları beğeni topladı. Bu süreçte stoper Lubo Satka (Slovakya), sol bek Logi Tomasson (İzlanda), Marius Mouandilmadji (Çad), Cherif Ndiaye (Senegal) ve Eyüp Aydın ise Ümit Ulusal Takım’ın başarısı için ter döktü.
Slovak stoper Lubo Satka, 1 ulusal maçta 90 dakika alanda kalıp yeterli bir performans sergiledi. Çadlı forvet Marius Mouandilmadji, 2 maça da birinci 11’de başlarken 1 gol 1 de asist yapma başarısı gösterdi. Senegalli forvet Sherif Ndiaye, 1 maçta sonradan oyuna girip müddet aldığı 27 dakikada 1 gol atma başarısı gösterdi. İzlandalı sol bek Logi Tomasson da 2 maçta aldığı 86 dakikalık müddette hoş işlere imza atarken, Türkiye U21 (Ümit Milli) Takımı’nda Litvanya ve Macaristan gayretlerinde 148 dakika mühlet alan Eyüp Aydın da performansıyla beğeni topladı.
Trendyol Üstün Lig’in 9. haftasında 19 Ekim Pazar günü deplasmanda oynanacak Kayserispor maçına hazırlanan Samsunspor’da futbolcular salonda ve alanda çalışmalarını yürütürken, ulusal oyuncuların dönmesiyle birlikte çabanın hazırlıkları devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin