blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mart, 2024 16:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Trabzonspor istikrar arıyor

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig’de istikrarsız görüntüsünü sürdürüyor. Bordo-mavililer, şampiyonluk sezonunun ardından sıkıntılı günler geçirirken, 1 yıllık Ertuğrul Doğan döneminde istikrarı yakalayamadı.
Trendyol Süper Lig’de sahasında oynadığı son maçta Fenerbahçe’ye 3-2 mağlup olan Trabzonspor istikrar arıyor. Başkan Ertuğrul Doğan’ın 1 yıllık görev süresinde 3 teknik adamla çalışan bordo-mavililer inişli-çıkışlı bir grafik sergiliyor. Lider ile arasındaki puan farkının 32 olduğu sezonu yaşayan Karadeniz ekibi zirve ile tarihi bir farka da imza attı.

İstikrar aranıyor
Şampiyonluk sezonunun ardından beklediği sportif başarıyı yakalayamayan Trabzonspor, mali olarak da ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldı. Zor süreçte görev alan başkan Ertuğrul Doğan, 363 günlük görev süresinde arzu edilen istikrarlı saha sonuçlarını alamadı. Orhan Ak ve Nenad Bjelica ile beklediği çıkışı bulamayan Doğan, Abdullah Avcı’yı takımın başına ikinci kez getirerek 1 yılda 3 teknik adamla çalıştı.

Kadro istikrarı yakalanamadı
Trabzonspor, söz konusu dönem içerisinde kadro istikrarı da yakalayamadı. Sezon başından bugüne kadar 17 oyuncu transfer eden Karadeniz ekibi, 16 oyuncuyla da yol ayrımı yaşadı. Bordo-mavililer Onuachu (kiralık), Pepe (kiralık), Berat Özdemir (kiralık), Benkovic (kiralık) ve Mehmet Can Aydın (kiralık), Mendy, Fernandez, Orsic, Fountas, Tekliç, Baniya, Kourbelis, Bakıc, Göktan Gürpüz, Umut Güneş, Onuralp Çevikkan ve son olarak Thomas Meunier’i kadrosuna katmıştı.
Bordo-mavililer, sezon başında transfer ettiği Tekliç ve Kourbelis’i devre arasında Fatih Karagümrük takımına kiralık olarak gönderdi. Trabzonspor, Gomez (kiralık), Lahtimi (kiralık), Serkan Asan (kiralık), Larsen, Abdulkadir Ömür, Bakasetas, Koita, Doğucan Haspolat, Siopis, Djaniny, Bartra, Vıtor Hugo, Dourkhan Toköz ve Emrehan Gedikli ile yollarını ayırdı.

Trabzonspor’un son 1 yıllık lig tablosu
Bordo-mavililer son bir yılda ligde arzuladığı saha sonuçlarını elde edemedi. İnişli-çıkışlı bir grafik ortaya koyan Trabzonspor, ligde son 1 yılda 41 maç oynadı. Söz konusu maçlarda 19 galibiyet, 5 beraberlik ve 17 mağlubiyet elde etti. Karadeniz ekibi söz konusu maçlarda 62 puan toplarken, 61 puan kaybetti.

Avcı yönetiminde 2 hedef
Trabzonspor, Abdullah Avcı’nın ikinci kez göreve geldiği dönemde bugüne kadar 22 maç oynadı. Söz konusu maçlarda 11 galibiyet, 4 beraberlik ve 7 mağlubiyet elde etti. Deneyimli teknik adam 1.68 puan ortalaması yakalayarak bordo-mavili takımdaki en durağan dönemini yaşadı.
Trabzonspor, sportif ve mali istikrarı yakalama adına çalışmalarını sürdürüyor. Hedeflediği lig 3.’lüğü ve Ziraat Türkiye Kupası’na ulaşmayı arzularken, bir taraftan ise Fenerbahçe maçında yaşadığı saha olaylarını en az hasarla atlatmanın planlarını yapıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Havalar ısındı, kene kabusu başladı

Doğu Karadeniz Bölgesinde genelde Nisan ayında başlayan kene hadiseleri bu sene havaların geç ısınmasıyla birlikte birinci olay Mayıs ayının birinci günlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne geldi.
Ülkemizde 2002 yılından beri görülmeye başlayan kene olayları yüzünden her yıl hayatını kaybedenler olurken, bu sene birinci kene vakası KTÜ Farabi Hastanesi çocuk servisinde tedavi altına alındı.
Kene hadiselerine karşı vatandaşlara önerilerde bulunan KTÜ Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "2002 yılından beri yaz mevsimi gelmesiyle birlikte ülkemizde görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hadiseleri, gelmeye başlayacak diye düşünürken hastanemizin çocuk servisine birinci hadise geldi. Bu durum her sene Nisan-Mayıs aylarında olurken bu sene birinci hadisemiz Mayıs ayında geldi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin görüldüğü vilayetlerde daha erkenden tespit edilen hafif hadiseler vardır, biraz daha ağırlaşınca bize geliyor. Gümüşhane, Tokat, Sivas taraflarında tekrar hadiseler ortaya çıkacaktır. Halkımız buna nazaran tedbirler alması kenenin olabileceği çimenli bölgelerde çorabını pantolonunun üzerine çekmesi meskenine geldiği vakit da tüm bedenini kene açısından denetim etmesi kıymetlidir. Şu an havalar tam sıcak olmamasına karşın bilhassa Haziran-Temmuz ayına gerçek kayacak diye düşünüyoruz. Her yıl bize gelen üçüncü basamak hastaneye gelen KKKA kriterlerine nazaran baktığımız vakit 20-30 hadisemiz oluyor. Genelde Mayıs ayında 5-10 tane olurdu geri kalanlar Haziran’da olurdu. Artık de Haziran-Temmuz aylarına gerçek kayacaktır ancak birinci olayımız geldi. İnsanlarımız önlemlerini alsınlar. KKKA hadiseleri bizde genelde Ağustos ayında 15’inden sonra bitiyor lakin yeniden de hava sıcaklığıyla ilişkilidir" dedi.
Kurban Bayramı periyodunda hayvan transferiyle birlikte kene transferi de olacağına dikkat çeken Yılmaz, "Kurban Bayramı devrine çok dikkat etmek gerekiyor. Hayvan transferleriyle birlikte kene transferleri de olabilir. İnsanlarımız Kurban devrine daha çok dikkat etmelidir. Keneler sonuçta kan emecek bir canlı arar. Kan emecek canlılarda en çok hayvanlardır. Rahatlıkla üzerine konabilir hatta hayatı boyunca orada devam edebilir. Transferiyle birlikte öbür bölgelere masraf hayvandan düştüğü vakit ya da hayvanı keserken orada keneyle temas etme durumu kelam konusu olabilir. O nedenle dikkatli olmak gerekir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.