Karabük Postası tarafından
06 Haziran, 2023 10:32 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Tosya Belediyesi kamelya üretiminde rekor kırdı

Kastamonu’nun Tosya ilçe Belediyesi, park ve bahçelerde vatandaşlara en güzel şekilde hizmet vermeyi hedefleyerek ürettiği dekoratif kamelyalarla ilçe bazında Karadeniz bölgesi rekoru kırdı. Tosya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, kamelyaların maliyetlerini hesaplayarak yeni bir yapılanmaya giden müdürlük, öz kaynakları ve marangoz ustaları kendi kamelyalarını üreterek maliyetleri büyük bir miktarda düşürdü. Belediye bünyesindeki marangoz ustalarının maharetli ellerinden çıkan kamelya ve oturma grupları ile ekonomik olarak tasarruf sağlayan Tosya Belediyesi, israfın da önüne geçti. Marangoz atölyesini aktif olarak kullanan Tosya Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, 2022 yılından itibaren 100 kamelyanın üretimini tamamlayarak ilçe bazında Karadeniz Bölgesi rekoru kırdı. Üretilen kamelyalar, ilçe merkezinde yer alan 21 adet park başta olmak üzere ihtiyacı olan muhtarlık binalarının bahçelerine yerleştirmeye başlandı. İlçe merkezinde projelendirmesi yapılan 5 çocuk parkı başta olmak üzere ilçedeki tüm çocuk parklarının bahçelerine yerleştirilen kamelyalar, kentin görsel anlamında güzelleşmesine katkı sağlıyor. Belediyenin kendi imkanlarıyla park ve bahçelerde kullanılmak üzere dekoratif kamelyalar ürettiklerini kaydeden Tosya Belediye Başkanı Volkan Kavaklıgil, “Vatandaşlarımızın tatil günlerinde ve mesai saatleri sonrasında zamanlarını geçirebileceği hem yağmurdan hem de güneşten korunabileceği kamelyaları öz kaynaklarımızla üretmeye başladık. Şimdi ki hedefimiz ihalesi yapılan 35 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Üç Olukları Devlet Bahçesi’nin tamamlanarak hizmete açmak olacak. Belediyemiz destek hizmetleri 6 personeli ile fedakarca çalışarak üretime devam ediyor. Öte yandan, deforme olanları da kontrol ederek tamiratını yapıyoruz. Tosyamızın daha güzel ve en iyi hizmeti alması için az maliyetle yüksek verimlilikle çalışıyoruz” ifadelerinde bulundu. (İHA)
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mart, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İlk kadın divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi

Amasya’da 15. yüzyılda yaşamış birinci bayan divan şairi Mihri Hatun’un tespit edilen mezar yerine sanduka yerleştirildi.
1460 ile 1506 yılları ortasında Amasya’da yaşayan Mihri Hatun’un vefatının akabinde ailesinin de bulunduğu Pir İlyas Türbesi’ne defnedilen mezarı, 25 yıl evvel soygun teşebbüsüne maruz kalması üzerine müdafaa altına alınan mermer sandukası Amasya Müzesi’ne kaldırılmıştı.
Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve Amasya Üniversitesi’nden bilim insanlarının işbirliğiyle yapılan çalışmalar sonucu belirlenen mezar yerine üstü yeşil örtüyle kaplı yeni bir sanduka yerleştirildi.
Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya milletvekilleri Haluk İpek ve Hasan Çilez ile Rektör Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi’nin de iştirakiyle Pir İlyas Türbesi’nde düzenlenen programda Mihri Hatun için dualar edilerek sandukanın üstüne karanfiller bırakıldı.
Hattat Hamdullah Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Hakverdioğlu, "25 yıl evvel hayalini kurduğumuz bir olay gerçekleştirildi. Mihri Hatun’un sandukasını yerine koyduk" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.