Karabük Postası tarafından
22 Ağustos, 2016 08:09 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

TOKİ’den Çaycuma’ya konut müjdesi

ZONGULDAK TOKİ Çaycuma Belediyesinin başvurusunu işleme koydu. Ön talebin yeterli olması durumunda, Çaycuma’ya 384 konut yapılacak. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Çaycuma Belediyesinin başvurusunu değerlendirerek Çaycuma’ya 384 konut yapmaya karar verdi. Buna göre, belediyenin göstereceği arsa üzerine, C-1 tipinden 224, alt gelir grupları için olan B-1 tipinden 160 adet konut yapacak. 3+1 olarak projelendirilen C-1 tipleri brüt 110,93 metrekare, 2+1 olarak tasarlanan B-1 tipleriyse brüt 75,41 metrekare olacak. TOKİ’den Çaycuma Belediyesine gönderilen yazıda başvuru bedeli 4.000 TL olan B-1’lerin tahmini maliyeti 99.700; başvuru bedeli 6.000 TL olan C-1’lerinse 147.000 TL olarak açıklandı. Tahmini olan bu rakamlar, sözleşme aşamasında, şerefiye bedelleri de belirlenerek, kesin olarak açıklanacak. 10’la, 20 yıl arasında değişik ödeme seçenekleri bulunan konutlar için, 23 Ağustos-30 Eylül tarihleri arasında ön kayıt yapılacak. Talebin fazla olması durumunda, hak sahiplerini belirlemek için Çaycuma Belediyesi tarafından, noter huzurunda kura çekimi yapılacak. TOKİ uygulamalarına göre, nüfusu 40 binden az olan yerleşimlere, ön talep toplama yöntemi ve konut alıcılarının belediye ya da kaymakamlıklar tarafından belirlenmesi koşuluyla yatırım yapılabiliyor. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Hemşehrilerimizde TOKİ için yoğun bir beklenti ve talep vardı. Biz bu talebi ilgili yerlere ilettik. Çok şükür ki sonuç aldık. TOKİ başvurumuzu olumlu buldu ve 384 konutluk bir projeyi uygulamaya karar verdi. 23 Ağustos’tan itibaren Belediyemizce ön başvurular alınmaya başlayacak. Ön başvuru bedelleri Ziraat Bankasına yatırılacak. Süreci tümüyle belediyemiz yönetecek. Daha önceden yerini belirlediğimiz Nadır mevkii Filyos Nehri kıyısına yapılacak olan konutlara vatandaşlarımızın büyük ilgi göstereceğini umuyorum. Bir hayalimizin daha gerçekleştiğini gerçekleşiyor. Bu yatırım Çaycuma’ya çok yakışacak. Çok mutluyum. Proje için düğmeye basan TOKİ’nin sayın yöneticilerine sonsuz teşekkür ediyorum. Hemşehrilerime hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Rektör Kırışık’tan Kültür ve Turizm Bakanlığına iş birliği ziyareti

Karabük Üniversitesi(KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam’ı ziyaret etti.
Görüşmede, kültürel mirasın korunması ve turizm alanında yürütülebilecek iş birliği başlıkları ele alındı.
Ziyarette, Karabük Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında ortak proje ve çalışma alanları değerlendirildi.
Kültürel mirasın tespiti ve korunmasına yönelik çalışmalar, turizm odaklı akademik araştırmalar, nitelikli insan kaynağının geliştirilmesine dönük projeler ve kamu politikalarına bilimsel katkı sağlayacak başlıklar gündeme geldi.
Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi Kamu Politikaları Araştırma ve Geliştirme Merkezi (KAPGEM) tarafından hazırlanan "Türkiye Maddi Kültür Envanteri Politika Raporu"nu Bakan Yardımcıları Alpaslan ve Çam’a sundu. Raporda, Türkiye’nin maddi kültür varlıklarının tespiti, kayıt altına alınması ve sürdürülebilir politikalarla korunmasına ilişkin değerlendirmelere yer verildi.
Kırışık, ayrıca üniversite bünyesinde yürütülen eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerine ilişkin bilgi paylaşarak, bölgenin kültürel ve turistik potansiyelinin akademik çalışmalarla desteklenmesinin önemine dikkati çekti.
Bakan Yardımcıları Nadir Alpaslan ve Dr. Serdar Çam ise üniversite tarafından hazırlanan bilimsel raporların kültür politikalarına katkı sunduğunu belirterek, kamu-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesinin sektörel gelişim açısından önemli olduğunu ifade etti.
Karabük Üniversitesi, kültürel mirasın korunması ve turizmin geliştirilmesine yönelik kurumlar arası iş birliğini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin