blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tezgahlarda balık bolluğu

Karadeniz’de son yılların en bereketli av dönemi yaşanıyor. Döneme palamut bolluğu ile başlayan balıkçılar palamudun akabinde hamsi, istavrit ve mezgit bolluğu yaşarken, hamsinin tezgahlardaki liderliği ise sürüyor.
Bu dönem balık bolluğunun sürdüğünü belirten balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, "Hamsinin şu anki durumu pek hoş. Bu ortalar bol çıkıyor, fiyatı da çok uygun. Vatandaş da talep ediyor ve alıyor. Hamsinin tezgahlardaki liderliği devam ediyor. Ağır palamut bolluğunun akabinde bu sene hamsinin az geleceğini düşünüyorduk fakat o denli olmadı. Bayağı hamsi geldi ve palamuttan sonra uzun müddettir tezgahları süslüyor. İnşallah uzun bir mühlet daha devam eder. Öteki balıklarda da yoğunluk var. İstavrit, mezgit, çinekop, barbun fiyatları uygun" dedi.
Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın ise fiyatlardaki uygunluğa dikkat çekerek "Hamsi 100 TL, mezgit ve istavrit 75 TL, barbun 150 TL. Şu anda fiyatlar ucuz. Vatandaşlar balığa ilgi gösteriyor. İnşallah bu ilgi dönem sonuna kadar devam eder. Bu fiyatlar bir çok besin hususundan daha uygun" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Ekim, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tilkilerin sokaktaki oyunları kameralara yansıdı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde 3 tilkinin sokakta oyun oynamaları cep telefonu ve güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Ormandan gelen 3 tilki, boş sokakta bir müddet oyun oynadı. Yaklaşık yarım saat süren imajlarda tilkilerden birinin oyunu bırakıp çevreyi izlediği, akabinde hepsinin gözden kaybolduğu görüldü.
Evinden dışarı çıkan bir vatandaş, tilkilerin sempatik oyunlarını cep telefonuyla kaydetti. Ayrıyeten olay anı etraftaki bir konutun güvenlik kamerasına da yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin