Reklam
Reklam
tezgahlarda balik bollugu SZytes3K
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0

Tezgahlarda balık bolluğu

Karadeniz’de son yılların en bereketli av dönemi yaşanıyor. Döneme palamut bolluğu ile başlayan balıkçılar palamudun akabinde hamsi, istavrit ve mezgit bolluğu yaşarken, hamsinin tezgahlardaki liderliği ise sürüyor.

Bu dönem balık bolluğunun sürdüğünü belirten balıkçı esnaflarından Mehmet Örseloğlu, “Hamsinin şu anki durumu pek hoş. Bu ortalar bol çıkıyor, fiyatı da çok uygun. Vatandaş da talep ediyor ve alıyor. Hamsinin tezgahlardaki liderliği devam ediyor. Ağır palamut bolluğunun akabinde bu sene hamsinin az geleceğini düşünüyorduk fakat o denli olmadı. Bayağı hamsi geldi ve palamuttan sonra uzun müddettir tezgahları süslüyor. İnşallah uzun bir mühlet daha devam eder. Öteki balıklarda da yoğunluk var. İstavrit, mezgit, çinekop, barbun fiyatları uygun” dedi.

Balıkçı esnaflarından Gökmen Aydın ise fiyatlardaki uygunluğa dikkat çekerek “Hamsi 100 TL, mezgit ve istavrit 75 TL, barbun 150 TL. Şu anda fiyatlar ucuz. Vatandaşlar balığa ilgi gösteriyor. İnşallah bu ilgi dönem sonuna kadar devam eder. Bu fiyatlar bir çok besin hususundan daha uygun” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
73343aba 8dd4 4b09 8432 1d390a0d5569
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
07 Haziran, 2026 12:54 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Fenerbahçe ve Real Madrid seçim kampanyaları arasındaki dikkat çeken benzerlikler

Fenerbahçe’de yaklaşan başkanlık seçimi öncesinde adayların açıklamaları gündem olurken, İspanyol devi Real Madrid’de geçmiş dönem seçim süreçleriyle dikkat çekici benzerlikler ortaya çıktı.

Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım’ın rakiplerine yönelik kullandığı “Size hayal satıyorlar” ifadesi, Real Madrid Başkanı Florentino Pérez’in seçim döneminde dile getirdiği “Diğer aday sizi kandırıyor” sözleriyle karşılaştırıldı.

Benzer şekilde, Fenerbahçe yönetimine talip olan Hakan Safi’nin “65 yaş üstü aday olmasın” çıkışı ile Real Madrid’de adaylardan Enrique Riquelme’nin “Gençlerin önünü açın” çağrısı arasında da benzerlik kuruldu.

Transfer vaatlerinde de dikkat çekici paralellikler görüldü. Aziz Yıldırım’ın “2 oyuncu imza atacak” açıklamasına karşılık Florentino Perez’in seçim sürecinde “2 oyuncu ile anlaştık” ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.

Öte yandan Hakan Safi’nin “Suarez ile anlaştık” açıklaması ile Enrique Riquelme’nin “Haaland ile anlaştık” söylemi de seçim kampanyalarındaki iddialı transfer vaatleri arasında gösterildi.

Sosyal medyada yapılan paylaşımlarda, hem Aziz Yıldırım hem de Florentino Perez’in seçim kampanyalarına ait hesapların askıya alınmasının da iki süreç arasındaki dikkat çekici ortak noktalardan biri olduğu öne sürüldü.

Söz konusu benzerlikler, futbol kamuoyunda seçim kampanyalarının dili ve vaatleri üzerine yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin