blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Kasım, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Tezgahını devreden esnaftan bağış adı altında para alan belediyeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şikayet etti

Gerede Belediyesi’nin pazar tezgahını bir başkasına devretmek isteyen pazarcı esnafından "bağış" adı altında para aldığı iddiasına, Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal tepki gösterdi. Altındal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ı şikayet etti.
Gerede Belediyesi’nin, pazar tezgahını devretmek isteyen vatandaşlar ‘bağış’ adı altında para alması ortalığı karıştırdı. Devir işlemleri sırasında bağış adı altında para toplandığı iddiasına Türkiye Sebzeciler ve Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal tepki gösterdi. Altındal, Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın, Pazaryerleri Hakkındaki Yönetmeliğe uymadığını dile getirdi. Altındal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı dilekçe ile Mustafa Allar’ı şikâyet etti.

2012 yılında Cumhurbaşkanlığının çıkarttığı yönetmeliği hatırlattı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yazdığı şikayet dilekçesinde ilk olarak Cumhurbaşkanlığının çıkarttığı Yönetmeliği hatırlatan Başkan Mustafa Altındal, "TC Cumhurbaşkanlığınca 2012 yılında; semt ve üretici pazarlarını modern bir yapıya kavuşturmak, bu yerlerde sebze ve meyvelerle ile belediyece müsaade edilen diğer gıda ve ihtiyaç maddelerinin ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenirliliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içerisinde yapılmasını temin etmek, tüketicilerin hak ve menfaatlerini korumak ve üreticiler ile pazarcıların faaliyetlerini düzenlemek amacıyla ‘Pazaryerleri Hakkında Yönetmelik’ çıkarılmıştır. Bu Yönetmelik; semt ve üretici pazarlarının kurulması, işletilmesi, taşınması ve kapatılmasını, yönetim ve denetimini, bu yerlerde faaliyet gösteren üretici ve pazarcılarda aranacak nitelikleri, bunların çalışmalarını, yapacakları satışları, haklarını ve uymakla yükümlü oldukları kuralları, belediye ve diğer idarelerin görev, yetki ve sorumlulukları ile pazar yerlerine ilişkin diğer hususları kapsar" ifadelerini kullandı.

"Gerede Belediyesi Cumhurbaşkanlığınızın Yönetmeliğini uygulamıyor"
Şikâyet dilekçesinin son bölümünde Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın bu yönetmeliğe aykırı davranarak, pazar esnafından bağış adı altında devir ücreti toplamasını şikayet eden Başkan Mustafa Altındal, "Belediyeler ise Cumhurbaşkanlığınca çıkarılan bu yönetmeliğe uymak zorundadırlar. Fakat maalesef Bolu Gerede Belediyemiz bu kanuna yasaya uymayarak bağış adı altında esnaflardan 100 bin lira kadar büyük bir miktarda devir ücreti talep etmektedir. Bu devir ücreti parasını yatırmayan hiçbir esnafın tezgah yeri devir olmamaktadır. Esnaf bu devir ücreti yüksek miktarda olan 100 bin lira mecburen aldığı ürünlerin fiyatının üzerine yansıtmak zorunda kalarak Gerede Halkımız da diğer ilçelere ve merkeze göre ürünleri yüksek fiyata almak zorunda kalıyorlar. Bir an önce Gerede Belediyemizin Pazaryeri Yönetmeliğine uymasını rica ederiz" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ocak, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da eğitime 1 gün ara verildi

SAMSUN (İHA) – Samsun’da etkili olan kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Samsun Valiliği, olumsuz hava şartlarının etkili olduğu ilde eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Yapılan yazılı açıklamada, "Samsunlu hemşehrilerimiz, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli öğretmenlerimiz ve velilerimiz, ilimiz genelinde etkili olan kar yağışı, don riski ve buzlanma nedeniyle ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar yaşanabileceği değerlendirildiğinden, tedbir amaçlı olarak ilimiz genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi/özel, örgün ve yaygın eğitim kurumları ile rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kreşlerde, Müftülüğe bağlı ihtiyaç odaklı gündüzlü ve 4-6 yaş Kur’an kurslarında 13 Ocak Salı günü eğitim-öğretime 1 gün ara verilmiştir. Kamu kurumlarımızda görevli hamileler, engelliler, çocuğu kreş veya anaokuluna devam eden anneler de 1 gün idari izinli sayılacaktır" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin