Tedavisi tamamlanan kız kuşu Kuş Cenneti’nde özgürlüğe kanat çırptı - Karabük Haber Postası
tedavisi tamamlanan kiz kusu kus cennetinde ozgurluge kanat cirpti ml5eY5gv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tedavisi tamamlanan kız kuşu Kuş Cenneti’nde özgürlüğe kanat çırptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde bulunan Yabani Hayvanlar Birinci Yardım Ünitesi’nde tedavi altına alınan kız kuşu, veteriner tabipler tarafından sıhhatine kavuşturularak tabiata salındı.

UNESCO Dünya Mirası Süreksiz Listesi’nde yer alan ve çok sayıda kuş cinsine mesken sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yaralı ve hasta yabani hayvanlar için umut olmaya devam ediyor. Son olarak yaralı halde bulunan kız kuşu, ünitede misyonlu veteriner tabipler tarafından tedavi edilerek tekrar uçabilecek duruma getirildi.

Tedavisi tamamlanan kuşun doğal hayat alanına salındığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Bir kuş daha Kuş Cennetimizde şifa buldu. Veteriner doktorlarımızın özverili çalışmasıyla sıhhatine kavuşan kız kuşu, özgürlüğüne tekrar kanat çırptı. Doğal hayatı muhafazaya ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Kuş Cenneti’nde şifa bulan yabani hayvanlar, tedavilerinin akabinde doğal ömür alanlarına bırakılarak tabiata kazandırılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin