blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2025 12:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Tedavisi tamamlanan kız kuşu Kuş Cenneti’nde özgürlüğe kanat çırptı

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nde bulunan Yabani Hayvanlar Birinci Yardım Ünitesi’nde tedavi altına alınan kız kuşu, veteriner tabipler tarafından sıhhatine kavuşturularak tabiata salındı.
UNESCO Dünya Mirası Süreksiz Listesi’nde yer alan ve çok sayıda kuş cinsine mesken sahipliği yapan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti, yaralı ve hasta yabani hayvanlar için umut olmaya devam ediyor. Son olarak yaralı halde bulunan kız kuşu, ünitede misyonlu veteriner tabipler tarafından tedavi edilerek tekrar uçabilecek duruma getirildi.
Tedavisi tamamlanan kuşun doğal hayat alanına salındığını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bir kuş daha Kuş Cennetimizde şifa buldu. Veteriner doktorlarımızın özverili çalışmasıyla sıhhatine kavuşan kız kuşu, özgürlüğüne tekrar kanat çırptı. Doğal hayatı muhafazaya ve desteklemeye devam edeceğiz" dedi.
Kuş Cenneti’nde şifa bulan yabani hayvanlar, tedavilerinin akabinde doğal ömür alanlarına bırakılarak tabiata kazandırılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Ekim, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Yüksel Yıldırım’dan galibiyet sonrası iddialı açıklamalar: “Hedef ilk 8”

Samsunspor Kulübü Lideri Yüksel Yıldırım, Dinamo Kiev galibiyetinin akabinde Avrupa’da maksat büyüttüklerini söyleyerek, "İlk sekizde bitirmeyi hedefliyoruz şimdi" dedi.
UEFA Konferans Ligi’nin 2. haftasında Samsunspor, alanında karşılaştığı Ukrayna takımı Dinamo Kiev’i 3-0 mağlup etti. Maçın ardından Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Yıldırım, kuvvetli Dinamo Kiev maçına 1-0’lık galibiyete bile razı olduğunu belirterek, "Gerçekten 1-0’a da razıydım. Lakin sonra Dinamo Kiev üzere, Şampiyonlar Ligi’nden elenerek gelmiş, yıllarca Avrupa arenasında oynamış bir rakibi 3-0 net skorla yendik. Bundan evvelki maçımız da Legia Varşova’ya karşıydı, o da zordu. Birinci iki maçta hiç gol yemedik, dört gol attık. Bu, benim ve idare takımımın kimi şeyleri yanlışsız yaptığını gösteriyor" diye konuştu.
Avrupa gayelerini büyüttüklerini kaydeden Yıldırım, "Samsun’un burada amacı var. Biz bu gaye için kadroyu kurduk. Hem ligde hem Avrupa’da. Avrupa’daki birinci gayemiz son 24’e, sonra son 16’ya kalmaktı. Tahminen bu türlü giderse biz artık birinci 8’de bitirmeyi hedefliyoruz. Maksadımızı büyüttük" sözlerini kullandı.
Türk ekiplerinin Avrupa’daki muvaffakiyetini pahalandıran Yüksel Yıldırım, "Bugün kervana biz de katıldık. Dün Galatasaray’ın 3-1, bugün Fenerbahçe’nin 1-0, Samsun’un da 3-0 net bir skorla galibiyeti. Ülkemize de 9 puan kazandırdı böylelikle 3 kadro. İnanılmaz mutluyuz" açıklamasında bulundu.
Taraftara da dayanağı için teşekkür eden Lider Yıldırım, "Sayımız azdı lakin 30 bin kişiyi aratmayacak bir takviye oldu. Buradan o büyük Samsun taraftarına inanan ve gecenin bu saati gelip bizi destekleyen hepsine tek tek teşekkür ediyorum" kelamlarına yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin