KASTAMONU Taşköprü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Taşköprü Belediyesi Fen İşleri ekipleri, havaların iyi gitmesini fırsat bilerek Pulcular Mahallesi Pulcular Sokak’ta, Sulukise Sokak’ta ve Gümüşlü Çeşme Sokaklarında bulunan kaldırımları ilçeye yakışan bir görüntüye kavuşturuyor. Belediye Fen işleri ekipleri son olarak Pulcular Mahallesi Pulcular Sokak’ta, Sulukise Sokak’ta ve Gümüşlü Çeşme Sokak’ta yürüttükleri çalışma ile ilçede birçok yerde olduğu gibi bu sokağa da yakışan karo çalışması ile buluşturacaklarını ve çalışmalarının aralıksız süreceğini kaydettiler. Mahalle sakinleri de mahallerine yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Arslan’a ve Belediye personeline teşekkür ettiler.


Taşköprü Belediyesi Fen İşleri’nden Yoğun Mesai
Kelkit çayı taştı, ağaçlık alan nehre dönüştü, seralar sular altında kaldı
Tokat’ın Niksar ilçesinde debisi yükselen Kelkit Çayı’nın yön değiştirmesi sonucu yolun bir kısmı nehre kayarken ağaçlar suya kapıldı. Erbaa ilçesinde ise bazı seralar sular altında kaldı.
Son günlerde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Kelkit çayı, Niksar ilçesine bağlı Kumçiftlik Mahallesi’nde taşkın tehlikesini beraberinde getirdi. Suyun yön değiştirmesiyle birlikte çay kenarında bulunan yolda çökmeler oldu. Kıyıda bulunan ağaçlar ise köklerinden sökülerek suya kapıldı. Bölgedeki çökme ve ağaçların sürüklenme anı vatandaşlar tarafından cep telefonu ile kaydedildi.
Mahalle sakinlerinden Erhan Şahin, gece boyunca bölgede nöbet tuttuklarını belirterek; “Burada ikamet ediyorum. Sabaha kadar burada nöbet bekledim. Dört ağaç birden kayarak ırmağa aktı gitti” dedi.
Öte yandan, Tokat’ın Erbaa ilçesinde de taşkından tarım alanları etkilendi. İlçedeki bazı seraların su altında kaldığı öğrenilirken, ekiplerin bölgede inceleme ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.


