KASTAMONU Taşköprü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla birlikte çalışmalarını hızlandırdı. Taşköprü Belediyesi Fen İşleri ekipleri, havaların iyi gitmesini fırsat bilerek Pulcular Mahallesi Pulcular Sokak’ta, Sulukise Sokak’ta ve Gümüşlü Çeşme Sokaklarında bulunan kaldırımları ilçeye yakışan bir görüntüye kavuşturuyor. Belediye Fen işleri ekipleri son olarak Pulcular Mahallesi Pulcular Sokak’ta, Sulukise Sokak’ta ve Gümüşlü Çeşme Sokak’ta yürüttükleri çalışma ile ilçede birçok yerde olduğu gibi bu sokağa da yakışan karo çalışması ile buluşturacaklarını ve çalışmalarının aralıksız süreceğini kaydettiler. Mahalle sakinleri de mahallerine yapılan hizmetten dolayı Belediye Başkanı Arslan’a ve Belediye personeline teşekkür ettiler.


Taşköprü Belediyesi Fen İşleri’nden Yoğun Mesai
Ticaret Bakanlığı’ndan İkinci El Araç Piyasasına 6 Ay Uzatma Kararı
Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv piyasasında fiyat istikrarını korumak ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla uygulanan “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile ilan kısıtlaması uygulamalarının süresini 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzattı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının korunması amacıyla yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar düzenlemelere aykırı hareket eden yetkili bayi ve galerilere toplam 54 milyon lira, ilan kısıtlamasını ihlal eden kişi ve işletmelere ise yaklaşık 116 milyon lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.
İlk kez tescil edilen motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının altı ay ve altı bin kilometreyi doldurmadan satışını engelleyen “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile araçların tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verilmesini önleyen ilan kısıtlamasının, piyasa dengesinin korunmasına önemli katkı sağladığı vurgulandı.
Bakanlık açıklamasında, söz konusu uygulamaların fiyat manipülasyonlarının önlenmesi, stokçulukla mücadele edilmesi ve tüketicilerin korunması açısından olumlu sonuçlar verdiği belirtilerek, düzenlemelerin 6 ay daha uzatıldığı duyuruldu.
Ayrıca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yanı sıra, bir takvim yılı içerisinde yetki belgesi olmaksızın üç ve üzeri ikinci el araç satışı gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilerin düzenlemeye aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmeye devam edeceği bildirildi.
Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılıkla mücadele ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetim ve düzenleme faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

