blank
Haber Merkezi tarafından
25 Şubat, 2025 11:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sudan Kültürü Karabük Üniversitesi’nde Tanıtıldı

Karabük Üniversitesi, uluslararası öğrenciler arasındaki kültürel etkileşimi ve dayanışmayı arttırmak amacıyla Sudan Kültür Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Karabük Sudanlı Öğrenciler Topluluğu tarafından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Sudan Kültür Günü, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla coşkulu bir atmosferde kutlandı.

Etkinlikte; Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nader Youssef Altayeb, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci yer aldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.
Sudanlı öğrenciler, ülkelerinin kültürel mirasını tanıtmak amacıyla şiirler okudu, geleneksel şarkılar seslendirdi ve Sudan’a özgü öğeler içeren sahne performansları sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Büyükelçi Nader Youssef, Türkiye ile Sudan arasındaki köklü bağlara vurgu yaparak bu tür kültürel organizasyonların önemine dikkat çekti. Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ve Karabük Sudanlı Öğrenciler Temsilcisi Mohamed Morkaz Abdalla Salim ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Program, katılımcılara belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da yangın paniği: Babasına kızıp evi ateşe verdi

Samsun’un İlkadım ilçesinde babasına kızan 18 yaşındaki genç, oturdukları meskeni ateşe verdi.
Yangın, Zeytinlik Mahallesi Yıldıray Sokak’ta saat 14.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, babasına kızan Akın A. (18), oturdukları 6 katlı apartmanın 4. kattaki dairesini konutta kimse yokken ateşe verdi. Yangın kısa müddette daireyi sararken, apartman sakinleri binayı terk etti. Olay yerine gelen itfaiye grupları yangını söndürürken, babasına kızdığı için meskeni yaktığını söz eden Akın A. ise polisler tarafından tabiri alınmak üzere karakola götürüldü.
Yangın nedeniyle Yıldıray Sokak kısa müddetliğine trafiğe kapatıldı. Olay yeri inceleme gruplarının çalışmasının akabinde apartman sakinlerinin binaya girişine müsaade verildi ve sokak yine trafiğe açıldı. Yangında yaralanan olmazken, yaşanan panik ise sokakta biriken kalabalığın yüzüne yansıdı.

Bizi sosyal medyadan takip edin