Haber Merkezi tarafından
25 Şubat, 2025 11:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sudan Kültürü Karabük Üniversitesi’nde Tanıtıldı

Karabük Üniversitesi, uluslararası öğrenciler arasındaki kültürel etkileşimi ve dayanışmayı arttırmak amacıyla Sudan Kültür Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Karabük Sudanlı Öğrenciler Topluluğu tarafından 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Sudan Kültür Günü, akademisyenler ve öğrencilerin yoğun katılımıyla coşkulu bir atmosferde kutlandı.

Etkinlikte; Sudan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nader Youssef Altayeb, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci yer aldı.
Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve iki ülkenin milli marşlarının okunmasıyla başladı.
Sudanlı öğrenciler, ülkelerinin kültürel mirasını tanıtmak amacıyla şiirler okudu, geleneksel şarkılar seslendirdi ve Sudan’a özgü öğeler içeren sahne performansları sergiledi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlik, izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Programda konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve Büyükelçi Nader Youssef, Türkiye ile Sudan arasındaki köklü bağlara vurgu yaparak bu tür kültürel organizasyonların önemine dikkat çekti. Uluslararası Öğrenci Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hasan Terzi ve Karabük Sudanlı Öğrenciler Temsilcisi Mohamed Morkaz Abdalla Salim ise etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Program, katılımcılara belge takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çarpıştıktan sonra savrulan 2 araç yayaların arasında daldı: 11 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen trafik kazasında çarpıştıktan sonra savrulan iki araba yayaların ortasında daldı. Kaza sonucunda 11 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Atatürk Mahallesi Kelkit-Erzincan Karayolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, Muhammet Ali K. yönetimindeki 06 FR 4977 plakalı araba akaryakıt istasyonundan etraf yoluna çıktığı esnada, Erzincan istikametine hareket halinde olan Enes Ç. yönetimindeki 25 ACY 778 plakalı araba ile çarpıştı. Kazanın tesiriyle arabalar savrulurken, savrulan araçlar yol kenarında yürüyen vatandaşlara da çarptı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, polis, jandarma ve itfaiye takımları sevk edildi. 112 acil sıhhat takımları 06 FR 4977 plakalı arabanın şoförü Muhammet Ali K. ve 25 ACY 778 plakalı arabanın şoförü Enes Ç. ile birlikte kazada yaralanan Aylin Sılanur A., Yağız Serdar A., Fatih M., Kübra Y., Dilek M., Asiye Ç., Dicle S., Mehmet Can D. ve İkram Elvan M.’yi olay yerindeki birinci müdahalenin akabinde Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Kazada yaralanan Muhammet Ali K., Aylin Sılanur A. ve Yağız Serdar A. daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.