blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2025 20:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sel ve heyelanlar nedeniyle 3 gündür kapalı olan Çamlıhemşin-Ayder karayolu ulaşıma açıldı

Rize’de 20 Eylül günü gece şiddetli yağışlar sonrasında oluşan heyelan ve seller sonrasında ulaşıma kapanan Çamlıhemşin-Ayder karayolu 3. gününde ulaşıma açıldı.
Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde hafta sonu tesirli olan şiddetli yağmur ile birlikte meydana gelen sel ve heyelanlar hayatı olumsuz etkiledi. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası’na giden yol da heyelan nedeniyle koparak dere sularına karıştı. Yaylaya olan ulaşımın kapanmasıyla otellerde konaklayan 800 turist ile birlikte çalışanlar ve yerli vatandaşlar yaylada mahsur kaldı. Bunun üzerine harekete geçen takımlar, yıkılan yolun yine yapılabilmesi için bölgeye deniz dolgusunda kullanılan x blok ve antifer bloklar getirerek yol açma çalışması başlattı. Üretimi devam eden Rize Şehir Hastanesi inşaatından taşınan bloklar dereye yerleştirilerek dolgu gereci olarak kullanıldı. Yağışın dün öğlenden sonra durması ve Fırtına Deresi’nin su düzeyinin de düşmesi ile birlikte yapılan çalışmalar sonrasında derenin bir kısmı doldurularak yol bugün öğlenden sonra ulaşıma açıldı.

"Allah devletimize milletimize zeval vermesin"
Ayder Yaylası’ndaki vatandaşların bir kısmı sabah saatlerinde askeri helikopterle tahliye edilirken, büyük kısmı de araçları ile yolu kullanarak kıyı kısmına ulaştı. Muğla ve İstanbul’dan bölgeyi gezmeye gelen ve yaylada sel ve heyelanlar nedeniyle ailesi ile birlikte mahsur kalan Hıdır Yıldız (60) 3 gündür yollarının kapalı olduğunu belirterek "Ben Tunceliliyim, bizim oralarda da dereler var lakin böylesini görmedik. Çok büyük bir afet olmuş. Sel üst bölümlerde yol falan bırakmamış, her yeri yerle bir etmiş. Takımların bu kadar ağır çalışması olmasa biz tahminen de 4-5 gün daha buradaydık. Yolu kısa müddette yapıp trafiğe açan yetkililere teşekkür ederiz" dediler.
Osman Çolak ise son yılların en büyük afetini yaşadıklarını, sıkıntı bir coğrafyada yaşadıklarını tabir ederek "Devletimiz kendisini her alanda hissettirdi, vatandaşının yanında olduğunu gösterdi. Bu koşullarda bu çalışma çok değerli. Allah devletimize milletimize zeval vermesin" sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Enişte 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurdu

Samsun’da 2 çocuk babası bir kişi 20 gün önce kendisini tüfekle yaralayan kayınbiraderini tüfekle vurarak yaraladı.
Olay, Canik ilçesi Yavuz Selim Mahallesi Muhammet İkbal Caddesi’nde 20 gün önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, B.M. (24), bir kişiyle kavga ettiği sırada araya girerek kavgayı ayırmak isteyen eniştesi H.Y.’ye (25) tepki gösterdi. Bunun üzerine evine giderek tüfeğini alan B.M., yeniden olay yerine gelerek eniştesine ateş açtı. Tüfekten çıkan saçmalarla sol ayağından yaralanan H.Y., olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayın ardından kaçan B.M., Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekiplerinin çalışması sonucu Kuzey Yıldızı Mahallesi’nde suçta kullandığı tüfekle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan B.M., 9 Ocak’ta Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye ifade veren B.M., mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak B.M.’nin kendisini yine vuracağını duyan enişte H.Y., dün akşam Yavuzselim Mahallesi’nde karşılaştığı kendisini vuran kayınbiraderi B.M.’ye tüfekle ateş açtı. Bacaklarından yaralanan B.M., özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Enişte H.Y. ise Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Bugün Samsun Adliyesine sevk edilen enişte mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin