Samsun’da çocuk parkındaki doğal gaz istasyonuna tepki - Karabük Haber Postası
samsunda cocuk parkindaki dogal gaz istasyonuna tepki 9W4QapzL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun’da çocuk parkındaki doğal gaz istasyonuna tepki

Samsun’un Atakum ilçesinde çocuk parkına kurulan doğal gaz basınç düşürme istasyonu, mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Bir vatandaş, güvenlik endişesi nedeniyle ailelerin çocuklarını parka getirmediklerini söyledi.

Samsun’un Atakum ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Şehit Aybüke Yalçın Çocuk Oyun Parkı’na SAMGAZ tarafından kurulan doğal gaz basınç düşürme (regülatör) istasyonu, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Parkın ortasına yerleştirilen istasyona ait pano nedeniyle ailelerin çocuklarını parka getirmekte tereddüt ettiği ifade edildi.

Mahalle sakinlerinden Abdullah Çilingir, “Burası yeşil alan. Normalde yönetmeliğe aykırı bir durum söz konusu. İnsanlar çocuklarını korumak için park alanlarına gelmez oldular. Bu tür yapıları yapmak için AFAD ve itfaiyeden onay yazısı alınması gerekiyor. Ayrıca belediyenin şehir imar planına işlenmesi gerekiyor. Bunların sorgulanması lazım. Bu istasyon zaman zaman gaz salımı yapıyor. Bu sırada biri sigara izmariti attığı zaman kötü bir senaryo ile karşılaşabiliriz. Bolu’daki otel yangını gibi bir durumun oluşmaması için biz de şikayetimizi dile getirdik. Umuyoruz ki Samsun Valiliği, Atakum İlçe Kaymakamlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi duruma en kısa sürede müdahale eder” dedi.

“Tekniğe aykırı bir durum yok”

SAMGAZ tarafından yapılan açıklamada ise, kurulan tesisin teknik açıdan herhangi bir uygunsuzluk taşımadığı belirtildi. Açıklamada, doğal gaz tesisatlarının kamuya ayrılmış alanlarda yer alması gerektiği ifade edilerek, hat çalışmalarının ardından söz konusu panoların çocuk parkı gibi uygun görülen alanlara yerleştirildiği kaydedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

rektor kirisiktan alparslan turkesi anma mesaji KyAnaLIr
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık’tan Alparslan Türkeş’i anma mesajı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Alparslan Türkeş’i vefatının 29. yılında yayımladığı mesajla andı.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Milliyetçi Hareket Partisinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in vefat yıl dönümü dolayısıyla anma mesajı yayımladı.

Kırışık, mesajında Türkeş’in milletine bağlılığı, kararlı duruşu ve bıraktığı etkiye dikkat çekti. Hayatını milletine ve değerlerine adayan Türkeş’i rahmet ve saygıyla andığını ifade eden Kırışık, onun liderliğiyle ortaya koyduğu yaklaşımın toplumsal hafızadaki yerini koruduğunu belirtti.

Rektör Kırışık, Türkeş’in ortaya koyduğu vizyonun bugün de güçlü Türkiye idealine katkı sunmaya devam ettiğini vurgulayarak, “Mekânı cennet, makamı ali olsun” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.