blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Eylül, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da 57 kilo 955 gram kubar esrar ele geçti

Samsun’da jandarma takımları tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 57 kilo 955 gram kubar esrar ile birlikte tarlada ekili 495 kök kenevir bitkisi ele geçirdi.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un Salıpazarı ilçesinde jandarma grupları tarafından uyuşturucu ve uyarıcı husus ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu İ.S. (52) ve D.S. (25) isimli şahısların yasadışı kenevir ekimi yaptıkları ve uyuşturucu unsur bulundurdukları bilgisine ulaştı. Samsun Vilayet Jandarma Komutanlığı ve Salıpazarı İlçe Jandarma Komutanlığı gruplarınca şahısların ikametlerinde ve fındık bahçelerinde yapılan aramada, 57 kilo 955 kilogram kubar esrar,
495 kök kenevir ve skunk bitkisi, 1 adet, ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca, 28 adet av tüfeği kartuşu, 1 adet hassas terazi ve 1 adet el kantarı ele geçirildi.
Gözaltına alınan İ.S. ve D.S. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Çarşamba Kapalı Cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Devrek’ten Filistin’e destek, “Gazze bizim vicdanımızdır”

Zonguldak’ın Devrek ilçesinde, Devrek Birlik Kardeşlik Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından İsrail’in Filistin’e yönelik hücumlarını protesto etmek ve Gazze’ye giden yardım gemisine takviye olmak maksadıyla basın açıklaması düzenlendi.
Cumhuriyet Alanı’nda Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan açıklamaya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaş takviye verdi. Platform ismine açıklamayı okuyan Hacı Ahmet Ağa Cami İmam Hatibi Aydın Çolpa, toplanma gayelerinin "işgalci İsrail’in Filistin halkına yönelik insanlık dışı ataklarını lanetlemek ve abluka altındaki Gazze’ye bir nefes olmak için sefere çıkan Sumud Gemisi’ne sahip çıktıklarını ilan etmek" olduğunu söyledi.
Filistin davasının yalnızca bir coğrafya problemi değil, tüm ümmetin onur ve izzet problemi olduğunu belirten Çolpa, "Gazze; çocukların açlıkla sınandığı, bayanların gözyaşına mahkûm edildiği, pakların bombalar altında can verdiği bir beldeye dönüştürülmüştür. Yıllardır süren bu kuşatma, dünyanın gözleri önünde devam etmektedir" dedi.
Sumud Gemisi’nin yalnızca besin ve ilaç değil, insanlığın onurunu, vicdanını ve özgürlük çabasını taşıdığını vurgulayan Çolpa, şu davette bulundu:
"Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz: İsrail’in yıllardır süren işgaline, zulmüne ve ablukasına derhâl son verilmelidir. Gazze’ye insani yardımların önü açılmalı, çocukların ve günahsızların feryadı dindirilmelidir. Kudüs, bizim kırmızı çizgimizdir. Gazze, bizim vicdanımızdır."
Açıklama, "Kahrolsun Siyonizm", "Kudüs Şüphesiz Kurtulacak" ve "Yaşasın Özgür Filistin" sloganlarının akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin