blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Ağustos, 2024 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandı

Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden birisi olacak Samsun Şehir Kütüphanesi’nin yüzde 32’si tamamlandı.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “Üniversite şehri Samsun’umuza yakışan bir kütüphane hayata geçiyor” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde inşa edilen ve tamamlandığında Türkiye’nin en büyük kütüphanelerinden biri olacak Şehir Kütüphanesi’nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Türk-İş Eğitim Merkezi’nin olduğu alanda 5 bin 200 metrekare arsa içinde 27 bin 570 metrekare inşaat alanına sahip projenin yüzde 32’si tamamlandı. 3 bodrum kat, 1 zemin kat, 5 normal kat ve teknik kat olmak üzere 10 kattan oluşacak kütüphane, bin 98 oturma alanına, 525 bin kitap kapasitesine sahip olacak.

Yüzde 32’si tamamlandı
Samsun Şehir Kütüphanesi’ndeki çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, “İnsanımıza, gençlerimize, çocuklarımıza hitap edecek her projeyi çok önemsiyoruz. Eğitim şehri olan Samsun’umuza yakışacak bu güzel kütüphane projemiz de yükselmeye devam ediyor. Proje yüzde 32 fiziki gerçekleşmeye ulaştı. Çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kütüphanemiz 7’den 70’e herkese hitap edecek” dedi.
Projede kitaplıklar, serbest çalışma alanları, toplantı-seminer salonları, çocuk kütüphanesi, sergi salonları, etkinlik atölyeleri, bireysel-grup çalışma alanları, medya gösteri alanları, hobi alanları, araştırma merkezi, görme engellilere yönelik okuma salonu, kafe, restoran ve bahçe etkinlik alanları yer alıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Kasım, 2025 00:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Başkan Karakaş, “Yenice ıhlamur balının AB’den coğrafi işaret alması gurur kaynağı”

Yenice Belediye Başkanı Serkan Karakaş, ilçeye mahsus ıhlamur balının Avrupa Birliği tarafından coğrafik işaret tescili almasının büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti.
Karakaş, yaptığı açıklamada, Yenice’nin isminin bir defa daha memleketler arası arenada duyulduğunu söz ederek, "Avrupa Birliği’nin coğrafik işaret tesciliyle ıhlamur balımız artık dünya pazarlarında hak ettiği pahaya yine kavuşuyor. İlçemiz için tarihî bir gün yaşıyoruz" dedi.
Projeye emek veren tüm kurumlara teşekkür eden Karakaş, "Başta Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Bey olmak üzere, Valimize, milletvekillerimize ve Kaymakamımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Ayrıyeten süreç boyunca dayanak veren tüm sivil toplum kuruluşlarımıza ve üreticilerimize de şükranlarımı sunuyorum" diye konuştu.
Karakaş, Yenice’nin doğal eserlerinin memleketler arası tanınırlığının artmasının bölge iktisadına kıymetli katkı sağlayacağını tabir etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin