Karabük Postası tarafından
09 Aralık, 2016 13:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Şampiyon Boksör İl Genel Meclis Tarafından Ödüllendirildi

Geçtiğimiz ay sonunda Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Elif Güneri, Karabük İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti.
14-25 Kasım tarihleri arasında Bulgaristan’ın Başkenti Sofya’da düzenlenen Avrupa Büyük Bayanlar Boks Şampiyonası’nda 81 kiloda ringe çıkarak şampiyon olan milli sporcu Elif Güneri’ye ve antrenörü Baykan Arslan’a Karabük İl Genel Meclisi Başkanlığı tarafından altın ve plaket takdim edildi.
Avrupa Boks şampiyonu olarak Türkiye’nin ve Karabük’ün göğsünü kabartan milli sporcuya İl Genel Meclisi olarak altın ve plaket hediye ettiklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, “Milli sporcumuz, bizleri, ülkemizi, Karabük’ümüzü onurlandırmıştır. Bizde Meclis üyeleri olarak şampiyonumuz Elif kızımıza altın ve plaket hediye ettik. Antrenör Baykan hocamıza da böyle başarılı sporcular yetiştirdiği için teşekkür ederek plaket takdim ettik. Geçtiğimiz aylarda da 64 kiloda Avrupa Şampiyonu olan Çağla Aluç kızımıza altın ve plaket hediye etmiştik. Karabük İl Genel Meclisi olarak her daim Karabük’ümüze faydalı olabilecek çalışmalara destek olduk. Gençlik ve Spor Müdürlüğümüze gerekli ödenekleri sağlayarak hep destek verdik ve görüyoruz ki desteklerimiz böyle başarılı sporcularımız ile meyvelerini veriyor. Sonuç olarak ülkemizi ve Karabük’ümüzü başarı ile temsil eden milli sporcularımıza başarılarının devamı diliyoruz. Gençlerimizin, her daim bizleri gururlandırmaya devam edeceklerine de canı gönülden inanıyoruz” diye konuştu.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Ocak, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Moğol doktorlar Trabzon’da

Moğolistan’daki çocuk psikiyatrisi uzmanları Türkiye’deki akademisyenlerin tecrübesinden faydalanmak için Trabzon’a geldi.

Moğolistan ve Türkiye Sağlık Bakanlığı ile Trabzon İl Sıhhat Müdürlüğü’nün katkılarıyla Moğolistan’dan Çocuk psikiyatrisi uzmanları Türkiye’deki akademisyenlerin tecrübesinden faydalanmak ve Türkiye’nin birinci Çok Disiplinli Çocuk Ruh Sıhhati Hizmet Ünitesini içinde barındıran Trabzon Yasal Eğitim Araştırma Hastanesi’nde eğitim almak üzere Trabzon’a geldi.

20 günlük eğitim sürecinde Moğolistan’dan gelen çocuk psikiyatrisi uzmanlara otizm ve dikkat eksikliği hiperaktivite bozukluğunun erken teşhislerinde eğitimler verilecek. Eğitim süreci ile ilgili bilgiler veren Çocuk Ergen Ruh Sıhhati Uzmanı ve Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Trabzon Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Burak Dursun, çocuk psikiyatrisinin dünyada çok gelişen bir branş olduğunu belirterek, “Bizimde hem memleketler arası hem ulusal seviyede ülke planlaması ile ilgili çok sayıda çalışmamız olduğu için dost ve kardeş ülkelerden bu cins davetleri çok sıkça alıyoruz. Moğolistan’da bizim için Türk tarihinin başladığı noktalardan birisi. O manada çok pahalı bir ülke. Oradan bu türlü bir teklif gelmiş oldu. Birinci evvel oraya gittik. Orada hem köylerinden kent merkezlerine kadar otizmli çocuklar ne yaşıyor hem onlara görme bahtımız oldu hem de orada profesörlere eğitimler verme şansımız oldu. Sağlık Bakanlığı nazik bir davette bulundu. Oranın aksiyon planı ile ilgi çalışmalara başlamış olduk. Oradan bir takım burada bizim deneyimlerimizden istifade etmek istedi. Bizde seve seve kabul ettik. Bizim merkezimiz dünyada rastgele bir merkezde görebilecekleri en üst donanıma sahip bir merkez. O manada sistemli bir eğitim programıyla onları desteklemiş olduk. Bir kısım eğitimi orada vermiştik. Pratik eğitimi burada tamamlamış olacağız. Onun yanı sıra araştırmalarda kullanabilecekleri ileri metotlarında birer örnekleri gösterdik. Burası Türkiye’nin birinci çok disiplinli çocuk ruh sıhhati hizmet ünitesi. O manada biz birlikte nasıl çalışıyoruz. Takım çalışması nasıl oluyor, onun yönetmeliği nasıl oluşuyor hepsini görmüş oluyorlar. Bizde onunla ilgili program hazırladık” dedi.

Moğolistan’dan gelen Tserendolgor Lkhagvasuren ise Türkiye’de eğitim almaktan ötürü çok keyifli olduğunu belirterek, “Burada eğitim alacak olmaktan ötürü çok memnunum. Buradaki merkezlerde gördüğümüz uygulamalar ile bizim eksikliklerimizi fark ettik. Bu eksiklikleri gidermek için bunları Moğolistan’daki merkezlere uyarlamak istiyoruz. İki ülke ortasında bu bağlılık, kardeşlik uzun vakit evvel başlamış. Onur hocamız birinci evvel gelip bize eğitimler vermişti. Eylül ayında davetimizi kırmayarak Moğolistan’a geldi. Bizim durumumuzu müşahedeleri ve sonrasında bizi davet etti. İki ülke ortasında bağlılığı güçlendirdiğimiz için çok mutluyum” biçiminde konuştu.

Guljanat Yerlan da, “Otizm hakkında daha âlâ bilgi almak daha yeterli eğitilmek için Onur hocamızı Moğolistan’a davet ettik. Hocamız bize teorik bilgileri verdi. Uygulamalı bir ortamda görmek için bizde Trabzon’a geldik. Memleketler arası manada otizm konusunda diğer ülkeler nasıl çalışıyor diye bunu öğrenmek istedik. Burada tam olarak uygulamalı bir ortama girdiğimiz için hastaları nasıl karşıladığı, nasıl tedavi ettiği bu hususlar hakkında gözlemleme yapıyoruz. Bunun için çok memnunuz. Tabi yalnızca otizm konusunda eğitimler almıyoruz” tabirlerini kullandı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.