blank
Haber Merkezi tarafından
18 Kasım, 2024 21:23 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 21.11.2024 16:15
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sağlıkfest’te ‘Engelini Sen Seç’ Standı Açıldı

KARABÜK- Karabük Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye’nin İlk Sağlık Bilimleri Festivali (SAĞLIKFEST) kapsamında, engellilerle empati kurabilmek maksadıyla ‘Engelini Sen Seç’ standı kuruldu. Stantta, gözü kapalı ve elleri bağlı bir şekilde yapbozlar çözüldü, yazıyla diyalog denendi.

Yüzden fazla stantta birbirinden ilginç testlerin ve deneyimlerin sunulduğu festivalde, katılımcılara yönelik birçok konferans gerçekleştirildi. Sağlıkfest’te katılımcılarda farkındalık oluşturmaya yönelik olarak kurulan stantlardan birisi de ‘Engelini Sen Seç’ standıydı. Bu stantta, engellilerle empati kurmak amacıyla uygulamalı eğitim verildi, katılımcılara farklı engel durumlarına yönelik deneyim yapmalarına imkân tanındı.

Kurulan stantta ziyaretçiler, engelli bireyleri anlama adına elleri ve gözleri bağlı şekilde yapboz çözdüler, beden diliyle karşısındaki kişiyle konuşmadan, kağıttaki yazıları anlatacak şekilde diyalog kurmaya çalıştılar.

Stantta bulunan Öğretim Görevlisi Mustafa Kavak, “Yapılan istatistik araştırmalarına göre Türkiye’de yüzde 10’un üzerinde engelli nüfus bulunmaktadır. Bunların bir kısmı bedensel engelli, bir kısmı işitme engelli, bir kısmı görme engelli, bir kısmı ise zihinsel engelli olmak üzere farklı engelli çeşitleri mevcuttur. Engelli insanlar, günlük hayatlarında yaşam aktivitelerinde bir sürü problem yaşamaktadırlar. Fakat son dönemdeki imkanların artmasıyla birlikte sosyal hayata katılımları daha fazla olmuştur. Üniversite okumaya başladılar, iş imkanları fırsatları önlerine sunulmuştur. Fakat biz, 5 dakika da olsa bir bedensel engelli, bir görme engelli, bir işitme engelli gibi, onların yerine kendimizi koyarak, onların çektikleri zorlukları anlayacak şekilde bir test düzenlemek istedik” şeklinde açıklamada bulundu.

Bu uygulamayla amaçlanan, engelli bireylerle bağ kurarak ve empati yaparak onları kendi içimize dahil etmek, hayatlarını kolaylaştırmak ve hep birlikte birçok engelin aşılabileceği konusunda farkındalık oluşturmak. (Bilal Hamza, Hamza Atabey, Tolunay Ünay, Mesut Enes Aydoğdu, Dilan Topal)

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Haziran, 2025 04:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Müzede 2,7 milyonluk “vurgun” iddiasında müdür serbest, mutemet tutuklandı

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde "zimmet, evrakta sahtecilik ve haksız kar elde etme" suçlamalarıyla gözaltına alınan müze müdürü, sevk edildiği adli makamlarca isimli denetim koşuluyla özgür bırakıldı, muhasebe mutemedi ise tutuklandı.
Edinilen bilgilere nazaran, Karadeniz Ereğli Müzesi’nde 2023 yılından itibaren yapılan kontrollerde 2 milyon 700 bin TL’lik yöntemsiz süreç tespit edildi. Zimmet argümanları üzerine Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Hatalarla Gayret (KOM) grupları tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Müze Müdürü Ahmet M. ve muhasebe mutemedi Feridun E. gözaltına alındı.
Şüpheliler, emniyetteki süreçlerinin akabinde adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki sözlerinin akabinde mahkemeye çıkarılan müze müdürü Ahmet M., adli denetim kaidesi ve yurt dışı çıkış yasağı ile hür bırakıldı. Feridun E. ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin