Karabük Postası tarafından
27 Haziran, 2016 13:57 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da “ Gelin Gönüller Yapalım” Konferansı

Safranbolu Belediyesi Geleneksel Ramazan Akşamları etkinlikleri kapsamında Safranbolu İlçe Vaizi Mustafa Canlı, "Gelin Gönüller Yapalım" adlı Konferansta “Rabbimiz tüm insanları kardeş ilan etmiştir” dedi. Teravih Namazı sonrası başlayan programda Diyanet İşleri Başkanlığının her Ramazan ayında bir tema belirleyerek insanlığın bilgisine sunulduğunu dile getiren Canlı, konuşmasına Peygamber Efendimizin bir hadisi şerifi ile başladı. Hadiste şöyle buyruluyor: “ Sizden biriniz, kendi nefsi için, kendi evi, sofrası, iftar, sahur sofrası için, sevip istediğini, din kardeşi için de sevip istemedikçe gerçek anlamda iman etmiş olamaz. “ İlçe Vaizi Mustafa Canlı konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Değerli kardeşlerim bir Müslüman’ın din kardeşlerine karşı fedakâr olması gerekiyor. Kardeşlik demek fedakârlık, sevgisini, muhabbetini, hoşgörüsünü, yüreğini, selamını paylaşması demektir.  Hz. Ömer ( R.A ) bizlere bir mesaj vermiştir. Bu mesajda: Hz. Kur-an indikten, Hz. Peygamberimiz yeryüzüne Peygamber olarak gönderildikten sonra “ Allah’ın insanlığa, beşeriyete, bu âleme, kâinata son sözü olan Hz. Kur-an indikten sonra artık Ümmeti Muhammed’i, Müslümanları Rabbimiz kardeş ilan ettikten sonra bizim nesebimizin, ırkımızın, milliyetimizin herhangi bir farklılığı olamaması gerekir. Kıymetli kardeşlerim atalarımız ile şu şekilde övünebiliriz. Bizim atalarımız Hz. Kur-an’a ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet S.A.V sarılmak sureti ile Allah’ın varlığına ve birliğine iman etmek sureti ile bu dünyada uzun bir dönem barış ve kardeşlik içerisinde hâkimiyet sağlamıştır.”  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
03 Şubat, 2026 10:10 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sosyalfest, ülke çapında üniversiteler hareketine dönüşüyor

 “Türkiye Sosyal Bilimler Hamlesi” vizyonuyla yürütülen Sosyalfest’e üniversitelerin ilgisi artıyor. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi imzalanan protokolle, özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek ve organizasyona aktif katkı sağlayacak.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi (AFSÜ), Sosyalfest Sosyal Bilimler Festivali’ne kurumsal paydaş olarak katıldı. Karabük Üniversitesinde (KBÜ) düzenlenen törende imzalanan protokolle AFSÜ’nün sağlık kategorisindeki yarışmalara destek vermesi, 10-11 Mayıs 2026’da İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde gerçekleştirilecek organizasyonda aktif rol üstlenmesi hedefleniyor.

İnsan ve toplum odaklı yaklaşımıyla Türkiye’nin ve dünyanın ihtiyaçlarına yenilikçi sosyal modeller geliştirmeyi amaçlayan Sosyalfest, üniversiteler arası iş birliğini genişleten yapısıyla dikkat çekiyor. Paydaş sayısının 100’e yaklaştığı Sosyalfest, Türkiye genelinde üniversitelerin katılımıyla kurumsal yapısını daha da güçlendiriyor.

KIRIŞIK: “SOSYALFEST, TÜRKİYE ÇAPINDA ÜNİVERSİTELER HAREKETİ OLARAK GELİŞİYOR”

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Sosyalfest’in giderek daha geniş bir etki alanına ulaştığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de çok sayıda üniversitemiz Sosyalfest Kurumsal Paydaşlık Protokolünü imzalamış durumda. Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitemiz de özellikle sağlık kategorisindeki yarışmalara destek verecekler, katılacaklar. Sosyalfest giderek güçleniyor ve Türkiye çapında bir üniversiteler hareketi olarak gelişiyor. İnşallah bu çalışmanın Türkiye ve dünya çapında, bilimde Türkiye Yüzyılı’nı sağlayacak bir gelişmeye vesile olmasını diliyoruz.”

ASLAN: “SOSYAL BİLİMLER ALANINDAKİ HER ÇALIŞMAYA DESTEK VERECEĞİZ”

AFSÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Aslan ise sosyal bilimlerin önemine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu: “İslam dünyasının, bizim coğrafyamızın şu andaki sorununun, sosyal bilimler alanındaki çalışmaların daha az olmasından kaynaklandığını düşünüyoruz. Bu alanda yapılacak olan her bir çalışmanın; eskideki gücümüzü tekrar kazanmamız ve bu birliğimizi tekrar sağlamamız açısından önemli olduğunu düşünüyoruz ve bu alanda yapılacak her türlü çalışmaya biz destek vereceğiz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin