Karabük Postası tarafından
27 Şubat, 2023 14:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da 2023 Yılı Hedefleri Konuşuldu

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürleri ile gerçekleştirilen toplantıda 2022 yılını değerlendirirken, 2023 hedeflerini de masaya yatırdı. Geçtiğimiz Cumartesi günü gerçekleşen toplantıya Başkan Köse’nin yanı sıra Başkan Yardımcıları Halil Bakkal, Ahmet Şahin ve Serkan Adabaş ile tüm birim müdürleri katıldı. Yaklaşık 7 saat süren toplantı öncesi konuşan Başkan Elif Köse, Toplantının amacının 2022 yılını değerlendirmek ve 2023 yılını planlamak olduğunu söyledi. Safranbolu’nun çok özel kent olduğunu dile getiren Başkan Köse, “ Safranbolu gibi bir kentte Belediye Başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum ve önemli görevler üstlenen sizlerinde gurur duyduğunuzu düşünüyorum. Safranbolu yalnızca ülkemizde değil dünyanın da göz bebeği olan bir kent. Ben yeni yerleşim yerinin de en az Tarihi Çarşı kadar özel olmasını istiyorum. Burada yaşayan insanların sadece çarşı bölgesinde değil, yeni yerleşim bölgesinde de yaşarken o özel farkını hissetmelerini istiyorum. Kısaca Safranbolu bir bütün olarak her şeyi ile örnek olmalı” dedi. DÜNYA DEĞİŞİYOR Başkan Elif Köse, dünyanın değiştiğini, teknolojinin hızla ilerlediğini, genç kuşağın istekleri ve ihtiyaçların da değiştiğini ifade ederken, “Bizim buna hazırlıklı olmamız, kenti de buna göre hazırlamamız gerekiyor. İşte bunu yapacak olanda kentlerdeki en önemli kurumlardan birisi olan belediyeler. Biz pek çok alanda halka hiz1met ediyoruz. O yüzden yaptığımız işin kıymetini ve önemini mutlaka anlamamız, daha vizyoner bakmamız lazım. Ben biliyorum ki tüm müdürlüklerimiz bu bağlamda personelleri ile birlikte bu anlamda tüm güçleri ile çalışıyorlar” diye konuştu. Toplantı birim müdürlerinin sırası ile 2022 yılındaki çalışmalarını ve 2023 hedeflerini anlatması ile devam etti. 15 Müdürlüğün çalışma ve projelerinin tartışılması ve planlamasının yapılması ve toplantının tamamlanmasının ardından Belediye Başkanı Elif Köse, “Safranbolu ve Safranbolu insanı için varını yoğunu ortaya koyan, mesai mefhumu gözetmeyen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum “ dedi. (Halil Kızılyer)  
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Öğr. Gör. Eroğlu: “Dezenformasyon artık ulusal güvenlik meselesidir”

Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun artık ulusal güvenlik problemi olduğunu söz etti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun bir zihin manipülasyonu aracı olduğunu ve çağın en sinsi tehditlerinden biri olduğunu belirtti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital şiddetin bir tipi olarak dezenformasyonun bireyleri, kurumları ve hatta devletleri nasıl etkilediğini ayrıntılı bir formda kıymetlendirdi.
Eroğlu, dezenformasyonun kasıtlı olarak yayılan aldatıcı bilgilerle kamuoyunu yönlendirme maksadı taşıdığını belirterek, bu kavramın günümüzde dijital şiddetin bir çeşidi hâline geldiğini söyledi.
Birbirine söz olarak benzeyen kavramların manalarının farklı olduğunu belirten Eroğlu, "Dezenformasyon, mezenformasyon ve malenformasyon kavramları sıklıkla birbirine karıştırılsa da her birinin farklı manalar taşıdığını söz eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Mezenformasyon makus niyet olmadan yapılan yanlış bilgi paylaşımıdır. Malenformasyon ise gerçek bilginin, kamuoyunu yanıltmak gayesiyle fikrinden koparılarak sunulmasıdır" dedi.
Yapılan araştırmalara nazaran palavra haberlerin, yanlışsız içeriklere kıyasla altı kat daha süratli yayıldığını vurgulayan Eroğlu, bunun nedeninin bireylerin bilgiye kolay erişme isteğiyle doğrulama zahmetinden kaçınmaları olduğunu söyledi.
"Dijital medya çalışanları da basın mensubu statüsüne alındı"
Dijitalleşmenin medya üzerindeki tesirlerine de değinen Özçağlar, artık haberlerin büyük oranda dijital ortamda üretildiğini ve yayıldığını, bu durumun ise basın mensuplarına daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen 7418 Sayılı "Basın Kanunu İle Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’un da bu süreçte kıymetli bir yasal düzenleme olduğuna dikkat çeken Özçağlar, internet haberciliğinin "süreli yayın" olarak kabul edilmesinin akabinde dijital medya çalışanlarının da basın mensubu statüsüne alındığını söyledi.
Dezenformasyonla çabada bireylerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, dijital içeriklerin süratle silinebildiğine dikkat çekerek, "Ekran manzarası almak ve Noterler Birliğinin e-Tespit sistemi üzere araçlar, palavra haberlere karşı kanıt oluşturmak açısından büyük ehemmiyet taşıyor." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.