Ramazan Öztürk tarafından
12 Aralık, 2024 14:13 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 14.12.2024 03:49
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Safranbolu Belediyesi’nden 2024’de 2 Milyon 941 TL’lik Tasarruf

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü;  2024 yılında yol yapım, atölye üretimi ve onarım çalışmalarıyla dikkat çekerken, 14 yeni durak, 1 akıllı durak, 4 konsept kamelyanın 1 Milyon 816 Bin TL olan maliyeti Belediye tarafından üretilerek 825.000 TL'ye mal edildi ve 991.000 TL tasarruf sağlandı Yine 250 metrekare iç mekan mobilyası ve 50 metreküp kereste ile dış mekan mobilyanın piyasa değeri 3.375.000 TL iken, Belediye bunu kendi üretimi ile 1 Milyon 425 Bin TL mal ederek 1 Milyon 950 Bin TL tasarruf sağladı. 

Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sinan Çapraz, 2024 yılı boyunca yapılan çalışmaları mesai arkadaşlarıyla değerlendirdi. Çalışmaların Yol Yapım ve İnşaat Şefliği, Atölyeler Şefliği ve Makine İkmal ve Onarım Şefliği olmak üzere 3 ana şeflikte yürütüldüğünü ifade eden Çapraz; Safranbolu Belediyesi Yol Yapım ve İnşaat Şefliği, Safranbolu’nun altyapısını güçlendirmek adına 1.500 metre yeni yol açımı, 8.500 metre parke yol kaplaması, 18.750 metrekare asfalt yol kaplaması,2.200 metrekare kaldırım yapımı ve tamiratı, 2.500 metrekare Arnavut kaldırımı onarımı gibi çalışmalar yaparak ilçedeki ulaşım altyapısı önemli ölçüde iyileştirdi" dedi.

4 birimden oluşan Atölyeler Şefliği'nin ahşap, metal, boya ve elektrik gibi işlerin yıl boyunca tamamen iç kaynaklarla üretimin gerçekleştirildiğini belirten Çapraz, dışarıdan hizmet alımı yapılmamasının büyük tasarruf sağladığını söyledi.

Ahşap Atölyesi'nde 20 adet yılbaşı panayır evi üretildiğini ve bu evlerin, 25-31 Aralık tarihlerinde Tarihi Çarşı'daki Yılbaşı Panayırı’nda halkın hizmetine sunulacağını belirten Çapraz diğer yapılan işlerle ilgili de şunları söyledi:

"Metal Atölyesi'nde 14 yeni durak, 1 akıllı durak, 4 konsept kamelya üretildi. Ürünlerin piyasa değeri 1.816.000 TL iken, 825.000 TL'ye mal edildi ve 991.000 TL tasarruf sağlandı.

250 metrekare iç mekan mobilyası, 50 metreküp kereste ile dış mekan mobilyaları üretildi.

Piyasa değeri 3.375.000 TL olan ürünler, belediye imkanlarıyla 1.425.000 TL’ye üretildi ve  1.950.000 TL tasarruf sağlandı."

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin koordinasyonunda başarılı bir yıl geçirdiklerini belirten Sinan Çapraz, “Elde edilen sonuçlarla gurur duyuyoruz. 2025 yılında çok daha verimli çalışmalara imza atacağız” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorumlar

  1. Yolcu

    Tebrikler gerçekten tasarruf açısından olması gereken,gelelim asıl meseleye safranbolu da hizmet nereye yapıldı neresini asfalt olarak yamadiniz muamma şöyle gelin birlikte safranbolu yu gezelim su asfaltın halini bı görelim. Her yer köstebek çukuru merkez mahalleye hizmet kıyı köşe de söz sahibi olmayan mahallelere. Ne zaman gelecek çevre temizliği sıfır kaldırım mi ben bu çalışmaları. Görmedim yaptinizda üzerindeki otlaryeniden mi çıktı çöp tenekelerini sadece ana guzergahtakilermi görecek diyemi yenilediniz aynısı. Neden yukarılara yapmadınız. Muamma Safranbolu nün her mahallesi bir degilmi ? BAyrimcilik yapmayınız colleryollar temizlensin sokak sokak yaya geçitleri dizayn edilsin. Hızını kesmeyen. Noktalarda sürücülere kamare ile cezalar verilsin ki halk yaya geçidinden araç geçene kadar beklemesin. Herkes hak ettiği değeri itibari görsün bu sözlerimi okuyanda koltuk derdine. düşmesin

Yeni yorumlara kapalı.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Mayıs, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Öğr. Gör. Eroğlu: “Dezenformasyon artık ulusal güvenlik meselesidir”

Karabük Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu Hukuk Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun artık ulusal güvenlik problemi olduğunu söz etti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dezenformasyonun bir zihin manipülasyonu aracı olduğunu ve çağın en sinsi tehditlerinden biri olduğunu belirtti.
Öğr. Gör. Dr. Hülya Özçağlar Eroğlu, dijital şiddetin bir tipi olarak dezenformasyonun bireyleri, kurumları ve hatta devletleri nasıl etkilediğini ayrıntılı bir formda kıymetlendirdi.
Eroğlu, dezenformasyonun kasıtlı olarak yayılan aldatıcı bilgilerle kamuoyunu yönlendirme maksadı taşıdığını belirterek, bu kavramın günümüzde dijital şiddetin bir çeşidi hâline geldiğini söyledi.
Birbirine söz olarak benzeyen kavramların manalarının farklı olduğunu belirten Eroğlu, "Dezenformasyon, mezenformasyon ve malenformasyon kavramları sıklıkla birbirine karıştırılsa da her birinin farklı manalar taşıdığını söz eden Eroğlu, şöyle konuştu: "Mezenformasyon makus niyet olmadan yapılan yanlış bilgi paylaşımıdır. Malenformasyon ise gerçek bilginin, kamuoyunu yanıltmak gayesiyle fikrinden koparılarak sunulmasıdır" dedi.
Yapılan araştırmalara nazaran palavra haberlerin, yanlışsız içeriklere kıyasla altı kat daha süratli yayıldığını vurgulayan Eroğlu, bunun nedeninin bireylerin bilgiye kolay erişme isteğiyle doğrulama zahmetinden kaçınmaları olduğunu söyledi.
"Dijital medya çalışanları da basın mensubu statüsüne alındı"
Dijitalleşmenin medya üzerindeki tesirlerine de değinen Özçağlar, artık haberlerin büyük oranda dijital ortamda üretildiğini ve yayıldığını, bu durumun ise basın mensuplarına daha fazla sorumluluk yüklediğini belirtti. Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen 7418 Sayılı "Basın Kanunu İle Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’un da bu süreçte kıymetli bir yasal düzenleme olduğuna dikkat çeken Özçağlar, internet haberciliğinin "süreli yayın" olarak kabul edilmesinin akabinde dijital medya çalışanlarının da basın mensubu statüsüne alındığını söyledi.
Dezenformasyonla çabada bireylerin de sorumluluk üstlenmesi gerektiğini kaydeden Eroğlu, dijital içeriklerin süratle silinebildiğine dikkat çekerek, "Ekran manzarası almak ve Noterler Birliğinin e-Tespit sistemi üzere araçlar, palavra haberlere karşı kanıt oluşturmak açısından büyük ehemmiyet taşıyor." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.