Karabük Postası tarafından
18 Şubat, 2017 14:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rıza Çalımbay: “Zor Maç, İyi Galibiyet”

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, zor geçeceğini bildikleri bir maçtan çok iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.
Antalyaspor, Süper Lig’in 21. haftasında sahasında karşılaştığı Kardemir Karabükspor’u 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Antalyaspor Teknik Dİrektörü Rıza Çalımbay, kolay olmayacağını bildikleri bir maçın umdukları gibi zor şekilde geçtiğini kaydetti.
“İKİ EKSİK VARDI”
Maç öncesinde iki sıkıntı ile maça çıktıklarını aktaran Çalımbay, “Birincisi takımda eksiklerimiz vardı. İkincisi, Kardemir Karabük takımı daha önce Beşiktaş maçında aldığı galibiyetle moral bulmuştu ve bunun işimizi kolaylaştırmayacağını biliyorduk. Nitekim beklediğimiz gibi de oldu” dedi.
“YEKTA’NIN SAKATLIĞI PLANLAR DEĞİŞTİRDİ”
Kolay maç oynamadıklarını dile getiren Rıza Çalımbay, “Karşılaşmanın ilk yarısı denk geçti. Sakatlarımızın olması ve maçın başında Yekta Kurtuluş’un sakatlanması planlarımızı alt üste etti. İkinci yarıda taktik değişikliği yaptık ve çok pozisyon yakaladık. Biraz daha dikkatli olsaydık, bu maçı sıkıntılı dakikalar yaşamadan bitirebilirdik. Oyuncularımız mükemmel mücadele ettiler.
Kardemir Karabükspor da iyi bir takım ve pozisyonlar yakaladılar. Oynayan arkadaşlarımız mükemmel mücadele ettiler. Çok iyi şeyler yapıp, çok iyi galibiyet aldılar. Bu iş burada bitmiyor. Daha önümüzde 13 maçımız var. Bunları en iyi şekilde bitireceğiz. Geldiğimde söylediğim gibi hedefimiz ligi ilk 10 içerisinde bitirmek. İnşallah bunu başararak mutlu olacağız. Bütün futbolcu arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Taraftarlarım bizi yine yalnız bırakmadı. Onlara da teşekkür ediyorum. Kalan maçları da iyi bitirip önümüze bakacağız. Çok zor yerden buralara geldik. Lig’de iki puanı bulunan bir takımdık. Oynadığımız futbolun üzerine çıkıp ligi istediğimiz gibi bitirmek istiyoruz.”

blank
blank
İlyas Erbay tarafından
12 Ocak, 2025 14:05 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

BU GİDİŞİN SONU HİÇ HAYRA ALAMET DEĞİL!

Gelir eşitsizliğinde dünyadaki tüm ülkeler arasında; 7 inci sıradayız (şimdilik)
Birleşmiş Milletler’in kayıtlarına göre dünya üzerinde toplam 206 ülke var.
Gelir eşitsizliğinde lider ülke Peru. Bu şekilde devam edersek, bir kaç yıla liderliği Peru’dan alırız.
Zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul olduğu bir ülke haline geldik. Zenginle fakir arasındaki bu makas gün geçtikçe hızla açılıyor.

Nedir gelir adaletsizliği yada eşitsizliği?
Buna gelir dağılımı adaletsizliği de diyoruz, bu durum; oransal olarak az sayıda insanın, gereğinden fazla tüketim imkanına sahip olmasına, oransal olarak çok sayıda insanın da, temel ihtiyaçlarını dahi karşılama olanağından yoksun kalmasına neden oluyor.

Gelir Adaletsizliği; sosyal Adaletsizliğin yaygınlaşmasına, toplumsal huzurun bozulmasına yol açıyor.
Son 22 yılda, gerçekleşen ücret farklılıkları, gelir adaletsizliğinin nasıl derinleştiğini ve bunun toplumsal sorunlara nasıl yol açtığını özetliyor. Gelir adaletsizliği sadece ekonomik bir sorun olmakla kalmıyor, aynı zamanda sosyal ve siyasi sonuçları olan büyük bir adaletsizliği karşımıza çıkarıyor. Gelir dağılımındaki bu adaletsizlik eğilimi, toplumun farklı kesimlerinin birbirinden kopmasına, sosyal tabakalar arasındaki uçurumun derinleşmesine ve ekonomik kaymaların hızlanmasına neden oluyor. Yaşamsal, temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanan insanlar için; en büyük hayalleri olan konut sahibi olmak ise artık imkansız hale geldi.
2002 yılında Türkiye’de konut sahipliği oranı %73 seviyesindeyken, 2024 yılına gelindiğinde bu oran yaklaşık % 20 düşerek %55 lere geriledi.
Üstelik TOKİ nin ucuz konut projelerine rağmen!

Eşitsizlikler uzun vadede toplumsal ve ekonomik kalkınmayı tehdit eder, yoksullukla mücadeleyi sekteye uğratır, insanların kendilerini değersiz hissetmelerine yol açabilir. Bunun sonucu olarak suç oranında, hastalıklarda ve çevrenin tahrip edilmesinde artış yaşanabilir.

Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10 ‘unun gelirden aldığı pay % 56.7 Bu oran bizi gelirin en adaletsiz dağıtıldığı ülkeler arasına taşıdı.
Küçük bir azınlığın serveti her geçen gün hızla büyüyor.
Türkiye gelir adaletsizliğinde; Angola, Peru, Mozambik gibi ülkelerle aynı ligde yer alıyor.
Gelir paylaşımında dünyanın en eşitsiz ülkeleri arasında gösterilen ABD, Rusya, Suudi Arabistan’dan bile daha kötü durumdayız.
Yunanistan’da ülkenin en zengin % 10’unun gelirden aldığı pay yüzde 35 Bu oran Almanya’da yüzde 37 Bizde ise, yüzde 60’a dayanmış durumda

Ne kadar övünseniz azdır. Tebrik ediyorum.
Bunu nasıl becerdiğiniz ayrı bir yazı konusu. O’nuda daha sonra yazarız.
Bir yurttaş olarak uyarıyorum. Bu işin sonu hiç hayra alamet değil.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.