Rektör Kırışık, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Kıratlı ile görüştü - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
11 Ekim, 2023 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Rektör Kırışık, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Kıratlı ile görüştü

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı’yı ziyaret ederek üniversitenin projeleri hakkında bilgi verdi.
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Dr. Metin Kıratlı ile makamında görüştü.
Kıratlı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’a nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür edip, çalışmalarında başarılar diledi.
Ziyarette, Karabük Üniversitesinde düzenlenmesi planlanan çalışmalar ve yürütülen projeler görüşüldü (İHA)

AW050559 01 jpg

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda daimi arama kararlarinin zirvesinde mesajla hakaret yer aldi Dzb2jftU
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Nisan, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da daimi arama kararlarının zirvesinde “mesajla hakaret” yer aldı

Bolu Adalet Komisyonunun yayımladığı 2025 Yılı Faaliyet Raporu’na göre, kentte 2021 yılında 14 bin seviyelerinde olan soruşturma dosyası sayısı 20 bini geçerken, daimi arama kararı çıkarılan suçların ilk sırasında “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” yer aldı.

Bolu Adalet Komisyonu tarafından hazırlanan raporda, kentin son 5 yıllık adli istatistikleri paylaşıldı. Raporda yer alan verilere göre, adliyeye intikal eden soruşturma dosyası sayılarında yıllara göre artış yaşandı. 2021’de 14 bin 227 olan soruşturma sayısı; 2022’de 15 bin 9, 2023’te 16 bin 128, 2024’te 17 bin 231 ve 2025 yılında ise 20 bin 172 olarak kayıtlara geçti.

Daimi aramalarda dijital ortamda işlenen suçlar öne çıktı

Raporun “En Çok Karşılaşılan 10 Suç Türüne Göre Daimi Arama Dosya Sayısı” bölümünde toplam 835 dosyanın dağılımı detaylandırıldı. Anayasal düzene, devletin güvenliğine ve milli savunmaya karşı işlenen suçlar ile Terörle Mücadele Kanunu kapsamındaki suçların hariç tutulduğu listede bilişim ve teknoloji aracılığıyla işlenen suçlar ilk sıralarda yer aldı.

Listede, “sesli, yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret” suçu 342 dosyayla ilk sırada bulunurken, bunu 128 dosyayla “bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” ve 101 dosyayla “kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek veya yaymak” suçları izledi.

Öte yandan, soruşturmalar neticesinde mahkemeye sevk edilen şüphelilere ilişkin veriler de paylaşıldı. Buna göre, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edilen 780 şüpheliden 319’u tutuklandı, 461’i serbest bırakıldı. Adli kontrol talebiyle mahkemeye çıkarılan 697 şüpheliden ise 402’si hakkında adli kontrol kararı uygulanırken, 295 şüpheli için bu talep reddedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin