Reklam
Reklam
ozzb jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
24 Haziran, 2024 13:06 tarihinde yayınlandı
0

Özbekistanlı Fatkhiddinov fakülteyi birincilikle bitirdi

Özbekistan’dan eğitim için Türkiye’ye gelerek Karabük Üniversitesini tercih eden Sirojiddin Fatkhiddinov, Safranbolu Turizm Fakültesi’ni birincilikle bitirdi.

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi’nden 65 öğrenci, 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılında mezuniyet heyecanı yaşadı. Özbekistanlı Sirojiddin Fatkhiddinov, eğitim gördüğü Safranbolu Turizm Fakültesinin birincisi olarak mezun oldu.
Safranbolu Turizm Fakültesini birinci olarak bitiren Fatkhiddinov, Karabük Üniversitesi’nde gösterdiği üstün performans ve azmiyle, uluslararası öğrencilerin üniversiteye kattığı değeri bir kez daha gözler önüne serdi.
Karabük Üniversitesinin sunduğu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek başarılı bir öğrenci profili çizen Fatkhiddinov, Prof. Dr. Sadettin Ökten Konferans Salonunda düzenlenen törende başarı belgesini alarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.
Sirojiddin Fatkhiddinov, “Zorlu bir dört sene geçirdim, bunun zorluklarını biraz yaşadım, alışma süreçlerini baştan geçirdim ama hepsine rağmen, bunlara rağmen tüm başarılı öğrencilerinin üstünde başarıyla bitirebilmek çok onur verici, çok güzel bir şey benim için” diyerek duygularını ifade etti.

AW232858 02 jpg
Kendi başarısını doğal bir süreç olarak değerlendiren Fatkhiddinov, “Aslında geldiğimden itibaren birincilik için hiç savaşmadım. Olmam gereken gibi oldum. Yapmam gereken şeyleri yaptım. Derslerde sadece katıldım ve almam gereken notlar aldım ve sonunda birinci oldum. Çok mutluyum” şeklinde konuştu.
Türkiye’deki eğitim süreci boyunca kültürel açıdan zorluk çekmediğini belirten Fatkhiddinov, “Aslında bizim kökenlerimiz aynı olduğu için, hepimiz Türk olduğumuz için, kültür açısından çok da yabancı gelmedi. Ama sonuçta evimden dışarıdayım. Alışma süreçleri biraz zor geçti ama çok mutluyum. Karabük’ü de, Safranbolu’yu da çok seviyorum. Ayrı bir yeri var benim için” dedi. Mezuniyet sonrasında Türkiye ile bağlarını koparmadan hem kendi ülkesine hem de Türkiye’ye faydalı olma hedefini vurgulayan Fatkhiddinov, “Ülkeme her açıdan faydalı olabileceğim noktalarda elimden geleni yapacağım. Onları da mutlu etmek istiyorum. Burada aldığım tecrübeyi, burada aldığım eğitimi orada kullanmak için elimden geleni yapacağım. Mezuniyet törenindeki konuşmamda Türkiye ile bağı koparmadan her iki ülke içinde faydalı olabilmek için çalışacağıma dair söz ettim. Kalpten Türkiye’yi çok sevdiğimi belirtmek istiyorum. Kendi memleketimde ve ilişkilerimde ne kadar faydalı olabilecekse o kadar faydalı olabilmeye çalışıyorum” diye konuştu.
Özbekistan’daki arkadaşlarına Karabük Üniversitesini tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunduğunu belirten Fatkhiddinov, “Özbekistan’dan arkadaşlarım Karabük’e gelip buraları çok beğeniyor. Özbekistan’a gittiğim zamanda arkadaşlarıma sürekli tavsiye ediyorum. Karabük Üniversitesinin bana çok faydası dokundu” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin