Özbekistanlı Akademisyenler KBÜ’de Temel Barista Eğitimi Aldı - Karabük Haber Postası
ozzz jpg
Ramazan Öztürk Avatarı
Ramazan Öztürk tarafından
05 Temmuz, 2024 13:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Özbekistanlı Akademisyenler KBÜ’de Temel Barista Eğitimi Aldı

Özbekistan’dan Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen “3. Uluslararası Eğitici Eğitimi” programına gelen 61 akademisyen, kahvenin büyülü dünyasına adım atarak Temel Barista Eğitimi aldı.

KABÜSEM öncülüğünde yürütülen, 3. Uluslararası Eğitici Eğitimi “Modern Yüksek Öğretimde İnovatif Teknolojiler ve Eğitimde Dönüşüm” başlıklarında Karabük Üniversitesinin eğitim sistemini, teknik, teknolojik uygulamalarını örnek almak ve kendi ülkelerinde uygulamak üzere Özbekistan’ın çeşitli üniversitelerinde görev yapan, çoğunluğu Profesör ve Doçentlerden oluşan 61 kişilik ekip KBÜ ’de iki hafta boyunca eğitim aldı.

5 Temmuz’da sona erecek olan eğitim öncesi Özbekistan’dan gelen 61 akademisyen Temel Barista Eğitimi aldı.

Ozbekistanli Akademisyenler KBUde Temel Barista Egitimi Aldi1 jpg

Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından verilen eğitimde katılımcılar, kahvenin tarihinden başlayarak, kahve çekirdeklerinin nasıl seçildiği, kavrulduğu ve demlendiği konusunda detaylı bilgiler edindiler. Barista eğitmenleri eşliğinde uygulamalı eğitim alan Özbekistanlı akademisyenler, çeşitli kahve yapım tekniklerini öğrenerek kendi kahve lezzetlerini oluşturmayı deneyimlediler.

Temel Barista Eğitimi, katılımcıların kahve yapma sanatını öğrenmelerinin yanı sıra, kültürel etkileşimi de artırarak uluslararası akademik iş birliklerinin güçlendirilmesine katkıda bulundu. Özbekistan’dan gelen akademisyenler, Karabük Üniversitesinin sunduğu bu özgün eğitimden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
gq3
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
05 Nisan, 2026 13:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Değirmenci’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Karabük KARDEMİR’e ilişkin verdiği destek mesajlarına yönelik olarak Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci açıklamalarda bulundu.

Değirmenci; “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız, kıymetli dostum Sayın Alparslan Bayraktar’ın KARDEMİR ziyareti vesilesiyle yapmış olduğu açıklamalar malumun ilanı olmuştur” dedi.

Genel Başkan Değirmenci, “Biz, Cumhurbaşkanımızın KARDEMİR gibi ülke ekonomisine ve istihdamına ciddi katkılar sunan bir fabrikanın yükselişine bugüne kadar verdiği katkı ve destekleri yakından görüyor ve biliyorduk. İstihdamın artırılmasına, üretimle birlikte ihracatın artırılıp ithalatın azalması noktasında tıpkı Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce işletmede olduğu gibi KARDEMİR’in de önünü açtığını da biliyoruz. Bundan sonraki süreçte de Cumhurbaşkanımızın KARDEMİR’in bu doğrultuda ülkemizin gözbebeği olmaya devam etmesi için büyük bir inançla destek vermeyi sürdüreceğine de yürekten inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Değirmenci açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanımızın KARDEMİR’e yönelik bu kıymetli açıklamaları ufkumuzu açmakta, emekçiler olarak heyecanımızı artırmaktadır. İnanıyorum ki, Türkiye’nin ikinci yüzyılında ülkemizin yükselişi ve kalkınması, artan üretim vesilesiyle olacaktır ve KARDEMİR ve emekçileri bu kutlu hedefe çok büyük katkılar sunacaktır. Biz de Özçelik-İş Sendikası ve emekçiler olarak, Cumhurbaşkanımızın yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı hedefine sahip çıkıyor ve bu vesileyle ülkemizin ve milletimizin hizmetkarı olmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede KARDEMİR’e ve KARDEMİR emekçisine vermiş olduğu değer ve destekler için Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkür ediyor, emekçiler olarak biz de Cumhurbaşkanımıza sevgi ve muhabbetimiz sunarken, geçmişte KARDEMİR’de birlikte çalıştığımız, sevgili dostumuz Enerji Bakanımız Alparslan Bayraktar’ın, Cumhurbaşkanımızın bu kıymetli mesajları vermesine vesile olduğu için kendisine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin