blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobile çarpmamak için manevra yapan motosiklet devrildi: 1 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde otomobile çarpmamak için manevra yapan motosiklet devrildi. Yaşanan kazada devrilen motosikletin sürücüsü yaralandı.
Kaza, Alaplı Aydınlık caddesi yolundaki meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yeni Siteler Aydınlık caddesi yolundan ilerleyen M.A. idaresindeki 67 AEP 633 plakalı motosiklet, yan yoldan çıkan bir otomobile çarpmamak için manevra yaptığı sırada kaldırıma çıktı. Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü M.A,isimli sürücüyü gören çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye 112 ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralı sürücüyü ambulans ile Alaplı Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ocak, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Kasık fıtıklarında erken tanı hayati önem taşıyor

Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Levent A. Kazak, kasık bölgesinde oluşan şişlik ve ağrının hafife alınmaması gerektiğini belirterek, "Erken tanı, kasık fıtığında ciddi risklerin önüne geçer" dedi.
Kasık fıtıklarının toplumda sık görülen ancak ihmal edildiğinde hayati sonuçlara yol açabilen bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Büyük Anadolu Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Levent A. Kazak, hastalığın karın içi organların kasık bölgesindeki zayıf noktalardan dışarı doğru çıkmasıyla oluştuğunu söyledi. Kazak, erkeklerde kadınlara oranla yaklaşık 10 kat daha fazla görülen kasık fıtığının, erkeklerde yaşam boyu görülme riskinin yüzde 25 civarında olduğunu ifade etti.
Kasık fıtığının en belirgin belirtilerinin kasık bölgesinde şişlik, ağrı ve rahatsızlık hissi olduğunu belirten Kazak, bazı vakalarda şişliğin hentbol topu büyüklüğüne kadar ulaşabildiğini kaydetti. Hastalığın tedavi edilmemesi halinde ciddi komplikasyonlara yol açabileceğini dile getiren Kazak, "Bağırsak ve yağ dokusunun sıkışarak çürümesi yani nekroza gitmesi, kan zehirlenmesine kadar varabilen ağır tablolara neden olabilir. Ayrıca fıtığın uzun süre testis torbasında kalması testis fonksiyonlarını bozabilir, genç hastalarda kısırlık riskini artırabilir" diye konuştu.
Kasık bölgesinde şişlik ve ağrı hisseden hastaların vakit kaybetmeden bir genel cerrahi uzmanına başvurması gerektiğinin altını çizen Opr. Dr. Levent A. Kazak, erken teşhis ve uygun tedaviyle kasık fıtıklarının büyük ölçüde sorunsuz şekilde tedavi edilebildiğini sözlerine ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.