blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 14:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ot verimini artırmak için 80 ton gübre dağıtıldı

Reşadiye İlçesi’nde 14 köy ve beldeye 80 ton gübre dağıtıldı. Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu (TULIP) projesi kapsamında 2024 yılında Tokat ili Bolaman havzalarını kapsayan Reşadiye İlçesinde proje uygulanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Reşadiye ilçe Kaymakamı Ahmet Tan; “2024 yılında ilçemizde Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi ile 3 proje hayata geçirilmiştir. Mera ve yayla ıslah ve amenajman projesi çalışmaları amacı ile havzaya dahil ilçemizde 14 köy ve belde meralarda ot verimini artırmak amacıyla 80 ton gübre dağıtımı yapılmıştır. Bereketli, Bozçalı, Cimmitekke, Hasanşeyh, Baydarlı, beldeleri ve Nebişeyh köyüne meralarda kullanılmak üzere gölgelik, sıvat, tuzluk, kaşınma kazığı, çit kurulumu ilçe tarım ve orman Müdürlüğü koordinesinde yapılmıştır. Yine ayrıca proje kapsamında 2 adet dal parçalama makinası alımı yapılmış ve çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur. Uygulanan projelerin ilçemiz tarımına ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2025 04:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Sahnede evlilik teklifi

Bartın’da bir genç, pop sanatkarı Güliz Ayla konserinde sahneye çıkarak, binlerce kişinin gözü önünde kız arkadaşına evlilik teklifinde bulundu. "Evet" karşılığı alan genç, sanatçı ile birlikte müzik söyledi.
Bartın’da düzenlenen Çilek Şenliği renkli ve enteresan imgelere sahne oluyor. Şenliğin ikinci gününde çilekli pasta müsabakası düzenlendi. Heyet üyeleri, birbirinden hoş 19 pasta ortasından en güzelini seçmekte zorlandı. Birinciye 5 bin TL mükafatın verildiği yarışın kazananı Bartın ve çilek temalı yaş pastayı hazırlayan Ekin Aytekin oldu.
Yarışmanın akabinde ise halk oyunları şovları sergilendi. DJ performanslarının da yer aldığı ikinci günün finalinde ise pop sanatkarı Güliz Ayla, sahne aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen konserde, sanatçı binlerce kişiyi coşturdu.

Sanatçıdan kendisine enteresan benzetme
Pop sanatkarı Güliz Ayla, sahnede yaptığı kısa konuşmada çileğe benzemek istediğini lakin giydiği yeşil kıyafet nedeniyle olgunlaşmamış çileğe benzediğini söyledi. Sanatçı, "Burada olmaktan çok memnunum. Ben de çileğe benzemek istedim, olmadı. Yeşil kaldım biraz. Olmamış, tatlı değil mi? Daha tam olmamış, yani mevsiminde değil" dedi.
Sahneye çıkan bir hayranı ise kara kalem çalışması ile çizdiği resmi ünlü sanatkara verdi. Kız arkadaşı ile birlikte sahneye çıkan bir genç ise, sahnede arkadaşına evlenme teklifinde bulundu. Diz çökerek, kız arkadaşına evlilik teklifinde bulunan genç, "evet" yanıtı alması üzerine alandakiler tarafından alkışlandı. Ünlü sanatçı ise, teklifin akabinde "ve sizi karı koca ilan ediyorum" diye espri yaparak, çifti kutladı. Gençlerin sevinç ve heyecanına ortak olan sanatçı, bir müziğini da onlarla birlikte seslendirdi.

Programda sanatkara 1 sepet Bartın çileği armağan edildi.
Festivalin ikinci günü aktiflikleri sanatkarın verdiği konserin akabinde sona erdi

Bizi sosyal medyadan takip edin