blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Haziran, 2024 14:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ot verimini artırmak için 80 ton gübre dağıtıldı

Reşadiye İlçesi’nde 14 köy ve beldeye 80 ton gübre dağıtıldı. Türkiye Dayanıklı Peyzaj Entegrasyonu (TULIP) projesi kapsamında 2024 yılında Tokat ili Bolaman havzalarını kapsayan Reşadiye İlçesinde proje uygulanmaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Reşadiye ilçe Kaymakamı Ahmet Tan; “2024 yılında ilçemizde Bolaman Havzası Rehabilitasyon Projesi ile 3 proje hayata geçirilmiştir. Mera ve yayla ıslah ve amenajman projesi çalışmaları amacı ile havzaya dahil ilçemizde 14 köy ve belde meralarda ot verimini artırmak amacıyla 80 ton gübre dağıtımı yapılmıştır. Bereketli, Bozçalı, Cimmitekke, Hasanşeyh, Baydarlı, beldeleri ve Nebişeyh köyüne meralarda kullanılmak üzere gölgelik, sıvat, tuzluk, kaşınma kazığı, çit kurulumu ilçe tarım ve orman Müdürlüğü koordinesinde yapılmıştır. Yine ayrıca proje kapsamında 2 adet dal parçalama makinası alımı yapılmış ve çiftçilerimizin kullanımına sunulmuştur. Uygulanan projelerin ilçemiz tarımına ve çiftçilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Haziran, 2025 10:59 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

“Osmanlı’nın parmak izi” Safranbolu’da otellerde yüzde 80 doluluk yaşandı

UNESCO Dünya Miras Listesi'ndeki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 400 bin araç giriş çıkışı olurken, otellerdeki doluluk yüzde 80'e ulaştı.

"Sakin şehir" unvanına sahip Cittaslow ağı içinde yer alan "Kendini koruyan kent", "Osmanlı'nın parmak izi" ve "Korumanın başkenti" gibi unvanlarla anılan tarihi ilçe, 4 günlük bayram tatilinde turizmcilerin yüzünü güldürdü. Arnavut kaldırımlı sokakları, Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, konak ve köprüleriyle ziyaretçilerini adeta açık hava müzesinde tarihi bir yolculuğa çıkardı.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, bayram tatilinin değerlendirmesini yaparak kente olan ilgiden memnun olduklarını söyledi. Yetkililerden alınan verilere göre yaklaşık 400 bin aracın ilçeye giriş çıkış yaptığını aktaran Urgancıoğlu, "Konaklama tesislerimizde yüzde 80'e varan doluluk oranları gördük. Ancak Kurban Bayramı, bir şeker bayramı kadar yoğun geçmedi. Çünkü bu bayramda insanların bazı sorumlulukları oluyor ve bu durum seyahat kararlarını etkileyebiliyor" dedi. Yaz tatiliyle deniz sezonunun aynı döneme denk gelmesinin Safranbolu'daki hareketliliği bir miktar azalttığını ifade eden Urgancıoğlu, "Havanın birden ısınmasıyla birlikte tatilciler deniz kenarlarını tercih etti. Sanıyorum bu bayram Amasra biraz daha fazla ilgi gördü. Deniz kenarında olması nedeniyle sıcak havada insanlar denize yöneldi, dolayısıyla hareketin yoğunluğu biraz oraya kaymış olabilir" diye konuştu.
Tüm bu faktörlere rağmen Safranbolu'da yine de kalabalık, dolu ve canlı bir bayram geçirildiğini vurgulayan Urgancıoğlu, "Bir şeker bayramı gibi değildi ama yine de yoğun, kalabalık, dolu, güzel bir bayram geçirdik" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin