blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

OMÜ’ye “Spor Dostu Kampüs” ünvanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yerleşke hayatında spor kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarıyla "Spor Dostu Kampüs" unvanı aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında düzenlenen Spor Dostu Yerleşke Sertifika Takdim Merasimi, Rize’de yapıldı. Merasimde 47 üniversitenin 48 yerleşkesine "Spor Dostu Kampüs" sertifikası takdim edildi. OMÜ ismine sertifikayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten teslim aldı.
Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’de spor alanında büyük bir tesis ihtilali yaşandığını belirterek, "Sporun düzgünleştirici ve birleştirici gücü gençlerimiz için çok kıymetli. Üniversitelerimizin bu dinamizmi yakalaması bizi memnun ediyor" dedi.
YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ise bu yıl projeye 208 üniversiteden müracaat geldiğini belirtti. Özvar, "83 üniversiteden gelen müracaatlar değerlendirildi. Belirlenen 45 kriter doğrultusunda yapılan puanlama sonucu 47 üniversitenin 48 yerleşkesi Spor Dostu Yerleşke unvanını almaya hak kazandı" diye konuştu.
Dünya Etnospor Birliği Lideri Bilal Erdoğan da "Üniversitelerimizin bu istikamette rekabete girmesi çok değerli. Sporun her alanda yaygınlaşmasını diliyorum" sözlerini kullandı.
Sertifika; yerleşkede fizikî aktivitenin teşvik edilmesi, sağlıklı hayat alışkanlıklarının kazandırılması, toplumsal etkileşimin arttırılması ve sürdürülebilir spor kültürünün oluşturulması üzere kriterlerin muvaffakiyetle sağlandığını belgeliyor. Projenin lansmanı geçen yıl OMÜ’de 35 branşta yaklaşık 100 ulusal atletin iştirakiyle yapılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 13:31 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te uçan tekmeli ve bıçaklı kavga: 2 yaralı

Karabük’te iki aile arasında çıkan bıçaklı ve tekmeli kavgada 2 kişi yaralanırken, hastane önünde tarafların yakınları da birbirine girdi.

Olay, Kartaltepe Mahallesi Kılıçaslan Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dolmuşta bekleyen Aziz M. ile annesi Nazlı M., henüz bilinmeyen nedenle durağa yaklaşan köylüleri İmren G. ve oğluna saldırdı. Aziz M.'nin attığı uçan tekmeyle yere düşen İmren G.’nin oğlu ise elindeki bıçakla Nazlı M.’yi yaraladı.

İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sırtından bıçaklanan Nazlı M. ile başına aldığı darbelerle yaralanan İmren G., Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Tarafların yakınları hastane Acil Servisinde karşı karşıya gelince ortam yeniden gerildi. Birbirlerini "yuva yıkmakla" suçlayan iki grup arasında arbede çıktı. Kavgaya polis ve hastane güvenlik görevlileri müdahale etti.

O anlar güvenlik kameraları ile cep telefonu kameralarına yansıdı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin