OMÜ’ye "Spor Dostu Kampüs" ünvanı - Karabük Haber Postası
omuye spor dostu kampus unvani PFnDZb1y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

OMÜ’ye “Spor Dostu Kampüs” ünvanı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ), yerleşke hayatında spor kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarıyla “Spor Dostu Kampüs” unvanı aldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde yürütülen proje kapsamında düzenlenen Spor Dostu Yerleşke Sertifika Takdim Merasimi, Rize’de yapıldı. Merasimde 47 üniversitenin 48 yerleşkesine “Spor Dostu Kampüs” sertifikası takdim edildi. OMÜ ismine sertifikayı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten teslim aldı.

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye’de spor alanında büyük bir tesis ihtilali yaşandığını belirterek, “Sporun düzgünleştirici ve birleştirici gücü gençlerimiz için çok kıymetli. Üniversitelerimizin bu dinamizmi yakalaması bizi memnun ediyor” dedi.

YÖK Lideri Prof. Dr. Erol Özvar ise bu yıl projeye 208 üniversiteden müracaat geldiğini belirtti. Özvar, “83 üniversiteden gelen müracaatlar değerlendirildi. Belirlenen 45 kriter doğrultusunda yapılan puanlama sonucu 47 üniversitenin 48 yerleşkesi Spor Dostu Yerleşke unvanını almaya hak kazandı” diye konuştu.

Dünya Etnospor Birliği Lideri Bilal Erdoğan da “Üniversitelerimizin bu istikamette rekabete girmesi çok değerli. Sporun her alanda yaygınlaşmasını diliyorum” sözlerini kullandı.

Sertifika; yerleşkede fizikî aktivitenin teşvik edilmesi, sağlıklı hayat alışkanlıklarının kazandırılması, toplumsal etkileşimin arttırılması ve sürdürülebilir spor kültürünün oluşturulması üzere kriterlerin muvaffakiyetle sağlandığını belgeliyor. Projenin lansmanı geçen yıl OMÜ’de 35 branşta yaklaşık 100 ulusal atletin iştirakiyle yapılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte uyusturucu ve tefecilik operasyonu deAekS9T
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te uyuşturucu ve tefecilik operasyonu

Karabük’te jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde ile tefecilik suçuna ilişkin çeşitli deliller ele geçirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında,Karabük merkezde gerçekleştirilen faaliyette 3 şüphelinin üzerinde ve aracında adli arama yapıldı. Aramalarda 3,17 gram sentetik kannabinoid (bonzai) ile 61 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

Öte yandan, Karabük merkezde tefecilik suçuna yönelik operasyonda 2 şüphelinin ikametinde yapılan aramada 1 adet dolu senet, 1 adet boş senet, borç-alacak kayıtlarının bulunduğu 2 adet kağıt ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin