blank
Ramazan Akca tarafından
09 Ağustos, 2014 07:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Ölen 15 Kişinin Anısına Heykel

ZONGULDAK ’ın Çaycuma ilçesinde, çöken köprünün altında kalarak hayatını kaybeden 15 kişi için anıt yapılacak. 6 Nisan kavşağı için hazırlanan örnek anıt projeleri Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı tarafından incelendi. Çaycuma’nın köprübaşı mevkisinde belediye tarafından düzenlenerek hizmete giren kavşağın adı, 6 Nisan 2012 de köprünün çökmesi sonucu hayatını kaybeden 15 kişi anısına '6 Nisan Kavşağı' oldu. Kavşakta hayatını kaybeden 15 kişi anısına anıt planlayan Çaycuma Belediyesi, heykeltıraş Ahmet Uzun’un hazırladığı örnek projeleri inceledi. Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, köprü faciasında hayatını kaybeden yurttaşlarımız anısına yeni yaptırdıkları kavşağa 6 Nisan Kavşağı adını koyduklarını belirterek "Kavşağın ortasına faciada yaşamını yitiren 15 yurttaşımız adına anıt heykel düşünüyoruz" dedi. 9 Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümünde görevli Ahmet Uzun'un örnek projeleri sunduğunu anlatan Kantarcı, şöyle konuştu: "Anıtta faciada yaşamını yitiren 15 yurttaşımızın ismi yer alıyor. Alternatif örnekler arasından seçim yaparak karar verilecek. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Üzerinden iki yıl geçmesine rağmen sorumluların tespit edilemediği, 15 cana mal olan bu faciayı hâla unutmadık. Belediye olarak yeni kavşağa ve projelerimiz arasında yer alan yapılacak kavşaklara heykel koymayı planlıyoruz.”
Uzun süre yüksek ses maruziyeti işitme kaybına yol açıyor
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ocak, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Uzun süre yüksek ses maruziyeti işitme kaybına yol açıyor

BEÜN Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kısmı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Duygu Erdem, yüksek sese maruz kalmanın işitme kayıplarına neden olabileceği konusunda ikazda bulundu.
Doç. Dr. Erdem, özellikle çocukluk çağında artan kulaklık kullanımının gelecekte önemli işitme sıkıntılarına yol açabileceğini belirtti. İç kulaktaki tüylü hudut hücrelerinin sese hassasiyetinin yüksek olduğunu tabir eden Fazilet, "Kulağa yüksek ölçüde ses gelmesi bizim hiç istemediğimiz bir şey. Zira iç kulaktaki hudut hücreleri, bunlara tüylü hücreler diyoruz, sese çok hassastır. Bunlar da sonuçta hudut hücresidir. Yüksek sese maruz kalma durumuna bağlı hudut hücresinin hasar alması ve maalesef geriye dönüşü olmuyor. Bu sese uzun mühlet ve fazla maruz kalırsak harabiyet o kadar fazla oluyor. Münasebetiyle günümüzde çocukluk çağında bile artık kulaklıkların sık kullanımı ilerleyen yıllarda işitme kayıplarının artmasına sebep oldu. Günümüzde sebep oldu ilerde daha fazla sebep olacak. Hiç bizim önerdiğimiz bir şey değil kulaklıkla uzun mühlet müzik dinlenmesi üzere yüksek sese maruz kalma."
Doç. Dr. Erdem, özellikle kulaklıkla uzun mühlet müzik dinlenmesi üzere alışkanlıkların, ilerleyen yıllarda işitme kayıplarının artmasına yol açacağını vurguladı ve yüksek sese maruz kalmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Görüş Bildir

blank

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.