blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Öğrencilere sağlıklı yaşam eğitimi verildi

Zonguldak’ın Devrek İlçesi Eğerci Beldesinde eğitim gören İlkokul öğrencilerine "Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek" programı ismi altında Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sıhhati Hizmetleri Başkanlığı tarafından minik öğrencilere sağlıklı beslenme, fizikî aktivite, hijyen ve 112 Acil ve Ulusal Medikal Kurtarma Eğitimi ( UMKE ) çalışmaları mevzularında geniş kapsamlı olarak eğitimler verilerek, öğrencilere Sıhhat Elçisi Rozeti ve kartları dağıtıldı.
Düzenlenen programa Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Lideri Uzm. Dr. Pınar Menderes Turhan, Halk Sıhhati Hizmetleri Lideri Dr. Sevilen Köktürk, Başkan Yardımcısı Ümit Çavuş, Sıhhat Hizmetleri Lider Yardımcısı Aydın Şanlıoğlu ve çok sayıda sıhhat çalışanı katıldı.
Eğerci’de düzenlenen aktiflik alanında "Aile Hekimliği İstasyonu, Ağız ve Diş Sıhhati İstasyonu, Sağlıklı Beslenme İstasyonu, Fizikî Aktivite İstasyonu, Şahsî Hijyen ve Bulaşıcı Hastalıklardan Korunma İstasyonu, 112 Acil Sıhhat Hizmetleri ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Tanıtım İstasyonu ve Klâsik Çocuk Oyunları Alanı" kuruldu.
"Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek" programı yalnızca bir proje değil, Türkiye’nin geleceğini sağlıklı jenerasyonlarla inşa etme vizyonunun kurumsal ve sürdürülebilir bir adımı olarak tanımlanmakta olduğunu belirten Zonguldak Vilayet Sıhhat Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Özkan Gün, düzenlenen programda yapmış olduğu konuşmada şöyle dedi:
"Sağlıklı Çocuk, Sağlıklı Gelecek’’ Programı kapsamında, öğrencilerin nizamlı sıhhat izlemleri yapılması, okul ortamlarında bulaşıcı hastalıklara karşı esirgeyici tedbirler geliştirilmesi ve okulların "sağlıklı hayat merkezlerine" dönüşmesi hedeflenmektedir. Hazırlanan malzemeler, saha uygulamaları ve sürdürülebilir eğitim içerikleriyle ülkemizin tüm çocuklarının sağlıklı bir geleceğe hazırlanması planlanmaktadır. Onun için toplumun eğitimi ve ferdî gelişim gerekmektedir. O nedenle biz, esirgeyici sıhhatin temeli olan aile hekimliğiyle birlikte Sağlıklı Hayat Merkezlerimizin çok daha fazla kullanılmasını, oradan sıhhat kültürünün oluşturulmasını amaçlıyoruz. Bugün bakıldığında toplumumuzun en büyük üç riski vardır. Bunlar berbat beslenme, berbat alışkanlık ve hareketsizliktir. Bu üç risk maalesef toplumumuzun önüne geçmektedir. Bunu yalnızca sağlıkçılar olarak, sıhhat hizmetleriyle başarma bahtımız yok. Bunu toplumun her kısmından bireylerin eforuyla ve bizlere olan katkılarıyla başarabiliriz."

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Mustafa Akgün tarafından
28 Ocak, 2026 17:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

YÖREMDEN GURME KARABÜK’TE

Karabük’te düzenlenen “Yöremden Gurme” Lezzet Fuarı, Kares Alışveriş Merkezi’nde Karabüklülere kapılarını açtı. 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen yöresel tatların buluştuğu fuar, doğal ve taze ürünleriyle vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Anadolu’nun zengin mutfak kültürünü yansıtan fuarda; peynir, zeytin, bal, sucuk, baharat çeşitleri, yöresel reçeller, kuruyemişler, sirkeler, soslar ve kahvaltılık ürünler başta olmak üzere birçok lezzet ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Fuarda özellikle kahvaltılık ürünlerde yüzde 30’a varan indirimlerdikkat çekiyor.

SON 4 GÜN KALDI

Kares Alışveriş Merkezi’nin zemin katında kurulan stantlarda gerçekleştirilen “Yöremden Gurme” fuarının, 1 Şubat Pazar günü sona ereceği bildiren Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, lezzet şölenine katılmak isteyen vatandaşlar için fuarda son 4 güne girildiğini vurgulandı.

ALIŞVERİŞ MERKEZİNDE TÜRKİYE HAVASI

Türkiye’nin 7 bölgesinden getirilen yöresel ürünlerin sergilendiği fuarda; Siirt’ten Batman’a, Diyarbakır’dan Şanlıurfa’ya, Afyon’dan Kahramanmaraş’a kadar birçok il ve ilçenin özgün tatları bir araya geliyor. Ziyaretçiler, hem farklı şehirlerin mutfak kültürlerini tanıma hem de yöresel ürünlerini seyahat etmeden tatma imkanı buluyor.

Fuara yoğun ilgi gösteren Karabüklüler, yöresel lezzetleri uygun fiyatlarla temin etme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Fuar Koordinatörü Zeynep Şahin, Anadolu’nun meşhur lezzetlerini Karabük halkıyla buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, “Yöremden Gurme” fuarının belirli aralıklarla Karabük’te yeniden düzenleneceğini de ekledi.

Video için tıklayınız.

Bizi sosyal medyadan takip edin