Karabük Postası tarafından
05 Temmuz, 2018 14:20 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Öğrenciler Yenice’de proje kampı yaptı 

Zonguldak Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi mensubu üstün yetenekli öğrenciler, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında düzenlenen ‘Makrodan Mikroya Göktepe’ adlı projenin kampını Yenice Ihlamur Teras Tesislerinde yaptı. Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi Biyoloji Öğretmeni Kamuran Çataklı’nın yürütücülüğünü yaptığı proje 5 gün sürdü. Proje Yürütücüsü Kamuran Çataklı proje ve kamp hakkında bilgi vererek ; “Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Bilim ve Sanat Merkezi ile Karabük Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünün ortaklığında gerçekleştirilen proje; 2017-2018 eğitim öğretim döneminde 6, 7 ve 8. sınıflarda eğitim gören 26 öğrenci ve Karabük Bilim ve Sanat Merkezinde ikinci kademede eğitim gören 4 öğrencinin katılımı ile ekosistemin temel elemanları olan canlı ve cansız öğelerini anlamaları, çevre bilinci kazanmaları, doğanın işleyişinde etkili çevresel faktörleri fark etmeleri ve doğayı korumaya karşı oluşacak tutumun artması sağlandı. Diğer taraftan doğayla ilgili sorunların çözümünde bilimsel sürecin nasıl kullanacağının farkında olan ve bu süreci kullanabilen, bilim okur-yazarlığının farkında olan ve doğada gözlemler yaparak bu gözlemlerden sonuç çıkarabilen bireylerin yetiştirilmesine katkıda bulunuldu. Doğada yapılan etkinliklerle yaparak yaşayarak öğrenme süreci gerçekleştirilerek merak ve motivasyon oluşturuldu. Kamp sonrasında elde edilen ürünler ve dokümanlar Zonguldak’ta halka açık bir alanda 2 gün süreyle sergilenerek projenin daha geniş kitlelere ulaşması sağlanacaktır.Projenin istenen kazanımları oluşturabilmesi için rutin uygulanan eğitim öğretim yöntemlerinden farklı olarak, çalışmalarının çoğunu doğada gerçekleştirmiş alanında uzman bir kadroyla, uygulamalı atölye çalışmaları ile kazanımların kalıcı hale gelmesi sağlanacak ve yaparak yaşayarak öğrenmeye zemin hazırlanacaktır.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2025 08:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Özölçer, Karaelmas TÖMER Kahvaltısı’nda kültür elçileriyle buluştu

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEUN) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Karaelmas TÖMER) tarafından düzenlenen klasik kahvaltı etkinliğinde memleketler arası öğrencilerle bir ortaya geldi.
15 Temmuz Şehitler Yerleşkesinde yer alan Cafe Akademide gerçekleşen kahvaltı programına Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Servet Karasu, Karaelmas TÖMER Müdürü Doç. Dr. Nuray 3.Karakaya, Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Serdar Deniz Özdemir, akademik ve idari işçi ile milletlerarası öğrenciler katıldı.
2024-2025 Akademik Yılı’nın sona ermesiyle Karaelmas TÖMER’den mezun olmaya hak kazanan öğrencilerle sohbet eden Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, gösterdikleri üstün başarılardan ötürü tüm öğrencileri tebrik etti. Türkçeyi öğrenerek Türkiye’deki akademik hayatlarına sağlam bir temel atan öğrencilerin, üniversitenin farklı fakültelerinde başlayacakları lisans ve ön lisans programlarında da birebir azim ve başarıyı göstereceklerine inandığını belirtti.
Rektör Prof. Dr. Özölçer devam eden konuşmasında şu sözlere yer verdi:
"Karaelmas TÖMER’de Türkçeyi öğrenerek mezun olan pahalı öğrencilerimiz, yalnızca Türk lisanının zenginliğini değil, tıpkı vakitte Türk kültürünün kıymetlerini de öğrenerek birer kültür elçisi olmaktadırlar. Bedelli öğrencilerimiz Üniversitemizin güzide ünitelerinden Karaelmas TÖMER’de edindiği birikimlerin akademik seyahatlerinde kendilerine her daim ışık olacağına yürekten inanıyorum. Türkçe konuşan, düşünen ve hisseden bireyler olarak yalnızca 101 yıllık esaslı bir geçmişe sahip Üniversitemizi değil, emeğin ve kültürün güçlü yapısını eşsiz doğal hoşluğuyla birleştiren kentimizi ve ülkemizi de gittikleri her yerde gönül coğrafyasına taşıyacaklardır. Türkçeyi ve Türk kültürünü öğrenmek için uzak diyarlardan gelerek Üniversitemizi tercih eden öğrencilerimizle her vakit gurur duyuyoruz. Ülkemizi ve kültürümüzü kendi ülkelerinde veyahut diğer ülkelerde en hoş biçimde aktaracaklarını ümit ediyorum. Bu his ve fikirlerle öğrencilerimizin Türkçeyi ve Türk kültürünü layıkıyla öğrenmeleri için üstün emek veren başta Karaelmas TÖMER Müdürü Doç. Dr. Nuray 3.Karakaya hocamız olmak üzere tüm akademik ve idari çalışanımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Değerli öğrencilerimize ise bundan sonraki tahsil hayatlarında muvaffakiyetler diliyor, BEUN ailesi olarak öğrencilerimize her vakit takviye olmaya devam edeceğiz."
Programın akabinde aktiflik, günün anısına öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin