blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Motorlu araç trafiğine kapalı caddeye girdiler, 993 TL ceza yediler

Düzce kent merkezinde zabıta ve polis takımları, motorlu araçların girmesi yasak olan İstanbul Caddesi’nde kontrol yaptı. Yarım saatlik kontrolde 16 motosiklet şoförüne toplamda 15 bin 888 TL cezai süreç uygulandı.

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İl Emniyet Müdürlüğü trafik şube grupları ile birlikte Vilayet Trafik Komitesi kararı kapsamında motosikletlilerin girmesinin yasak olduğu İstanbul Caddesi üzerinde kontrol yaptı. Yarım saat içinde caddede yayaların hareketini de tehlikeye atacak biçimde ilerleyen 16 motosiklet şoförüne cezai yaptırım uygulayan gruplar, Karayolları Trafik Kanununun 47/1c hususuna istinaden 993’er TL idari para cezası düzenledi.

İstanbul Caddesi üzerinde bulunan taşınabilir elektronik denetleme sistemiyle de caddedeki hareketliliğin kayıt altına alındığını şoförlere hatırlatan takımlar, gece gündüz fark etmeksizin taşınabilir elektronik denetleme sistemi tarafından da cezai yaptırım ile karşılaşabileceklerini belirtti. Takımlar, İstanbul Caddesi’nin yalnızca yayaların kullanımına açık olduğunu, bir kısmının yalnızca bisikletliler için düzenlendiği ve caddeye motorlu araç girmesinin tehlike oluşturacağının altını çizdi.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Ocak, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Estetik doktorundan yeni yönetmeliğe tepki: “1 haftalık kurslarla elde edilebilecek yetkinlik değil”

Sıhhat Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine nazaran medikal estetik süreci yapacak tabip kapsamı genişletildi. Bu duruma reaksiyon gösteren Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık, “Bu tip yüksek riskli olabilecek süreçlerin uygulanması çeşitli ’1 haftalık kurslarla’ elde edilebilecek yetkinlik değil” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın yeni yönetmeliğine nazaran estetik emelli uygulamaları gerçekleştirebilecek doktor ve sıhhat kuruluşu kapsamı genişletildi. Bu durumun önemli bir sorun olduğunu belirten Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Emre Kıymık açıklamalarda bulunarak, “Yeni bir yönetmelik yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe nazaran tüm doktorların medikal estetik süreçlerinin yapabileceği açıklanmış oldu. Bu önemli bir halk sıhhati sorunu teşkil etmektedir. Plastik cerrahi ve dermatoloji uzmanları mesleksel hayatında elde edinilmiş yetkinliklere bağlı olarak yapabilmektedir. Plastik cerrahi eğitimi 5 yıl sürmekte, dermatoloji eğitimi ise 4 yıl sürmekte. Bu bilgi ve maharetleri kullanımında uzun süren eğitimler sonucunda bir süreçler yapılabilmektedir. Bilhassa dolgu uygulamaları körlüğe varan komplikasyonlara açık süreçlerdir. Bu tip yüksek riskli olabilecek süreçlerin uygulanması çeşitli ’1 haftalık kurslarla’ elde edilebilecek yetkinlik ile nizamlı olarak yapılması çok mantıklı değil. Bu birebir vakit bütün doktorların devlet misyonundan ayrılarak özel dalda bu süreçler üzerine çalışmasına sebebiyet verir. Hem yetkinlik olmadan yapılan süreçlerin gerçekleşmesi hem de devlette bir tabip kaybı oluşacağından ötürü halk sıhhati sorunu teşkil edecektir. Bu noktada vatandaşlara ikazımız şu taraftadır: Bu tip süreçleri kesinlikle muteber yerlerde, yetkinliğinizden emin olduğu bireylerde yaptırmalısınız” diye konuştu.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.