Merkez Cami İnşaatında Sona Doğru - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Haziran, 2016 14:58 tarihinde yayınlandı
0
0

Merkez Cami İnşaatında Sona Doğru

Safranbolu’da yapımı devam eden bölgenin en büyük Camii olma özelliğine sahip Merkez Camii’nin Ana Kubbe Alemi yerine yerleştirildi.

Âlem yerleştirme işlemi sırasında Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İlçe Müftüsü Hasan Güneş ve Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ile Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulundular.

Ana Kubbe Âleminin takılmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan ve Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, “Merkez Cami Kültür Merkezi Projesinde 800 kişilik konferans salonu, 12 derslik okuma salonu, 350 araçlık otoparkı bulunuyor. Merkez Camisi ve Kültür Merkezi Projesi tamamlanma aşamasına geldi” dedi.

Buranın sadece bir cami olmadığını içerisinde konferans, sergi alanı ve otopark gibi sosyal donatıların olduğunu ve 3 bin kişi kapasiteli olduğunu ifade eden Başkan Aksoy, “Ana kubbenin aleminin takılması işlemi tamamlandı. 2011 yılında başlamış olduğumuz merkez cami inşaatında bugün geldiğimiz aşama çok önemli aşama. Bundan sonra da bu camiyi diğer müştemilatlarıyla birlikte tamamlamak nasip olur. Bu aşamaya gelinceye kadar her kademesinde Safranbolu, Karabük ve Türkiye’nin değişik yerlerindeki hemşerilerimizin destekleriyle buraya gelindi. Bu caminin bu hale gelmesinde biz sadece vesile olduk, emeğimizi ortaya koyduk. Maddi yönünü değerli iş adamlarımız ve hayırseverlerimiz üstlendiler.  Hayırseverlerimiz de kendi yaptıkları hayırların bir esere dönüşmesinde mutluluk duyuyorlardır. Bundan sonra bu caminin çok işi var. Caminin kubbeleri tamamlanıp alemi takıldı, bundan sonra iş içeride. Burası bir külliye sadece cami değil, içerisinde çok değişik sosyal alanları barındıran, otopark sorununu kendi içerisinde çözen 300-50 araçlık otoparkı olan bir tesis. Cami civarına da siluet veren renk veren bir tesis. Bu tesisin geri kalan kısımların tamamlanması için gayrete ihtiyacımız var, yeniden bir bağış kampanyasına ihtiyacımız var. Buraya kadar gelirken bizlere destek veren hemşerilerimize teşekkür ederken, bir kez daha onlardan destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum. Bundan önceki masraflar bir bir yapılan masraflar, bundan sonra 3’er 3’er gidiyor. Yardım etmek isteyen vatandaşlarımız, şehir dışında yaşayan vatandaşlarımız yardımlarını Safranbolu Müftülüğünden, Safranbolu Belediyesinden hesap numaralarına ulaşabilirler. Safranbolu’ya 100 yıl hizmet edecek bu önemli eser için bir kez daha destek çağrısı bulunuyorum. ” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin