"Kuzeyin üretim merkezi" Samsun’da 2 yılda 50 yıla eşdeğer arsa tahsisi yapıldı - Karabük Haber Postası
kuzeyin uretim merkezi samsunda 2 yilda 50 yila esdeger arsa tahsisi yapildi cC5OQD2Y
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2026 20:15 tarihinde yayınlandı
0
0

“Kuzeyin üretim merkezi” Samsun’da 2 yılda 50 yıla eşdeğer arsa tahsisi yapıldı

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, kentin “kuzeyin üretim merkezi” olması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Son 50 yılda tahsis edilen alan kadar Samsun’da sanayiciye son 2 senede arsa tahsisi yapıldı. Son 2 yılda OSB’lerde çalışan sayısı 2 katına çıktı” dedi.

Sosyal belediyecilik anlayışının yanı sıra, şehrin üretim kapasitesini artırarak ihracat rakamlarını yükseltmeyi hedeflediklerini dile getiren Başkan Doğan, üretimi destekleyecek çalışmalara odaklandıklarını söyledi. Havza OSB’nin 10 milyon metrekareye ulaştığını belirten Doğan, “Havza’nın alanı şu anda Samsun’daki tüm OSB’lerin alanı kadar. Kavak OSB’yi de bu yıl 5 milyon metrekareye çıkarma düşüncemiz var. Büyükşehir Belediyesi olarak OSB’lerin altyapılarını biz yapıyoruz. Bunu maliyetleri düşürmek için gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.

Şehirdeki en önemli unsurun birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çeken Doğan, milletvekilleri, valilik ve belediye arasındaki uyumun yatırımcıyı Samsun’a çeken en büyük etkenlerden biri haline geldiğini vurguladı. Yatırımcıların bürokratik süreçleri hızlı şekilde çözebildiğini belirten Doğan, “Şehirdeki bu uyum, Samsun’un kuzeyin üretim merkezi haline getirilmesine olan inancı güçlendiriyor. Bu inanmışlığı kurumsal hale getirip ileriye taşıyabilirsek Samsun’un geleceği çok daha açık olacaktır” şeklinde konuştu.

“50 yılda tahsis edilen alan kadar son 2 yılda sanayiciye arsa tahsisi yapıldı”

Son 2 yılda sanayiciye tahsis edilen arsa miktarının, geçmiş 50 yılın toplamını aştığını yineleyen Başkan Doğan, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kentin üretimini artırmaya odaklandıklarını ifade etti. Üretim ve ihracatın artmasının önemine değinen Doğan, “Bu benim tek başıma yapabileceğim bir durum değil. Benim görevim uyumu sağlamak ve bunun Samsun’a olumlu yansımasını temin etmek. Son 2 yılda OSB’lerde çalışan sayısının 2 katına çıkması, Samsun’un üretim kapasitesinin artacağına olan inancın sonucudur. Bunu ihracat rakamlarıyla taçlandırmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Gözle görülmeyen ancak kentin geleceği açısından büyük önem taşıyan altyapı yatırımlarına da değinen Başkan Doğan, içme suyu ve atık su yatırımlarına ağırlık verdiklerini söyledi. İçme suyu kapasitesinin 2 katına çıkarıldığını belirten Doğan, “Bugün için sınırına gelmiş bir ihtiyacı, 50-100 yıl sonrasını da düşünerek çözüyoruz. Atık su arıtma tesisimizin de kapasitesini iki katına çıkarıyoruz. Bu iki yatırımın toplam bedeli yaklaşık 3 milyar TL. Çok görünür değil ama insanların hayatına doğrudan etki eden yatırımlar” ifadelerini kullandı.

“İnsanların gönlünü kazanmak en büyük idealim”

Belediye başkanı olarak en büyük idealinin insanların gönlünü kazanmak olduğunu belirten Halit Doğan, şunları söyledi:

“Tüm hizmetlerin nihai amacı insanların mutluluğudur. İnsanları mutlu edebildiysek ve en sonunda ‘iyi ki 5 yıl bu adam Büyükşehir Belediye Başkanlığı yaptı’ dedirtebildiysek, bizim için en büyük kazanım budur. Bir hayır duası alabilmek her şeyden kıymetli. Bu görevleri bıraktığımızda da yine insanlarla iç içe, aynı saygı ve muhabbeti görmek istiyorum. Gerisi günü bereketli geçirmek. Bazen imkân olur, para olmaz; bazen para olur, imkân olmaz. Allah’a şükür, hepsini sağlayabilecek bir durumumuz var. Milletimizin teveccühünün artarak devam ettiğini görüyoruz. Samsun halkına teşekkür ediyorum. Zor geçecek işlerimiz, insanlarımızın desteğiyle çok daha kolay oluyor. İnsanların gönlünü kazanmak en büyük idealim. Bunun yolu da hizmet etmekten geçiyor. Hizmet etmek için var gücümle çalışıyorum ve insanları dinlemeyi çok seviyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
GGGGG
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
13 Nisan, 2026 15:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Çelik Sektöründe Yeni Dönem

Sanayi ve teknoloji alanında Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri olan Karabük’te, “Yerel Kalkınma Hamlesi” kapsamında çelik sektöründe yüksek katma değerli üretimi hedefleyen yeni bir yatırım süreci başlatıldı.

Uzun çelik tabanlı katma değerli ürünler üretimi çerçevesinde; raylı sistem araç tekerleri, hızlı tren tekerleri, tren aks ve teker setleri, nitelikli bağlantı elemanları, özel geometriye sahip cıvata ve somunlar, elmas kesici uçlar ve ileri metal kesme teknolojileri, tungsten ve karbür kaplama ürünler ile sondaj boruları gibi stratejik ürünlere yönelik yatırımlar desteklenecek.

Karabük, köklü demir-çelik sanayisi, güçlü üretim altyapısı ve yıllara dayanan tecrübesiyle ileri çelik ürünlerinde yüksek katma değerli üretim için önemli bir merkez olarak öne çıkıyor. Başlatılan bu hamle ile birlikte sanayide dönüşümün hızlandırılması, teknoloji yoğun üretimin artırılması ve ulusal ile uluslararası rekabet gücünün güçlendirilmesi hedefleniyor.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, yatırım sürecinin her aşamasında yatırımcılara destek sunarak bölgenin sanayi potansiyelini daha ileri taşımayı amaçlıyor.

Programa başvurular 15 Mayıs 2026 tarihine kadar devam edecek. Detaylı bilgi ve başvuru işlemleri yerelkalkinmahamlesi.sanayi.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebilecek.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin