blank
Haber Merkezi tarafından
01 Aralık, 2024 15:06 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 4dk
Yorum Sayısı: 0

KTSO Başkanı Çapraz Kasım Ayı Çalışmalarını Değerlendirdi

Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fatih Çapraz, Kasım Ayı’nda yaptıkları çalışmaları değerlendirdi.

Çapraz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“11 Kasım tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın (KTSO) Kuruluşu’nun 70. Yılı ve 11 Kasım Milli Ağaçlandırma günü münasebetiyle, Karabük Valiliği, Orman İşletme Müdürlüğü ve KTSO iş birliğiyle fidan dikim töreni düzenlendi. Karabük Ticaret ve Sanayi Odası’nın Kuruluşu’nun 70. Yılı dolayısıyla, kurumumuzda görev yapmış Meclis Üyeleri, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Çalışan arkadaşlarımız adına fidanlarımızı toprakla buluşturduk. İlimizin ve bölgemizin her anlamda kalkınması için yaptığımız tüm çalışmalarda birinci önceliğimiz, çevreye zarar vermeden üretimlerimize devam etmektir. Bu kapsamda AB Yeşil Mutabakat gereği hem karbon emisyonunu azaltmak hem de şehrimize yeşil alan kazandırmak amacıyla 70.yıl Hatıra Ormanı’nı oluşturduk. Yeşil mutabakat kapsamında sanayide de yeşil bilincin yaygınlaşması için karbon ayak izini azaltan çalışmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle Başta Sayın Valimize, Orman İşletme Müdürlüğümüze, ilimizin ve ülkemizin kalkınmasında emeği geçen, Ticaret ve Sanayi Odamız’da görev yapmış üyelerimize, etkinlik alanının tahsisi ve fidan temininde destek veren herkese şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyor, ahirete intikal edenleri rahmet ve minnetle anıyorum.

12 Kasım tarihinde, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu toplantısı, Ayhan Zeytinoğlu’nun Başkanlığı’nda online olarak gerçekleşen toplantıya katıldık. Toplantıda, İKV’nin son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetler ve geleceğe yönelik planladığı projeler ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Aynı zamanda, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye-AB ilişkilerindeki son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu ve İKV’nin bu konularda yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi.

Eskipazar İlçemiz ile özdeşleşen ve 9 Ekim 1944’de temeli atılan ve 9 yıllık bir süre içerisinde dört aşamalı olarak inşası tamamlanan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’in inşaatında kaplama taşı olarak kullanılan en yoğun kaya türü Eskipazar sarı traverten taşıdır. Eskipazar taş ocaklarından getirilen sarı travertenler, Aslanlı Yol kenarındaki duvarlarda, Şeref Holü ’ne çıkan merdivenlerin sağında ve solundaki zafer kabartmalarında, bütün şeref holü dış duvarları ile tören meydanını çevreleyen kolonlarda kullanılmıştır. Bunun yanı sıra Eskipazar sarı traverteninin kaplama taşı olarak kullanıldığı bir diğer önemli yapı da III. Türkiye Büyük Millet Meclisi binalarıdır. III. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde E Blok (Başkanlık) dışındaki tüm bloklar Eskipazar sarı traverten taşı ile kaplanmıştır. Dolayısı ile bu önemli ürün için saha çalışmalarımız kapsamında Eskipazar taş ocakları ziyaret edilmiş olup, aynı zamanda titizlik ile yapılan çalışmalar sonucunda Karabük TSO adına 24.05.2024 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusunu gerçekleştirdiğimiz “Eskipazar Sarı Traverten Taşı” 15.11.2024 itibariyle Coğrafi İşaretler ve Geleneksel Ürün Adı bülteninde ilan edilmiştir. Eskipazar Sarı Traverten Taşı için yapılan çalışmalarda başta TOBB Başkanımız Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu’na, Sarı Traverten Taş Ocağının sahibi Sn. Ayhan Bayhan’a ve ekibimiz olmak üzere bizlere destekçi olan Sınai mülkiyet hakları kapsamında uluslararası mevzuata son derece hâkim olan coğrafi işaret danışmanımız Huriye Özener’e bir kez daha teşekkür ediyorum.

15 Kasım tarihinde, Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Kadın Girişimciler Kurulu üyelerimiz, Genç Girişimciler Kurulu ve Meclis Üyelerimiz ve kıymetli basın mensuplarımız ile birlikte toplantı düzenleyerek iki yıllık faaliyetlerimizi kamuoyu ile paylaştık. Sık sık Karabük ekonomisine nasıl katkı sunabiliriz, mevcut firmalarımızı nasıl daha verimli hale getirebiliriz diye istişare ve bilgilendirme toplantıları düzenliyor, düzenlenen toplantılara da katılım sağlıyoruz. Meclis Toplantılarımıza ve müşterek meslek komitesi toplantılarımıza ilimizin bürokratlarını davet ediyoruz, istişarelerde bulunuyoruz.

Göreve başladığımız günden itibaren yapılan çalışmalarla ilgili sunumlar yapıyor, Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atıldığı ve Karabük’ün Kuruluş tarihi olan 3 Nisan’ı, “Sanayi Günü” olarak kutlama noktasında, FİLYOS Limanı ve Lojistik Merkezi konularında destek talebinde bulunuyoruz.

Karabük ekonomisi, Yenice ve Eskipazar OSB çalışmaları hakkında istişarelerde bulunuyoruz. SGK teşvik uygulamaları ve yabancı işçi çalıştırma mevzuatı hakkında fikir alışverişinde bulunuyoruz. Bu konular hakkında üyelerimize bilgilendirme toplantısı düzenledik.

Eskipazar OSB yönetim kurulu toplantılarına katılıyoruz. Devam eden alt yapı çalışmalarını, yeşil dönüşüme uyumlu olması hususu, trafo merkezi yapımı gibi konuların takibini yapıyoruz. Karabük’ün sanayi tesislerinin enerji verimliliği etütleri ve AB yeşil mutabakat sürecinde yapılabilecek iş birliklerini belirlemek amacıyla toplantılar yaptık.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ve Karabük Özel Sektör Demir–Çelik Haddecileri Derneği iş birliğinde ülkemizde ilk defa açılan Haddecilik-İzabe Bölümü öğrencilerini ilk fabrika sahası teknik gezilerine başladılar. Öğrencilere üretim süreçleri, üretilen ürünler ve çalışma alanında İş Sağlığı ve Güvenliği ’ne dair bilgilendirmede bulunuldu. Öğrenciler okulda gördükleri teorik eğitimin yanı sıra demir çelik üretimini de fiilen fabrika sahasında görerek işleyişi yerinde inceledi.

3 Nisan gününün ülkemizde “Sanayi Günü” olarak tescil edilmesi ve anılması için yapmış olduğumuz çalışmaları bir kez daha paylaştık. Tüm şehir olarak, tüm vatandaşlarımızla, bu işi içselleştirip, sahiplenip başarıya ulaşacağımıza inanıyorum.

Karabük’ün sosyal, ekonomik, kültürel, eğitim, çevre, kentleşme, ulaşım ve turizm alanlarında kalkınmasına yönelik vizyon belirlemek için Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) ev sahipliğinde “Karabük Kent Vizyonu 2037” çalıştayı düzenledik. Karabük’ün 2037 yılında Türkiye’nin en gelişmiş ve modern şehirlerinden biri olması için hep birlikte çalışmalıyız. Bu vizyon çalıştayı ile hedefimize ulaşmak için önemli bir adım atmış bulunuyoruz.

27 Kasım tarihinde, Karabük Üniversitesi Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin organize ettiği Kariyer Günü etkinliği, öğrenciler, mezunlar ve sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. Yoğun ilgi gören etkinlikte öğrenciler, iş dünyasıyla birebir etkileşim kurma şansı yakaladı. KTSO olarak katılım sağladığımız ve katkılarımızdan dolayı odamıza ve katılım sağlayan firmalara teşekkür belgelerinin verilmesinden sebep teşekkür ediyoruz.

28 Kasım tarihinde, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) olarak Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nı Eskipazar ilçemizde yaptık. Toplantı öncesinde ilçedeki sanayi işletmelerine ziyaretlerde bulunduk ve çeşitli sektörlerdeki çalışmaları yerinde inceleme fırsatı bulduk. Ziyarette firmaların sorunları ve çözüm önerileri başta olmak üzere Eskipazar ilçesine yapılabilecek katkılar üzerine istişare ettik. Meclis toplantımızda, Eskipazar’ın gelişimine ve kalkınmasına yönelik yapılacak çalışmalar, karşılaşılan zorluklar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri değerlendirildi.

Sözlerime son verirken, bugüne kadar yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda, bizlere destek veren, saygıdeğer meclis üyesi arkadaşlarıma, değerli yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma ve oda personelimize teşekkür etmek istiyorum. Yine her türlü çalışmalarımızda bizlere destek veren başta Valimiz Sayın Mustafa Yavuz Bey’e, belediye başkanlarımıza, milletvekillerimize, tüm protokolümüze, daire müdürlerimize, sivil toplum kuruluş temsilcilerine ve Karabük kamuoyuna teşekkür etmek istiyorum.”

blank
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Ocak, 2025 16:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Rektör Kırışık, TOBB Teknik Bilimler MYO’da incelemelerde bulundu

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret ederek, atölye çalışma alanlarını inceleyerek değerlendirmelerde bulundu.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret etti. TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Gökkaya yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Rektör Kırışık, Karabük Üniversitesi TOBB MYO ve Mühendislik Fakültesi akademisyenleri tarafından yapılan ve dünya çapında büyük ilgi çeken güneş güç paneli temizleme robotu Robis’i kullanarak özelliklerini test etti.

Öğrencilere sunulan çağdaş atölyelerin ve ekipmanların eğitimdeki rolünün değerine dikkat çekerek, uygulamalı eğitimin artan gerekliliğini vurgulayan Kırışık, bu çeşit uygulama alanlarının, öğrencilerin mesleksel gelişimleri için kritik değere sahip olduğunu söz etti.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.